Gratar portabil

Barbacoa

Cele mai bune grătare sunt cele savurate cu prietenii și familia, nu-i așa? Gătită acasă, în casă, în interior sau în aer liber, o masă bună se soldează întotdeauna cu amintiri plăcute și momente de neuitat.

Important pentru a realiza acest lucru este să ai rețete bune, un bucătar bun și, bineînțeles, cel mai bun grătar portabil care gătește bine mâncarea (sau cel puțin pe placul tău). De asemenea, este esențial ca acesta să fie durabil și de bună calitate. Ca să nu mai vorbim de preț.

Găsirea unui astfel de echipament de gătit care să funcționeze bine și să fie și economic este ideală. De aceea, atunci când vine vorba de achiziționarea unuia nou, trebuie să acordați o atenție deosebită detaliilor. Acest lucru se datorează faptului că există diferite tipuri și pentru diferite locații.

Cele mai bune grătare portabile

Care este cel mai bun grătar portabil?

Nu este întotdeauna ușor să cauți produse de bună calitate care să aibă și un preț scăzut. Dacă aveți nevoie de mai mult ajutor pentru a vă decide asupra unui anumit grătar, aceste 6 sugestii vă vor ajuta cu siguranță să îl cumpărați pe cel potrivit pentru casa dvs., astfel încât să nu duceți niciodată lipsă de carne gustoasă și fructe de mare delicioase.

Iată cele mai bune grătare portabile:

1. Grătar cu cărbuni Tepro cu regulator de înălțime

Mare și reglabil

412I-faTgbL

Vezi pretul Emag

Acesta este un grătar cu cărbuni și măsoară 115 x 67 x 107 cm. Suprafața grătarului este utilizată pentru grătar și măsoară 41,5 x 27,5 cm. De asemenea, este reglabil pe înălțime, perfect pentru ca cei mai înalți sau cei mai scunzi din casă să îl folosească fără probleme.

Se livrează cu capac și un termometru pentru a ști când trebuie să adăugați mai mult cărbune. Perfect pentru gătit în aer liber. Este confecționat din metal și are un finisaj excelent, iar în plus arată foarte elegant.

2. Grătar portabil TecTake 3 în 1

Cel cu 3 nivele

31NNqstD1AL

Vezi pretul Emag

Pentru grătar, afumare și gătit la aburi, acesta are un design special. De asemenea, este prevăzut cu un capac, un termostat și o ieșire de fum reglabilă.

Are două boluri, unul pentru cărbuni și unul pentru apă, în cazul în care doriți să afumați sau să faceți aburi. Este destul de accesibil și poate pregăti aproximativ 8 hamburgeri deodată. Are o înălțime de 80 cm și un diametru de 41 cm. Materialul este metal acoperit și include cârlige pentru fumat.

3. Grătar portabil Landmann Piccolino

Mic și portabil

31c1qcmSOlL

Vezi pretul Emag

Relaxați-vă pe șezlongul de grădină în timp ce mâncarea este prăjită pe acest grătar, ideal pentru aproximativ patru persoane. Designul său este foarte frumos și elegant și este disponibil în mai multe culori. Acesta include un capac și este fabricat din oțel vitrificat, cu un grătar și picioare din oțel cromat.

Este conceput pentru a fi așezat pe o masă fără a transmite căldură. Vopseaua este rezistentă la căldură, iar cleștele inclus este simplu, dar practic. Foarte ușor de transportat oriunde. Funcționează cu cărbune.

4. Grătar portabil LotusGrill G-RO-34

Pentru interior și fără fum

41Wj2dE+ytL

Vezi pretul Emag

O alternativă bună dacă doriți să faceți grătar în interior. Este un dispozitiv proiectat să nu emită fum. Se aprinde în aproximativ trei minute și funcționează cu cărbune, dar nu prea mult, astfel încât este ecologic. Deoarece are o lățime și o lungime de 35 cm și o înălțime de 23,4 cm, este foarte ușor de transportat. În acest scop, este inclusă o pungă. Este potrivit pentru grătarele pentru 3 sau 4 persoane, iar curățarea este foarte ușoară, putând fi pus chiar și în mașina de spălat vase. Prețul plătește pentru ceea ce promite.

5. Grătar portabil Severin PG 8109

Electric și compact

41iTdJ5oYIL

Vezi pretul Emag

Este fabricat în Germania, este cromat și are un microcontact de siguranță. Funcționează cu energie electrică și atinge rapid temperaturi ridicate, necesare pentru prăjirea cărnii. Dimensiunile sale sunt mici (43,4 x 48,2 x 10,3 cm), astfel încât nu are nevoie de atât de mult spațiu ca un mini-grătar, ideal dacă nu aveți un patio sau o terasă mare. Este mai puțin costisitor să faci investiția pentru aceasta, deoarece prețul este scăzut. Nu produce aproape deloc fum, așa că ar fi perfect pentru interior.

6. Grătarul portabil Campingaz Expert Plus

Grătarul cu piatră vulcanică și gaz

31anB5+kRWL

Vezi pretul Emag

Acest grătar mare măsoară 111 cm înălțime x 110 cm lățime. Funcționează cu gaz și include roți pentru un transport ușor. Folosește butelii de gaz normale. Se încălzește rapid și are o vizieră transparentă foarte practică în capacul său pentru a vedea mâncarea în timpul grătarului. Ar trebui să fie folosit cu pietre vulcanice care pot fi preîncălzite timp de aproximativ 15 minute, flăcările se sting, iar carnea se frige cu căldura acumulată.

Cum să gătești cu un grătar cu cărbuni?

Este important să aveți în vedere ce fel de mâncare veți găti pe grătar. Există diferite moduri de a așeza cărbunii, așa că asigurați-vă că aveți în vedere aceste detalii înainte de a cumpăra.

barbacoa-portatil

Fripturile și legumele sunt perfecte pentru a fi gătite la foc mare. Este cel mai bun mod de a obține un finisaj frumos la exterior și o aromă suculentă și delicioasă în interior. Vă rugăm să rețineți că este nevoie de aproximativ 8 minute pentru ca grătarul să ajungă la acest tip de căldură.

 • Gătitul la foc mediu

Sunt atât de multe lucruri care se gătesc foarte bine cu această căldură. Aceasta include hot dog, pește și păsări de curte care au nevoie de timp pentru a se găti. De obicei, cărbunii au nevoie de aproximativ 30 de minute pentru a ajunge la această temperatură , așa că trebuie să știți că gătitul sub acest tip de foc este un proces de lungă durată.

 • Monitorizarea temperaturii

Este important ca pe parcursul acestui proces să se observe textura grătarului și a alimentelor. Pentru a evita să ardeți ceea ce frigeți, folosiți un termometru pentru grătar pentru a monitoriza temperatura suprafeței grătarului. Cu toate acestea, dacă nu aveți unul, puteți folosi un termometru pentru carne și îl puteți plasa în orificiul de aerisire superior.

Folosiți termometrul pentru alimente pentru a urmări temperatura acestora. O regulă generală sigură de urmat este de a frige alimentele până când acestea ating o temperatură de 73 de grade Celsius pentru a preveni deteriorarea cărnii.

Ce tipuri de grătare sunt disponibile pe piață?

În funcție de locul în care urmează să fie folosite și de sursa de căldură cu care lucrează, aceste ustensile de bucătărie pot fi de diferite tipuri. În plus, acestea pot include numeroase ustensile pentru a facilita pregătirea și gătitul meselor, în special a acelor burgeri gustoși pe care îi iubim atât de mult.

Știind câte ceva despre varietăți, dimensiuni și accesorii cu care pot fi livrate atunci când le cumpărați, este mai ușor să o alegeți pe cea care se potrivește cel mai bine nevoilor dumneavoastră.

Tipuri de grătare în funcție de sursa de căldură

Acestea funcționează cu cărbune de lemn care dă mâncării acea aromă specială pe care o iubim cu toții. Burgeri preparați pe unul dintre acestea nu pot da greș niciodată. Iar pentru Spania, un grătar cu fructe de mare este mai mult decât obligatoriu și delicios.

Pentru a frige bine cu ele, este necesar să așezați eficient cărbunii în tava destinată lor. Dacă vă întrebați cum funcționează un grătar cu cărbuni , oamenii formează adesea un fel de munte mic cu o gaură în mijloc.

Prin pulverizarea unui ulei vegetal și a unor hârtii cu o brichetă sau un chibrit, se aprind cărbunii. Acest lucru ajută, de asemenea, ca brazii să ardă mai mult timp.

Avantajul acestor grătare pe gaz față de cel precedent este că nu trebuie să stai cu ochii pe cărbunii care se sting. Dacă aveți multe de făcut la grătar, acestea sunt o alegere excelentă. Acestea sunt prevăzute cu un arzător pentru a aprinde și a găti mâncarea. Dacă vă este prea lene să faceți un munte de cărbuni de fiecare dată când doriți o carne bună, această alternativă este mult mai bună.

Acum, dacă preferați acea aromă specială pe care cărbunii o lasă în mâncarea la grătar, va trebui să vă cântăriți alegerea. Timp rapid vs. burgeri bogați, cărbune vs. gaz.

Dacă nu vreți să faceți muntele și nu vreți să cumpărați butelia de gaz, atunci alegerea dvs. poate fi grătarul electric . În opinia unora , acestea sunt destul de practice și potrivite pentru utilizarea în interior sau în exterior.

De asemenea, sunt foarte ușor de aprins. Este necesar doar să conectați cablul la o priză de perete și să mutați butonul la numărul necesar de grade.

Bineînțeles, dacă aveți de gând să frigeți carnea la grătar acasă, trebuie să vă asigurați că aveți un ventilator sau o hotă sau să plasați echipamentul lângă o fereastră, deoarece va fi fum. Cu toate acestea, puteți căuta, de asemenea, un special pentru nefumători.

Tipuri de grătare în funcție de locul de utilizare

Cele mai bune grătare sunt cele de exterior, vor spune mulți. Adevărul este că se asociază cu mediile exterioare și sunt cele mai frecvente. Acestea sunt concepute pentru a promova acea plăcere între familie și prieteni, o mică petrecere, o reuniune, ceva de sărbătorit.

Oricare dintre cele de mai sus servește acestor scopuri. Bineînțeles, toate sunt în mare parte portabile, cu roți care le fac ușor de mutat și de curățat. Unii oameni preferă grătarele încorporate, dar, în realitate, acestea tind să fie mai complicate de curățat și, desigur, nu le veți putea lua cu dvs. într-o excursie cu cortul.

Pentru utilizarea în interior, grătarele electrice sunt recomandate datorită dimensiunilor reduse, dar cu atât mai mult grătarele fără fum . Cum funcționează acestea? Cărbunele se aprinde în interiorul unui recipient închis, iar un ventilator suflă cărbunele, distribuind fluxul de aer cald pentru a găti alimentele.

Nu sunt 100% perfecte, deoarece mâncarea se încălzește și degajă fum, dar o face exact ca și cum ai găti orice fel de mâncare acasă și nu ca un grătar obișnuit în mijlocul curții. Pe scurt, acestea reduc considerabil cantitatea de fum și nimeni nu va veni să se plângă sau să creadă că apartamentul dumneavoastră a luat foc.

Cum se curăță grătarul după utilizare?

518HXFFvIpL

Asigurați-vă că vă curățați grătarul imediat după ce l-ați gătit, cât timp este încă fierbinte. Folosiți o perie metalică rigidă pentru a îndepărta orice reziduuri alimentare rămase pe plită. După ce ați făcut acest lucru, măturați-le ușor cu un prosop de hârtie pentru a vă asigura că suprafața grătarului este curată și fără zgârieturi.

Pentru a optimiza și a menține starea grătarului dumneavoastră, se recomandă să efectuați acest proces de fiecare dată când îl utilizați.

Avantajele unui grătar portabil

Vine vara, ceea ce înseamnă că grătarele și petrecerile în grădină vor fi noutatea sezonului. Pentru grătare delicioase și cele mai bune petreceri, suntem siguri că doriți să găsiți cel mai bun grătar pentru gătit. De asemenea, suntem siguri că ați dori ca acesta să fie portabil, astfel încât să îl puteți lua cu dvs. oriunde ați merge.

O caracteristică importantă a acestor produse este prețul lor. Nu numai că este economic, dar are și un gust deosebit. În funcție de model, prețul acestor grătare variază între 20 și 400 de euro. În comparație cu un grătar portabil pe gaz care variază de la 100 de euro la 1250 de euro, ceea ce este semnificativ mai mare. Un grătar bun cu cărbuni este o achiziție excelentă.

Aceste dispozitive sunt foarte comode de transportat. Deoarece sunt realizate cu mai puține piese decât o opțiune de gaz (mai exact, cu 4 mai puține), este mult mai ușoară. În funcție de mărimea lor, ar putea încăpea într-un rucsac atunci când mergeți în camping sau în drumeții. De asemenea, o pungă de cărbune este mult mai ușoară decât un rezervor de propan sau o butelie de propan folosită în unitățile pe gaz.

 • Încape cu ușurință în portbagajul mașinii

Poate că unul dintre cele mai bune avantaje ale unui grătar portabil cu cărbuni este dimensiunea sa. Deoarece nu este foarte mare, se potrivește ușor în portbagajul mașinii fără probleme. Chiar dacă mașina dvs. este foarte mică, nu există nicio îndoială că grătarul dvs. va încăpea confortabil înăuntru. Acest lucru înseamnă că vă puteți lua grătarul pe plajă, la munte, în camping sau oriunde altundeva fără probleme.

 • Oferă un gust plăcut de afumat

Unul dintre principalele motive pentru care oamenii preferă în continuare să folosească acest echipament este gustul său delicios de afumat. Un grătar plin de cărbuni aprinși va da un gust căruia puțini pot rezista. De fapt, un număr mare de oameni cred că acesta este ingredientul cheie pentru un grătar excelent.

Fie că gătiți fripturi, burgeri sau orice alt tip de mâncare, o puteți face cu aceste produse pe cărbune.

 • Excelent pentru călătorii și alte aventuri

Această trusă este un accesoriu perfect pentru orice călătorie. Datorită dimensiunii, greutății și asamblării ușoare, se potrivește nevoilor dvs. de gătit ca nimeni altul . Fie că este vorba de camping, de relaxare pe plajă, de o petrecere în aer liber sau de un picnic . Este ușor de luat cu tine și este minunat pentru a petrece timp distractiv și de calitate împreună.

Acest tip de grătar este grozav pentru că este fabricat din foarte puține piese: o bază, trei picioare, un grătar, un mâner și un capac - ceea ce îl face destul de ușor de asamblat. Cu mult mai puțin decât un grătar pe gaz, un grătar cu cărbuni nu durează mai mult de 30 de minute pentru a fi instalat. Astfel, nu va trebui să petreceți ore întregi flămând pentru a începe să gătiți carne, carne de porc sau pui la grătar.

Nu sunt multe piese de care va trebui să vă faceți griji atunci când vine vorba de întreținerea unui grătar portabil. Partea cheie care este predispusă la uzură este grătarul, care trebuie înlocuit la fiecare doi ani. Acest lucru depinde de cât de bun este materialul, de cât de des faceți grătar și de cât de des este curățat. În general, acestea necesită foarte puțină întreținere.

 • Este capabil să producă căldură

Dacă sunteți un mare mâncător de carne, doar unul dintre aceste grătare vă va putea oferi gustul perfect și crocant al unei fripturi bune pe care vă place să o mâncați. Aceste produse pot atinge cu ușurință o temperatură de 315 grade Celsius sau mai mult. Indiferent de mărimea ceainicului, acesta este capabil să producă căldură. Multe unități pe gaz nu oferă această posibilitate.

 • Nu este nevoie de combustibil sau de energie electrică

Îmi place să pot găti oriunde mă aflu, fără să mă bazez pe o priză sau să fiu nevoit să cumpăr combustibil sau gaz scump pentru a face grătarul. Tot ce ai nevoie este o pungă de cărbune și ești gata de plecare.

 • Gătitul este o experiență

Deși gătitul cu acest echipament necesită timp, este un ritual și este distractiv de făcut. O parte din această experiență culinară constă în a scoate grătarul și a pregăti ceva delicios pentru toată lumea. Un grătar este o experiență care este cu siguranță magică pe un grătar cu cărbuni.

De ce aveți nevoie de un grătar portabil?

barbacoa-de-carbon

Cu acest echipament nu va mai trebui să vă faceți griji cu privire la lucrurile plictisitoare pe care le făceați înainte. În primul rând, nu va trebui să vă faceți griji că veți rămâne fără propan, butan sau bioetanol. În al doilea rând, nu vă va lua ore întregi pentru a asambla grătarul, ceea ce înseamnă mai puțin timp de pregătire și mai mult timp de lucru. În al treilea rând, veți avea o mulțime de confort știind că îl puteți lua oriunde doriți.

Practic, dacă sunteți în căutarea confortului și a relaxării, aceasta este opțiunea potrivită pentru dumneavoastră. Este perfect pentru toate nevoile dvs. de grătar.

Caracteristici de care trebuie să țineți cont atunci când cumpărați aceste produse

Un dispozitiv de colectare a cenușii este un recipient sau o cutie care se află în partea de jos a produsului. Reziduurile de cenușă pot fi canalizate prin el de la o pârghie de la baza tamburului, care acționează, de asemenea, ca un ventilator inferior.

Un model cu grilă cu balamale este o caracteristică interesantă ca un plus. Acesta permite accesul ușor la zona în care se află cărbunii fără a fi nevoie să scoateți grătarul.

 • Aprindere electronică cu gaz

Unele modele noi de grătare mai mari au o aprindere electronică alimentată de un mic rezervor de propan care aprinde brichetele în doar câteva minute.

Dacă nu vă place să folosiți lichide ușoare sau dacă preferați să nu aveți o aprindere electronică, căutați modele care au un aprinzător de coș de fum, astfel încât cărbunii să ardă rapid.

 • Construcție continuă a grătarului

Oricare ar fi forma grătarului dvs., veți dori ca acesta să aibă o construcție continuă pentru a preveni coroziunea.

 • Capac cu soclu de blocare îngust

Această caracteristică este fascinantă la toate modelele, dar dacă intenționați să îl folosiți ca afumătoare , o bună etanșare este obligatorie, iar un capac de blocare este necesar pentru transport.

Determinați nevoile dvs. de gătit înainte de a decide suprafața grătarului. Cu cât plănuiți să gătiți mai multe alimente, cu atât mai mare ar trebui să fie dimensiunea.

 • Construcția grătarului

Ca și în cazul altor grătare, grătarele sunt disponibile într-o varietate de materiale, inclusiv sârmă placată cu nichel sau crom, oțel inoxidabil sau fontă.

La modelele mai mari de grătar, cenușa va fi așezată deasupra grătarului care poate fi ridicat sau coborât cu o pârghie pentru a se regla pentru temperaturi ridicate de gătit. În cazul modelelor mai mici, căutați o unitate în care aceste grătare pot fi ajustate pentru a crea zone de temperatură distincte.

Materialele utilizate pentru fabricare variază de la oțel laminat la rece și oțel acoperit cu porțelan până la aluminiu turnat.

Pentru eficiența combustibilului, aceste modele necesită clapete pentru a regla fluxul de aer. Căutați unități care au amortizoare duble, unul pentru admisie și unul pentru evacuare.

Căutați modelele care au picioare sau o bază solidă pentru a da un randament interesant aparatului.

De unde să cumpărați un grătar portabil?

Atunci când căutați un grătar portabil, este convenabil să cunoașteți diferitele locuri în care puteți căuta pentru a-l găsi pe cel mai potrivit. În magazine precum Leroy Merlin sau Bauhaus, au o selecție mare de tot felul de grătare, dar, dacă v-ați gândit deja la ce aveți nevoie, puteți merge direct pe site-uri precum Amazon, care cu siguranță vor avea oferte mai bune.

Cum se instalează un grătar portabil

Întrebări frecvente

Este mai scump butanul sau cărbunele pentru un grătar?

Deși inițial prețul unei butelii de gaz butan poate fi mai mare decât cel al unui sac de piept pentru grătar, care costă în jur de 12,68 euro, iar un sac de cărbune poate costa în jur de 12 euro, dar acesta vă va servi doar pentru una sau două utilizări, în funcție de tipul de grătar, în timp ce gazul poate fi folosit de mai multe ori.

Pot exploda grătarele portabile cu gaz?

Atunci când se utilizează o butelie de gaz, riscul de explozie este întotdeauna prezent, astfel încât aceasta trebuie utilizată corect, respectând toate instrucțiunile de siguranță.

Grătarele pe gaz pot folosi cărbune de lemn?

Acest lucru este posibil numai dacă grătarul are un design care permite utilizarea cărbunelui pe suprafața sa.