21 august 2019

Sursa:

 Pe 21 august, ministrul apărării din Ucraina, Stepan Poltorak, a informat pe pagina sa de Facebook că, în urma rezultatelor alegerilor parlamentare anticipate, a aprobat detașarea în cadrul Radei Supreme a fostului comandant al Forțelor de Desant-asalt, general-locotenentul Mikhail Zabrodsky.

 

De asemenea, S. Poltorak l-a felicitat pe general-maiorul Evgeny Moisiuk, pentru numirea la comanda Forțelor de Desant-asalt din cadrul Forțelor Armate Ucrainene. "Acesta a demonstrat în mod repetat eroism și curaj în apărarea integrității teritoriale a Ucrainei, astfel încât sunt convins că experiența sa va ajuta la dezvoltarea și consolidarea capacităților trupelor de Desant-asalt”, a precizat ministrul apărării referitor la E. Moisiuk, urându-i acestuia "rezistență, inspirație și înțelepciune în luarea deciziilor".

 

Comentariu BSMAP: În perioada 2004 - 2005, E.Moisiuk a participat la misiunea din teatrul de operații din Irak, iar în perioada 2008 - 2009 în cel din Kosovo. În martie 2014, a condus Brigada 81 Aeromobilă din Dnepropetrovsk, care a fost atacată de separatiști în districtul Volnovski. Din decembrie 2014, la comanda aceleiași brigăzi, a condus operațiile de apărare a aeroportului din Donețk, după distrugerea infrastructurii aeroportului. Din mai 2018 până în august 2019 a ocupat funcția de locțiitor al comandantului Forțelor Aeriene din Ucraina, iar în perioada octombrie 2018 - martie 2019 a condus Gruparea tactică "Est", în cadrul Operației Forțelor Întrunite. Gradul de general maior i-a fost acordat în decembrie 2018.


 

 

General-maiorul Yevgeny Moisiuk a fost numit comandant al Forțelor de Desant-asalt din Ucraina 

Black Sea 

Military Activities Picture

https://psihologiepitesti.wordpress.com/

  1. ro

EVENIMENTE