Gratar de gradina

mejor-barbacoa-de-carbon-portatil

Dacă ești un amator și vrei să te inițiezi în arta de a găti mâncare în aer liber sau ești un purist care tânjește să gătească la grătar în stil clasic, dar cu avantajele și inovațiile tehnologice de astăzi, îți recomandăm să cunoști cele mai bune grătare portabile cu cărbuni pentru picnicurile tale în familie.

Cu siguranță simțiți deja cum căldura verii vă cheamă să aveți parte de experiența de a găti în aer liber.

Fie că vă aflați pe plajă, în pădure sau în grădina casei dumneavoastră, nu este un secret că aroma și savoarea mâncărurilor pregătite pe aceste grătare deschid o experiență de plăcere atât pentru palatele celor care mănâncă, cât și pentru împărtășirea care se generează între oaspeții înșiși.

De la inventarea sa de către George Stephen la Chicago în anii 1950, modelul său s-a diversificat, oferindu-ne atât forma tradițională de cupolă, cât și cea de tip hibashi; regăsim, de asemenea, inovațiile prezentate în modelul de cazan, dar de data aceasta, în dimensiuni complet portabile.

În mod similar, cărbunele și combustibilii din lemn au fost combinați cu prezența propanului, oferind utilizatorilor noi alternative atunci când își folosesc grătarele.

Deoarece aceste noi caracteristici sunt multiple și atractive, trebuie să fiți siguri de cerințele dumneavoastră în materie de grătare transportabile. De aceea, vă invităm să urmăriți împreună cu noi acest articol și să aflați tot ce trebuie să știți înainte de a proceda la achiziție.

Cele mai bune grătare portabile cu cărbuni

Care este cel mai bun grătar portabil cu cărbuni?

A sosit momentul să aruncăm o privire asupra celor mai bune mărci de grătare portabile.

Veți vedea cum această invenție simplă, dar minunată, a evoluat pentru a vă oferi nu numai o experiență de plăcere în familie în curtea dumneavoastră, ci vă va permite să vă bucurați de pește, carne și legume așa cum nu ați crezut niciodată că este posibil.

Iată dintre cele mai bune grătare portabile cu cărbuni:

1. LotusGrill XL G-OR-435

Design de ultimă generație care nu generează fum

41XILEbvF1L

Vezi pretul Emag

Dacă doriți să cumpărați un grătar cu un design de ultimă generație, fabricat din materiale de calitate superioară și care să își îndeplinească rolul din plin, LotusGrill G-OR-435 ar putea fi achiziția dvs. perfectă .

Poate fi utilizat atât în interior, cât și în exterior, dimensiunile sale de 43 x 43 x 26 cm și greutatea redusă de numai 3,7 kg îl fac ușor de manevrat și de transportat.

Atât grătarul, cât și vasul interior sunt fabricate din oțel inoxidabil, iar componentele sale sunt ușor de curățat, până la punctul în care pot fi introduse în mașina de spălat vase.

Are un comutator ON/OFF care reglează temperatura; are, de asemenea, un ventilator alimentat de 4 baterii AA, care accelerează procesul de ardere.

Este considerat un produs ecologic , deoarece necesită puțin carbon pentru a fi utilizat. În plus, designul său exclusiv îl face un grătar fără fum .

Nuanța sa portocalie îi conferă un aspect atractiv, deși nu este un produs economic eficiența și calitatea sa sunt garantate.

2. Weber 1321004 - Grătar Weber Compact Kettle 57 Cm

Grătar de exterior cu durabilitate dovedită

41JRFPRULPL

Vezi pretul Emag

Ideal pentru utilizarea în spații exterioare, Weber Compact, ar putea hrăni până la 6 persoane. Adăugarea a 2 roți facilitează deplasarea acestuia oriunde.

Atât vasul, cât și capacul sunt din staniol. În ceea ce privește grătarul de gătit, acesta are un strat de acoperire din trei straturi de nichel, grătarul pentru cărbuni este din oțel, iar colectorul de deșeuri este din aluminiu.

Carnea și legumele dvs. vor fi prăjite rapid și uniform, deoarece veți putea regla temperatura cu ajutorul supapelor de admisie a aerului.

Greutatea sa este de 15 kg, iar dimensiunile sale sunt 91 x 61 x 61 cm.

Datorită designului său meticulos și funcțional, a materialelor folosite în construcția sa și a caracteristicilor sale, veți obține un produs de bună calitate, care va rezista în timp.

3. Bruzzzler 200100001095

Fripturi sănătoase cu puțin cărbune și ventilator electric pentru reglarea continuă a căldurii

51O2agPNTYL

Vezi pretul Emag

Acest model, inspirat de grătarele de altădată, vă oferă o experiență culinară excelentă.

Corpul său are un strat mat care îi conferă un aspect elegant.

Datorită tăvii sale patentate, grăsimea nu se scurge pe cărbuni, astfel încât grătarele dvs. vor fi mai sănătoase și fără uleiuri saturate.

Cu doar un pumn de smut și puțin gel combustibil, veți evita reîncărcările suplimentare în decurs de o oră, iar procesul este fără fum.

Grătarul încorporează un ventilator electric care reglează continuu căldura.

Grila sa cu diametrul de 35 cm este fixată pe 2 cleme de siguranță.

Este ușor de curățat, componentele sale din fier și oțel inoxidabil pot fi clătite în mașina de spălat vase.

În cele din urmă, vă putem spune că dimensiunile sale sunt de 37 x 37 x 26,5 cm și greutatea sa este de 4,3 kilograme, ceea ce îl face un grătar portabil de o calitate excelentă.

4. TecTake Grătar cu cărbune pentru grătar cu cărbune de lemn BBQ Smoker BBQ

Model clasic cu termometru de gătit

41get1ui45L

Vezi pretul Emag

Din punct de vedere estetic, poate că acesta este cel mai iconic model de grătar cu roți, folosit în aer liber.

Fabricat din metal emailat rezistent la căldură; este alimentat cu cărbuni.

Capacul său are un termometru care indică temperatura, care poate fi reglată prin intermediul orificiilor de ventilație. Acesta include un grătar de decantare în partea de jos a grătarului.

Măsoară 123 x 85 x 48 cm și are o greutate de 13 kilograme. În ceea ce privește suprafața grătarului său, acesta măsoară 46 x 35 cm.

Comparativ cu alte opțiuni de achiziție, se caracterizează prin capacitatea sa de a măsura gradul de gătire a alimentelor, precum și prin costul său acceptabil.

5. OneConcept GQ7 Beefy B Portable Charcoal Grill

Multifuncțional, portabil și puternic

 

Dacă doriți să încercați un grătar portabil cu un cost accesibil, care poate fi folosit atât în interior cât și în exterior și care, în ciuda dimensiunilor sale, este puternic iată soluția.

Descoperiți mini-grătarul cu un grătar mare cu un diametru de 755 cm². De asemenea, este ușor de manevrat și rapid de montat și demontat.

Sistemul de combustie cu aprindere rapidă necesită doar 250 g de cărbune pentru a găti până la 1,5 ore. Una dintre calitățile sale este că va atinge temperatura de funcționare în mai puțin de 5 minute.

Cu ajutorul regulatorului rotativ puteți controla complet căldura flăcărilor, în timp ce în tigaia cu cărbuni cu ochiuri fine, fumul arde fără fum.

Cântărește 3,7 kg și măsoară 34 x 23 cm.

Include un ventilator cu baterii, o curea de întindere pentru fixarea grătarului, o pungă de nailon pentru transport și un cârlig pentru manipularea ușoară a bucăților fierbinți.

6. Dancook M292971 - Grătar de masă cu cărbune 36x56x37

Economic și pentru amatori culinari

41in-jXzqPL

Vezi pretul Emag

Dacă aveți un buget limitat și totuși doriți o experiență bună la grătar, analizați mai atent această opțiune.

Poate fi luat oriunde, dimensiunile sale de 37 x 56 x 36 cm și greutatea de 8 kg îl fac potrivit pentru transport. Designul său simplu vă permite să stați la masă și să gătiți în același timp.

Grătarul de 6 mm este cromat și reglabil în 4 poziții.

Are un strat de email antracit cu teflon, iar tava este acoperită cu aluminiu pentru a fi rezistentă la căldură.

Prețul său scăzut nu ar trebui privit ca un aspect negativ, deoarece are un raport calitate-preț excelent, iar după un test exhaustiv am ajuns la concluzia că ar putea fi prima dvs. alegere dacă sunteți un novice în lumea culinară.

 

Ce este un grătar portabil?

mejor-barbacoa-de-carbon-portatil

Grătarele portabile, cunoscute și sub numele de grătare portabile, sunt similare cu grătarele obișnuite, în sensul că o anumită cantitate de căldură este aplicată alimentelor de la bază pentru a le găti.

Caracteristicile distinctive ale acestor dispozitive sunt mai multe: portabilitatea lor, simplitatea instalării și utilizările lor variate.

Deși metoda de gătire a alimentelor prin foc este la fel de veche ca și manipularea acestui element de către om, prepararea alimentelor cu ajutorul unui grătar metalic sudat a început să fie populară după cel de-al Doilea Război Mondial, dar, la acea vreme, ca o activitate recreativă atât pentru camping, cât și în parcurile publice.

De atunci, odată cu succesul tot mai mare al acestuia, producătorii au început să proiecteze grătare portabile mai mici, mai ușoare și mai eficiente, incluzând în îmbunătățirile lor roți atașate și surse de gaz detașabile pentru a facilita transportul și manevrabilitatea echipamentului.

Prin urmare, pe piață există astăzi o mare varietate de opțiuni și modele de grătare transportabile.

Gaz sau cărbune?

Principala alegere este modul în care doriți să vă gătiți mâncarea: puteți alege între gaz sau cărbune. Singurul lucru pe care vă recomandăm să îl luați în considerare este că, dacă alegerea dvs. corespunde primei variante, acest model de grătar tinde să fie mai scump.

Pe de altă parte, trebuie să știți că grătarele care folosesc antracit necesită mai mult timp pentru a se aprinde. Acest lucru se datorează faptului că cărbunii trebuie să fie foarte fierbinți pentru a găti corect alimentele.

Acestea fiind spuse, gustul alimentelor gătite pe grătarul cu cărbuni este deosebit.

Puteți simți cu adevărat diferența dintre ceea ce gătiți la grătar cu lemne sau cărbuni, deoarece acestea se gătesc mai încet, păstrând umiditatea și rezultând carne și legume mai suculente.

În ceea ce privește grătarele alimentate de o butelie de gaz, acestea vă permit să gătiți aproape imediat.

În plus, datorită sistemului lor de temperatură reglabilă și a arzătoarelor multiple, puteți găti alimente la diferite grade de căldură.

Tipuri de grătare portabile cu cărbuni

După cum s-a descris mai sus, există două categorii principale de grătare care depind de metoda de combustibil folosită pentru a găti alimentele: fie cu ajutorul gazului, fie cu ajutorul cărbunelui.

Cu toate acestea, dacă sunteți în căutarea unui dispozitiv portabil, ar trebui să fiți înclinat să căutați un grătar care funcționează pe cărbune. În acest fel, veți uita de conexiuni și conducte care vă limitează mobilitatea.

- Tipul Hibachi

Tipul Hibachi este un grătar portabil cu cărbune de mici dimensiuni, utilizat în principal pentru a prăji rapid bucăți mici de mâncare pe grătar.

Acestea constau, de obicei, dintr-o cameră de ardere dreptunghiulară sau ovală, cu niveluri pentru unul, două sau trei grătare metalice, ceea ce permite prepararea mai multor alimente la diferite grade de coacere; de asemenea, le permite să atingă rapid o temperatură ridicată.

Două dintre alimentele prin excelență care sunt pregătite de obicei pe astfel de echipamente sunt hamburgerii și kebaburile .

Acestea sunt mici și compacte în ceea ce privește designul. Acestea sunt fabricate din fontă și dintr-un grătar greu, ceea ce le face durabile și rezistente la condițiile meteorologice.

Hibachi este cu siguranță echipamentul de grătar în aer liber preferat de acei utilizatori care nu dispun de suficient spațiu în curtea casei lor.

- Grătare mici cu ceainic

Grătarele cu ceainic au fost introduse de Weber-Stephens Co. De obicei, acestea au un design rotund și un capac pentru a realiza gătitul prin creșterea căldurii.

La fel ca și hibashi , acestea funcționează cu cărbune de lemn și sunt echipate cu o tavă pentru a colecta cenușa.

De asemenea, sunt proiectate cu roți, ceea ce permite transportul ușor prin curte și în timpul picnicurilor.

Aceste tipuri de grătare cu capac sunt o alegere excelentă pentru grătarul rapid al bucăților mari de carne, precum și pentru fripturile la grătar.

Printre calitățile acestui model se numără ușurința de a instala un raft suplimentar în partea de jos. Acest lucru vă va permite să plasați accesoriile pe care le veți folosi în timpul gătitului.

Alte modele sunt mai compacte, deoarece au picioare pliabile pentru a facilita și mai mult mutarea și/sau împachetarea echipamentului.

Avantajele utilizării unui grătar portabil

Unele dintre avantajele utilizării unui grătar portabil sunt următoarele:

  • Acestea pot fi transportate cu ușurință, fie în grădină, fie în parc sau în camping, în timp ce grătarele tradiționale sunt grele, mari și/sau instalate în mod fix în curte.
  • Cântăresc mai puțin de 10 kilograme și au dimensiuni de 75 x 42 centimetri; unele se pliază chiar și pe ele însele, permițând un transport ușor.
  • Adăugarea de roți permite un transport și mai ușor.
  • Există câteva modele foarte compacte, unele pot fi transportate chiar și într-un rucsac, ceea ce le face ideale pentru excursii pe distanțe lungi.
  • În ciuda dimensiunilor lor mici, acestea produc suficient de multă hrană în mod eficient, ceea ce le face favorite pentru o mică adunare sau o excursie cu cortul; de asemenea, necesită mai puțin timp pentru curățare și sunt rapide și ușor de instalat.
  • Acest tip de echipament este mai puțin costisitor decât grătarele standard, ceea ce îl face alegerea preferată pentru cei care fac grătare ocazional sau pentru un începător care dorește să se inițieze în gătitul alimentelor în aer liber.

Grătarul cu cărbuni - un pic de istorie

Istoria contemporană a acestui popular echipament de gătit în aer liber poate fi urmărită până în anii 1950, datorită muncii fierarului George Stephen care a lucrat la Weber Brothers Metal Works, situat în Chicago, SUA .

După ce un grătar gătit în curtea sa din spate s-a terminat complet ars în urma unui incendiu accidental la care au asistat familia și invitații săi, Stephen și-a propus să facă tot posibilul pentru a confecționa un ceainic sau o tobă de metal dintr-o bucată.

În prezent, designul său încorporează îmbunătățiri cu un grătar reglabil, care permite ca o mare varietate de carne și legume să fie așezate deasupra pentru a fi gătite.

De asemenea, baza acestei structuri are de obicei forma unui trepied cu picioare lungi. În cele din urmă, echipamentul are un capac care permite acoperirea totală sau parțială a alimentelor.

Tipuri de combustibil

Există două tipuri de combustibili primari utilizați pentru un grătar portabil cu cărbuni: cărbuni și brichete. Ambele sunt produse în același mod: lemnul este ars cu foarte puțin oxigen, reducându-se la cărbune.

Cărbunele de lemn este cunoscut și sub denumirea de cărbune natural din lemn de esență tare și este produs, în principal, din bucăți de resturi de lemn.

Se pot prezenta sub formă de bucăți de cărbune de lemn aromatizate pentru a oferi un gust specific, cum ar fi mere, cireșe, stejar, nuc pecan, mesquite și carpen.

Produc mai puțină cenușă decât brichetele, precum și o ardere mai fierbinte. În plus, odată aprinse, acestea permit reducerea acestui combustibil fără adăugarea de aditivi.

Cu toate acestea, ele sunt tratate în bucăți de forme și dimensiuni inegale, care nu pot fi carbonizate uniform, ceea ce poate duce la o emisie de căldură neuniformă.

În plus, sacii acestui produs ar putea fi ambalați cu o cantitate excesivă de pulbere carbonizată, ceea ce împiedică încălzirea lor, acționând ca o barieră pentru oxigen, atunci când părțile lor sunt aprinse.

Pe de altă parte, brichetele din rumeguș sunt fabricate cu unele ingrediente suplimentare adăugate pentru a îmbunătăți arderea și unificarea căldurii, cum ar fi cărbunele de lemn perse, calcarul, boraxul și amidonul de porumb.

Unele etichete care comercializează acest tip de carburanți impregnează, în procesul de fabricație, aceste buburuze cu un lichid inflamabil care permite o aprindere ușoară; cu toate acestea, după părerea celor mai pretențioși utilizatori, acest aditiv pe bază de ulei lasă un gust uleios în mâncare.

Principalele caracteristici ale grătarelor cu cărbuni

- Preț

Prețul modelelor de grătare cu cărbuni calzi variază între 25 și 500 de dolari, în funcție de gamă sau de linia de produse.

Există echipamente portabile de valoare moderată, cu prețuri cuprinse între 130 și 300 de dolari.

În cele din urmă, există laptopuri high-end care pot costa până la 1500 de dolari sau chiar mai mult.

- Căldură

Indiferent de mărimea cazanului, există grătare care vor atinge cu ușurință 700° F; cu toate acestea, pare curios faptul că multe dintre noile modele pe gaz nu vor putea atinge această temperatură.

- Aromă naturală de afumătură

Acest tip de echipament de gătit conferă mâncării dumneavoastră o aromă naturală de afumătură, foarte apreciată de cei mai buni maeștri ai bucătăriei.

Ei au ajuns să jure că calitatea afumată este cea care oferă o experiență secretă și de neuitat meselor lor.

- Ușor de asamblat

Timpul de asamblare a modelelor de grătare cu ceainic este mult mai scurt decât cel al modelelor cu gaz de aceeași dimensiune.

Acest lucru se datorează listei minime de piese: o bază de tobă, 3 picioare, un grătar, un mâner pentru a ridica și a coborî grătarul și un capac. Aceste componente sunt susceptibile de a fi asamblate în mai puțin de 30 de minute.

În schimb, și datorită numeroaselor piese și părți suplimentare pe care le au modelele pe gaz de gamă medie, aceste aparate pot dura până la 2 ore pentru a fi asamblate complet.

-Întreținere redusă

Întreținerea este mult mai simplă decât v-ați putea imagina. Acest lucru se datorează faptului că singura parte care se uzează este grila.

Așa că s-ar putea să fie nevoie să o înlocuiți peste câțiva ani. Aceasta va depinde, desigur, atât de materialul de construcție, cât și de gradul de utilizare, de frecvența curățării și de modul în care depozitați echipamentul în timpul iernii.

-Smoker

Dacă sunteți începător în utilizarea acestui echipament, veți observa cum un grătar plin de cărbuni va dubla cu ușurință cantitatea de fum din jur.

Cu toate acestea, eliberați-vă de griji. După ce ați gătit câteva grătare, veți putea să vă dați seama care sunt temperaturile și timpii necesari pentru a vă bucura de acea aromă afumată și delicioasă pe care o căutați.

- Light

Dacă doriți să aveți o experiență plăcută cu familia sau cu cei mai apropiați prieteni, plănuiți o zi de picnic în care să vă puteți mândri cu un grătar delicios .

În aceste ocazii, este mult mai bine să aveți un grătar cu ceainic și o pungă de cărbune. Ambele se dovedesc a fi tovarășii mai ușori în contrast cu grătarele cu propan.

Dezavantajele

- Iluminare mai mică

Principalul dezavantaj al utilizării cărbunelui de lemn în locul gazului, este factorul timp.

Acest lucru se datorează faptului că, după instalarea echipamentului, trebuie să aprindeți cărbunii sau lemnele de foc și să așteptați până când acestea sunt suficient de fierbinți pentru a începe grătarul.

Această operațiune poate dura între 20 și 30 de minute până când cărbunii sunt la roșu. Prin urmare, aceasta nu este cea mai bună tehnologie dacă doriți să gătiți rapid un piept de pui .

Pe de altă parte, sunt cei care se bucură de procesul de pregătire a acestor cărbuni la apogeu. Simt acest moment ca pe o ceremonie tradițională a ceaiului, pentru a fi onorat pas cu pas, ca și cum ar fi un tribut adus zeilor grătarului gras.

- Cenușa

Următorul inconvenient este eliminarea cenușii după sărbătoare.

Curățenia ar putea deveni o sarcină complicată, mai ales dacă afară bate multă briză. Prin urmare, încercați să stați împotriva vântului!

- Cost

În cele din urmă, costul este întotdeauna un factor de luat în considerare. În cele din urmă, propanul se dovedește a fi cel mai economic .

O pungă de cărbune de lemn provenit din surse cultivate în mod sustenabil va costa în jur de 1,75 dolari pe grătar, în timp ce brichetele vor costa în jur de 3,50 dolari.

Un alt cost al cărbunelui de lemn va fi de aproximativ 1,75 dolari pe grătar.

O altă cheltuială care trebuie adăugată este utilizarea de lichide inflamabile pentru a accelera aprinderea brichetelor sau a cărbunilor.

Pe de altă parte, atunci când dețineți un grătar pe gaz , aveți avantajul de a închiria un rezervor de 20 de kilograme pentru aproximativ 20,00 de dolari de fiecare dată când îl umpleți. Avantajul este că, în final, investiția va fi de 1,00 dolari pentru o oră de gătit.

Caracteristicile pe care trebuie să le căutați la grătarele portabile cu cărbuni

Înainte de a cumpăra un grătar cu cărbuni, vă recomandăm să analizați cu atenție următoarele caracteristici:

-Ash Collector: Acest lucru este important, deoarece va reduce la minimum mizeria creată în partea de sus a mesei. În acest fel, deșeurile pot fi canalizate automat în partea inferioară a grătarului.

-Grătar cu balamale: Acest sistem de balamale simplu, dar eficient, este un alt element încorporat în multe dintre cele mai recente modele de grătare, pe care vă sugerăm să îl evidențiați atunci când selectați produsul.

Este format dintr-o piesă mică care permite accesul ușor la partea inferioară a grătarului, fără a fi nevoie să ridicați complet suprafața.

- Aprindere electronică: Acest lucru este obișnuit la modelele mai noi, de înaltă calitate. Cu acest ultim accesoriu, nu este nevoie să aprindeți manual grătarul, ci doar să apăsați un buton electronic și gata.

Sistemul rezervorului de propan va permite un debit adecvat de gaz pentru a aprinde brichetele în doar câteva minute.

-Cemineu de pornire: Dacă nu vă place să folosiți un combustibil lichid sau aprinderea electronică, ar trebui să căutați modele care au un coș de pornire pentru a vă aprinde cărbunii rapid.

-Construcția cazanului fără nituri: Indiferent de forma camerei de combustie a grătarului dumneavoastră, vă recomandăm să le căutați pe cele cu cazan fără nituri , acest lucru va preveni coroziunea cazanului.

- Capac etanș blocabil: O caracteristică bună pe care trebuie să o căutați la modelele de grătar care vă plac este un capac etanș, dar dacă îl veți folosi ca afumător, un ac bun este o necesitate.

De asemenea, ar trebui să vă asigurați că atunci când închideți această piesă se blochează în poziție, deoarece vă va oferi liniște atunci când vă transportați echipamentul în aer liber.

- Zona de gătit: Ar trebui să luați în considerare cantitatea de mâncare pe care doriți să o gătiți cu fiecare ocazie. Prin urmare, dacă nevoile dumneavoastră sunt mai mari, veți avea nevoie de o suprafață mai mare a grătarului .

-Construcția grătarelor: Ca și în cazul altor grătare, grătarele sunt disponibile într-o varietate de materiale, inclusiv nichelate sau cromate; sârmă; oțel inoxidabil; fontă și oțel emailat ; în cele din urmă, puteți găsi și unele fabricate din fontă.

-Grile reglabile: La modelele mai mari de grătare, cenușa este așezată pe un grătar care poate fi ridicat sau coborât cu ajutorul unei manivele. În plus, acest lucru vă permite, de asemenea, să reglați temperatura de gătit.

La modelele mai mici, mânerele sunt de obicei absente, de aceea ar trebui să căutați o unitate în care grătarul de gătit permite un control al căldurii și, astfel, să creați diferite zone de temperatură.

-Materiale de construcție: Materialele utilizate în gama de construcții includ oțelul laminat la rece și oțel porțelanat, de asemenea, aluminiu și fontă.

- Amortizoare. Baza piciorului sau a piciorului: Pentru a arde combustibilul în mod eficient, aceste modele au nevoie de clapete pentru a regla fluxul de aer.

Prin urmare, vă recomandăm să căutați unități cu amortizoare duble, unul pentru admisie și unul pentru evacuare.

În ceea ce privește bazele grătarelor, asigurați-vă că acestea au o structură solidă, fermă, care să le permită să stea în picioare fără să se rostogolească sau să-și piardă echilibrul. Nu vreți ca brazii să se rostogolească în pădurea în care vă faceți picnicul.

Acestea sunt disponibile în varianta trepied, coloană sau 4 picioare.

-Greutate: Deoarece probabil că sunteți în căutarea unui grătar pe care să îl luați în excursiile cu cortul, este important să alegeți unul care să aibă o greutate minimă.

Prin urmare, ușurința este o caracteristică importantă pe care trebuie să o luați în considerare dacă intenționați să faceți o drumeție lungă într-o pădure sau într-un parc. Amintiți-vă că echipamentul dumneavoastră trebuie să fie ușor și de o calitate excelentă .

Luați în considerare suprafața

Atunci când faceți un picnic sau o drumeție, trebuie să luați în considerare numărul de persoane care se vor bucura de mâncarea pe care o veți găti pe grătar.

Trebuie să țineți cont de acest lucru, altfel vreți să devină o bătaie de cap, când nu aveți suficient spațiu pentru pregătirea mâncării pentru toți oaspeții.

De aceea, înainte de a cumpăra un grătar cu cărbuni, utilizatorii ar trebui să se concentreze asupra suprafeței grătarelor.

De exemplu, utilizarea tradițională a unui mic grătar cu cărbuni, pe care îl iubim cu toții datorită formei sale clasice de cupolă, este de obicei suficientă pentru un grup mic de persoane.

Iată un tabel de care trebuie să țineți cont atunci când pregătiți mâncarea pe un grătar portabil:

Numărul de oaspeți

Spațiul necesar pentru grătar (în centimetri pătrați)

Unu până la doi100 până la 200Trei până la patru300 până la 400Cele patru până la cinci400 până la 500Cinci până la șase500 până la 600Șapte până la opt700 până la 800Nouă până la zece900 până la 1000Zece sau mai multMinim 1000

Comparați grătarele

Grătarele pentru grătarele cu cărbuni sunt disponibile în diferite tipuri de suprafețe. Unele sunt fabricate din fontă acoperită cu porțelan, altele din oțel inoxidabil.

Grătarele acoperite cu porțelan sunt mai ușor de curățat și tind să dureze mai mult decât grătarele din oțel inoxidabil.

Oțelul inoxidabil este mai puțin susceptibil să se uzeze, dar mulți bucătari care gătesc în aer liber raportează că multe alimente se lipesc destul de ușor de suprafața sa.

Alimentele așezate pe grătarele din fontă au tendința de a păstra foarte bine condimentele. În plus, acest tip de material rezistent împiedică lipirea alimentelor în timpul gătitului. Un alt avantaj este că distribuie căldura mai uniform.

Luați în considerare un grătar hibrid

Cei care folosesc grătare cu cărbuni știu că procesul de prăjire poate dura mult timp, mai ales atunci când grătarul este pregătit pentru grupuri mari de oameni.

Acesta este motivul pentru care unii consumatori preferă un grătar hibrid, care poate folosi atât cărbune de lemn, cât și propan.

Ar trebui să știți că atunci când folosiți tizoni de legume, experiența gustului cărnii și legumelor este unică și de neegalat; avantajul utilizării gazului ar consta în încălzirea practic instantanee a grătarului dumneavoastră.

  • Merită cu adevărat grătarele hibride?

În timp ce fanii grătarelor cu cărbuni pot să se amuze de utilizarea propanului ca vedetă a petrecerilor de familie și a campărilor, adevărul este că un grătar hibrid vă poate scoate din încurcături.

Aceste noi modele, pe lângă faptul că oferă o serie de facilități moderne, cum ar fi un control mai bun al temperaturii și un timp mai îndelungat pentru a menține cărbunii la temperatura potrivită, vă oferă timpi de gătit mai rapizi.

Caracteristici de luat în considerare

Atunci când achiziționează un grătar cu cărbuni, cumpărătorii trebuie să se asigure că știu ce caracteristici trebuie să folosească în echipamentul lor.

De exemplu, unele grătare portabile sunt prevăzute cu un stâlp, care este ideal pentru a găti ardei sau pui la rotisor.

O altă caracteristică care trebuie luată în considerare este tipul de îndepărtare a cenușii pe care îl are grătarul. Unele dintre ele oferă tăvițe pentru deșeuri care sunt ușor de îndepărtat și previn vărsarea accidentală.

Altele au plăci care pot fi foarte greu de manevrat, iar resturile ar putea fi împrăștiate prin toată grădina. Așadar, asigurați-vă că verificați acest lucru înainte de a face achiziția.

Stabiliți un buget rezonabil

Bugetul este întotdeauna o problemă atunci când vine vorba de achiziționarea oricărui aparat.

Există cupole de rotisor în jur de 25 de dolari, dar nu trebuie să vă așteptați la versatilitate sau la o mare rezistență a materialelor din care sunt făcute.

De aceea, este întotdeauna important pentru cumpărători să știe exact ce au nevoie de la un grătar și să consulte ghiduri precum acesta, astfel încât să știe tot ce trebuie să știe înainte de a face pasul cel mare. Numai atunci veți putea determina ce gamă de prețuri este disponibilă la cele mai renumite mărci.

Odată ce v-ați documentat, veți fi în măsură să alegeți un grătar care să fie nu numai accesibil, ci și de calitate durabilă.

Link-uri utile:

Cele mai bune grătare portabile