Genunchiere
Genunchiul este una dintre părțile corpului cele mai predispuse la uzură sau la leziuni, mai ales dacă suntem implicați în anumite activități sportive, așa că, dacă acesta este cazul tău, cel mai bine este să ai cea mai bună genunchieră stabilizatoare de ligamente pentru a reduce posibilitatea oricărei situații în care ar putea fi afectat.
Așa cum folosim instrumente de protecție în funcție de activitatea pe care o desfășurăm, cum ar fi căștile, apărători de încheieturi sau cotiere, stabilizatorul de genunchi va face multe pentru noi, iar utilitatea în funcție de modelul ales va merge dincolo de simpla protecție.
Cele mai bune genunchiere de stabilizare a ligamentelor
Care este cea mai bună genunchieră de stabilizare a ligamentelor?
Există mai multe modele de genunchiere pe piață, fiecare cu propriile caracteristici și funcții specifice, unele mai renumite, cum ar fi McDavid , iar altele mai simple și mai accesibile; deși toate au rolul de a proteja genunchii, cea mai bună pentru dumneavoastră va depinde exclusiv de starea dumneavoastră.
Fie că sunteți în căutarea unui aparat pentru prevenție, fie pentru recuperarea după o accidentare, lista următoare compară cele mai bune opțiuni de pe piață în funcție de utilizarea pe care o veți face:
Iată dintre cele mai bune genunchiere stabilizatoare de ligamente:
1. Genunchieră stabilizatoare FinBurst
Cea mai bună pentru recuperarea după o accidentare
Fiind rezistent și oferind mai multă stabilitate decât o genunchieră obișnuită, acest model este cel care va fixa ligamentele oferind suportul de care aveți nevoie pentru a imobiliza genunchiul, favorizând în același timp recuperarea și reducând durerea.
Este confecționat din neopren elastic care previne alunecarea, are curele Velcro ușor de reglat, precum și o căptușeală căptușită care este, de asemenea, respirabilă.
Poate fi purtat atât de bărbați, cât și de femei, iar modelul ergonomic se potrivește atât la genunchiul stâng, cât și la cel drept.
Cel mai bun lucru este că este un model economic care merită cumpărat când vine vorba de sănătate, în plus, investiția este garantată timp de până la 60 de zile cu o garanție de returnare a banilor fără întrebări.
2. Genunchiera stabilizatoare Mueller Hg80
Cea mai bună pentru sportivii avansați
Suportul oferit de această genunchieră este Premium, deoarece modelul este mai lung și acoperă mai mult decât genunchiul, cu o rezistență superioară pe întreaga piesă.
În ciuda dimensiunilor sale, piesa este ușoară și nu vă va provoca disconfort, deoarece rezistența sa se datorează cusăturilor întărite și nu grosimii sau materialului suplimentar.
Designul este ergonomic și datorită cusăturilor sale veți simți cum se potrivește piciorului, în plus, este disponibil în mărimi de la Small la XXLarge.
Piesa are arcuri de oțel pe ambele părți ale genunchiului, dar puteți să o îndoiți sau să o întindeți fără probleme. Pe de altă parte, are suporturi din gel care fac piesa mai stabilă și mai confortabilă.
Structura este rezistentă, dar în același timp flexibilă și se poate întinde pe orizontală sau pe verticală și se poate adapta la mișcarea genunchiului.
3. Genunchiera stabilizatoare Peadic-Plus PPKB
Cea mai bună pentru prevenirea uzurii sau a rănilor
În ciuda caracterului de bază al modelului, calitatea și rezistența materialelor sunt incontestabile, la fel ca și puterea pe care o are de a susține și de a menține genunchiul în poziție.
Piesa este fabricată cu benzi antiderapante care o vor menține în poziția corectă în timp ce dansezi, alergi sau mergi, iar funcția sa ortopedică datorită arcurilor laterale va oferi compresia pe care o așteptați de la o astfel de piesă pentru a reduce posibilitatea de rănire.
Este perfect pentru a fi purtat după ore îndelungate, deoarece este respirabil și confortabil. De asemenea, îți va plăcea cât de flexibil și amortizat este.
Este, de asemenea, garantat, are un preț accesibil și este cel mai bine cotat în funcție de recenzii ale utilizatorilor .
4. Genunchieră stabilizatoare Sensiplast
Cea mai bună pentru utilizare continuă
Această genunchieră are practic aceleași avantaje pentru a face activități sportive sau pentru a reduce durerea cauzată de accidentări, dar diferența se bazează pe partea interioară a piesei, deoarece este super moale și plăcută pentru piele, în plus, țesăturile sale fiind tratate cu metode antibacteriene pentru a reduce mirosurile neplăcute.
Pe de altă parte, este, de asemenea, anti-transpirabil și va menține zona picioarelor răcoroasă, iar designul său ergonomic îl face perfect pentru a fi folosit sub haine.
Îl poți alege în funcție de mărimea ta și are un preț scăzut, ceea ce îl face una dintre cele mai bune opțiuni.
Ce este o genunchieră stabilizatoare?
Este o piesă concepută pentru a proteja articulația prin utilizarea de suporturi sau materiale textile care se înfășoară în jurul genunchiului pentru a-l menține într-o poziție stabilă.
Cine are nevoie de o genunchieră stabilizatoare?
Genunchiul este alcătuit în principiu din patru ligamente: ligamentul încrucișat anterior , ligamentul încrucișat posterior, colateral lateral și colateral medial; toate acestea lucrează pentru a uni fibula, tibia și femurul; în același timp, este responsabil pentru a ne oferi stabilitatea necesară pentru a face activitățile zilnice, cum ar fi mersul pe jos sau urcatul scărilor.
Orice persoană, nu neapărat un sportiv, poate fi afectată de o leziune a oricărui ligament, până la compromiterea mobilității, ceea ce face necesară efectuarea unor tratamente de reabilitare care să includă utilizarea unei genunchiere sau a unei genunchiere stabilizatoare.
Persoanele cele mai expuse sunt persoanele în vârstă sau sportivii, dar este suficient să vrem să ne protejăm rotula în timpul unei anumite activități care implică un risc pentru a avea nevoie de o genunchieră stabilizatoare.
Tipuri de genunchiere
Există mai multe tipuri și acestea sunt clasificate în funcție de design și utilizare, după cum urmează:
Genunchiere închise:
Acestea oferă un efect de compresie ridicat și sunt cele mai recomandate pentru leziuni precum entorsele, procesele inflamatorii sau recuperarea după o intervenție chirurgicală, precum și pentru a ajuta la menținerea temperaturii în zonă, reducând durerea în zonă.
Genunchiere deschise:
Este cea mai potrivită pentru a evita mișcările bruște în caz de afectare a rotulei; aceasta oferă întărituri pe toată lungimea și lățimea piesei și o gaură pentru flexia genunchiului.
Genunchiere cu suporturi laterale:
Cel mai potrivit pentru leziuni ale ligamentelor, cu un design care favorizează o poziționare corectă. Cel mai adesea include plăci dure pentru a reduce mișcarea și a accelera recuperarea.
Genunchiere reglabile cu velcro:
Acesta reglează nivelul de compresie și este cel mai frecvent utilizat pentru a preveni rănirea în timpul exercițiilor prin controlul mobilității.
Genunchiere de control al flexiei-extensiei:
Același lucru controlează nivelul de compresie, dar acum orteza este fixă.
Genunchiere de asistență la flexie:
Capacitatea lor este de a controla anumite mișcări fără a limita total genunchiul
Genunchiere de imobilizare temporară:
Sunt aproape o piesă mecanică și sunt folosite în cele mai drastice cazuri de leziuni, deoarece au întărituri care imobilizează genunchiul pentru perioada de timp decisă.
Utilizarea corectă a genunchierei
Indiferent de sportul pe care îl practicați sau dacă doriți să vă recuperați după o meniscită sau o tendinită rotuliană este necesar să căutați cel mai potrivit suport pentru afecțiunea dumneavoastră specifică, deoarece utilizarea opțiunii corecte este cea care vă va spori încrederea în timp ce faceți exerciții fizice sau vă recuperați, precum și garanția că vă veți păstra genunchiul în formă pentru mai mult timp.
În acest fel, trebuie să vă asigurați că piesa dvs. oferă o compresie corectă, suporturi ferme și că este de mărimea potrivită, ceea ce, din fericire, multe mărci își oferă propunerile în funcție de mărime.
Aceste piese sunt benefice și, atâta timp cât sunt folosite corect, în caz de accidentare, durerea și inflamația vor fi controlate și vă veți putea desfășura activitățile zilnice în mod normal.