Grebla de gradina

mejor-rastrillo-de-jardín

Toamna se apropie și mulți dintre noi se gândesc la nopțile și zilele vrăjitorești care vor urma. Adevărul este că, dacă nu ai cea mai bună greblă de grădină, sarcina de a îndepărta frunzele care cad pe gazon sau la intrarea în casă poate fi o bătaie de cap constantă.

Oricât de mult ai urî, trebuie să o faci și nu există altă cale. De când am învățat câteva moduri de a schimba această activitate și de când am spus adio la vechea greblă ruginită din garaj, greblarea a devenit foarte distractivă.

Să te confrunți cu achiziționarea unei noi greble este un pic mai personal. De exemplu, există persoane care s-au simțit groaznic cu greblele din două părți, deoarece peria se desprinde adesea de pe mâner. Cu toate acestea, există persoane care iubesc acest model pentru că pot înlocui una dintre piese oricând doresc.

Totul este o chestiune de gust și de nevoie. Cu toții suntem de acord că merită să optăm pentru cea mai ieftină . Pentru că nu sacrific calitatea, v-am lăsat o listă comparativă cu cinci modele accesibile și de mare calitate care au fost rezultatul testului și analizei exhaustive pe care le-am făcut la mai multe greble.

Cele mai bune greble de grădină

Iată cele mai bune greble de grădină:

1. Greblă de grădină 235803 Silverline Tools

Construcție robustă

31078ekK7ML

Vezi pretul Emag

Greblarea frunzelor moarte din curte nu numai că vă va menține grădina impecabilă, dar va contribui și la îmbunătățirea sănătății ierburilor și plantelor pe care le-ați cultivat. Pentru a face acest lucru, trebuie să aveți unealta potrivită și, în acest caz, grebla Silverline Tools este o opțiune excelentă.

Prețul său bun, durabilitatea și performanța au câștigat degetul mare de la mulți utilizatori, designul are un vrăjitor din lemn de frasin care rezistă bine la uzură și la intemperii.

Capul sculei este fabricat din oțel carbon și a fost supus unei prelucrări termice pentru a-l face mai rezistent la rugină, umiditate și minerale prezente în solurile organice.

Are o lungime de 1,50 cm și cântărește doar 1,2 kg, ceea ce îl face ușor de manevrat atunci când se mătură frunzele și deșeurile din grădină.

2. 2718 Greblă de grădină Theo Klein

Jucărie ușoară și sigură

31epeuKmKfL

Vezi pretul Emag

Copiii dvs. se vor distra de minune și vor învăța noțiuni de bază despre grădinărit cu această greblă de jucărie.

Poate fi cadoul ideal pentru a-i încuraja să petreacă mai mult timp în aer liber și, de asemenea, pentru a-i învăța valoarea care stă la baza cultivării și grija necesară pentru a întreține o grădină, o parcelă sau o livadă la domiciliu.

Această jucărie este potrivită pentru copiii cu vârsta de peste trei ani și se recomandă ca cei mici să se joace cu ea sub supravegherea unui adult responsabil.

Designul este foarte ușor și are dimensiunea potrivită pentru a fi manevrat cu ușurință de către copii.

3. Greblă ușoară pentru frunze Fiskars

Calitate profesională

219oJLTL4cL

Vezi pretul Emag

Scapă de bătaia de cap a frunzelor căzute pe gazon fără prea mult efort cu această unealtă de grădinărit fabricată din materiale de bună calitate și foarte ușor de folosit. Această greblă pentru frunze este alcătuită din 25 de dinți rezistenți care trag și scot frunzele din grădină și un mâner de aluminiu destul de lung care o face ușoară și confortabilă de utilizat.

4. Greblă de grădină 3042 CM Bellota

Cu mâner telescopic

31zAb5987ML

Vezi pretul Emag

Ideală pentru colectarea frunzelor și pentru curățarea gazonului, atât a ierbii tăiate, cât și a deșeurilor, pentru că datorită dinților săi plat, cu lățime reglabilă între 385 mm și 480 mm, este foarte eficientă. Este fabricat din oțel de înaltă calitate, cu tratament termic pentru a evita deformarea. Mânerul său este din lemn lăcuit, ușor și plăcut la atingere. Cu o lungime de 1200 mm, poate fi ajustată la mărimea dumneavoastră.

5. Greblă de grădină Papillon

Eficiență și calitate garantată

41Ce28eZ2nL

Vezi pretul Emag

Complet metalică, atât mânerul, cât și vârful cu lățime reglabilă pot fi ajustate cu ajutorul unei cleme . Această perie de grădină este mare , dar destul de utilă. Își îndeplinește perfect rolul, vă va permite nu numai să îndepărtați frunzele din grădină, ci și să îndepărtați buruienile. Se simte destul de ușor, dar are un aspect robust și durabil. Este destul de fiabil, chiar și alți utilizatori îl susțin.

6. FLOR57405 Greblă de grădină Connex

Practic

21wIUBOd-8L

Vezi pretul Emag

Dacă sunteți în căutarea unui instrument pentru întreținerea optimă și manuală a grădinii de legume mici sau a grădinii de casă, această greblă de grădină mică este exact ceea ce căutați. Mânerul său telescopic se va potrivi cu siguranță ca o mănușă, deoarece poate fi ajustat pentru a se potrivi cu dumneavoastră și cu nevoile dumneavoastră. Este recomandat pentru construcția sa robustă care garantează o durată de viață lungă, deoarece este fabricat din aluminiu de înaltă calitate .

7. Grebla de grădină Maiol

Pentru o zi de lucru confortabilă și eficientă

411aC81dCQL

Vezi pretul Emag

Va fi utilă pentru grădinarii casnici care au nevoie de performanță profesională și durabilitate ridicată. Aceasta este o greblă cu 14 dinți curbați din oțel vopsit cu vopsea epoxidică și un tijă conică. Este pentru gazon și sol deopotrivă. Mânerul său din lemn de 130 cm vă permite să lucrați într-o poziție confortabilă, fără a vă forța spatele. Dimensiunile sale sunt de 8 x 35 cm.

Ghid de cumpărături: Cele mai bune greble de grădină

Ce este o greblă de grădină?

mejor-rastrillo-de-jardín

Să începem cu semnificația sa, este un instrument de uz extern și manual care are forma unei mături și care poate fi folosit în diferite scopuri. Este o mătură de grădinărit , formată dintr-o bară dințată fixată transversal pe un mâner.

Utilizarea sa obișnuită este aceea de a strânge frunze, fân, iarbă și altele asemenea, și funcționează perfect chiar și pentru a smulge buruienile, deși în grădinărit este de mare ajutor și pentru afânarea solului, plivirea și nivelarea buruienilor și alte scopuri tipice activității agricole în general.

Tipuri de greble de grădină

Înainte de a cumpăra este important să știți că nu există un singur tip de greblă de grădină și probabil că nu aveți nevoie sau nu vi se potrivesc toate modelele disponibile pe piața . Acestea variază de la grebla clasică la grebla japoneză de grădină . De asemenea, acestea variază în funcție de marcă și de prețuri.

Greblă pentru frunze

Cunoscută și sub numele de greblă pentru gazon și disponibilă în diferite lățimi, până la aproximativ 76,2 cm, are un mâner lung cu dinți care se deschid în formă de triunghi. În special, acestea au dinți din metal din oțel inoxidabil , din plastic sau din bambus .

Tipul de rachetă

Prezintă o oarecare asemănare cu predecesorul său, deși are o gamă mai mică de dinți. Acest lucru permite un acces mai bun în zonele înguste, cum ar fi între tufișuri sau în jurul gardului.

Greblă cu arc

Este cunoscută și sub numele de greblă cu arc și este utilizată în general pentru activități mai grele decât mutarea frunzelor, inclusiv pentru nivelarea solului, a mulciului, a pietrișului sau a nisipului. Dinții săi sunt groși, scurți și din metal, fiind, de asemenea, mai spațiați decât alte modele.

Greblă manuală

Are un design asemănător cu cel al unei greble cu tufișuri, dar este mult mai mică decât o greblă cu tufișuri sau o greblă cu arc. Se potrivește perfect în mână, deoarece mânerul său este destul de scurt, cam de mărimea unei spatule. Funcționează perfect pentru acele plantații mici pe care le aveți acasă, pentru flori sau chiar pentru grădini zen de dimensiuni medii . De obicei, îl puteți găsi cu un mâner de lemn.

Greblă pentru paie

Este proiectată cu lame ascuțite pentru dinții de pe ambele părți ale capului, ceea ce permite utilizarea ei în special pentru îndepărtarea paiului de pe gazon.

Sfaturi pentru a grebla ca un profesionist

Pe lângă alegerea celui mai bun tip de greblă pentru nevoile dumneavoastră, există și alte sfaturi pe care nu trebuie să le pierdeți din vedere pentru a optimiza timpul și efortul depus.

Folosiți-vă inteligența

Când greblați frunzele mai mici, cel mai bine este să le îngrămădiți puțin câte puțin deasupra unei prelate sau a unei bucăți de plastic și apoi să trageți grămada respectivă în grămada principală sau în grămada de compost. Să le faceți pe toate deodată poate fi dificil, la fel ca și mutarea unei grămezi mari de pe gazon în altă locație, deodată.

Folosiți grebla potrivită

Este important să folosiți uneltele potrivite. La fel cum alegeți culegerea ideală pentru semănat și fertilizat, ar trebui să alegeți cea mai potrivită perie de grădină. Acesta trebuie să corespundă tipului de frunze, condițiilor în care greblați de obicei și tipului de sol. O mască de praf va fi, de asemenea, de mare ajutor.

Momentul perfect

O zi cu puțin vânt este ideală pentru că vântul interferează adesea cu munca ta. Dacă nu există altă soluție, cel mai bine este să greblați frunzele în aceeași direcție cu vântul.

Cum scăpați de moloz?

Dacă folosiți un recipient, este bine să îl țineți deschis în timpul zilei pentru a nu dubla efortul de a-l închide și deschide de fiecare dată. Dar puteți folosi, de asemenea, o mașină de tuns iarba pentru a mărunți frunzele și pentru a lucra la proiecte active de compostare.

Aveți grijă de corpul dumneavoastră

Purtați mănuși pentru a evita bășicile cauzate de frecarea mâinilor de mâner. Pentru a evita durerile de spate, cel mai bine este să practicați tehnica corectă de greblat înainte, în timpul și după muncă.

Înainte de a începe, trebuie să vă încălziți corpul prin întindere. În timpul zilei trebuie să vă mențineți o poziție bună și să stați în poziție verticală. Cel mai bine este să vă îndoiți genunchii și nu spatele atunci când vă aplecați pentru a ridica o grămadă.

Pot să urmăresc frunzele umede?

Sunt sigur că vă întrebați pentru că, da, după ce cad frunzele, poate să vină și o ploaie mare și aici intervine dilema - am trecut cu toții prin asta! Dar, după cum probabil vă puteți imagina, poate fi o sarcină foarte dificilă. Așadar, dacă puteți evita acest lucru, este mai bine să așteptați să se usuce.

Este adevărat că vor fi momente în care va trebui să greblezi frunzele ude pentru că nu ai de ales. Dar, frunzele uscate vor fi mult mai ușor de manevrat și mai ușoare, deoarece apa se poate lipi de sol. Când sunt uscate, vor fi mult mai ușor de ridicat cu greble cu dinți din orice material, ceea ce va fi foarte convenabil și vă va economisi mult mai mult efort și chiar timp.

Unde las frunzele după ce le-am greblat?

La sfârșitul zilei există întotdeauna întrebarea: ce urmează? Pentru că primul lucru la care ne gândim este să scăpăm de acele frunze uscate care ne strică grădina, gazonul, pe scurt, un anumit spațiu, iar apoi ne trezim că nu știm ce să facem cu frunzele.

După ce ați terminat corvoada, aveți câteva opțiuni și la dispoziție printre care se numără gunoaiele, un fel de activitate artizanală foarte mișto. Dar mai există o altă posibilitate pe care poate nu o cunoașteți și care este foarte utilă pentru grădina dumneavoastră, și anume folosirea mucegaiului de frunze.

Vorbim despre o sursă incredibilă de fibre care vă va ajuta să mențineți umiditatea în zonele în care grădina dumneavoastră are nevoie de ajutor. Printre altele, ajută la îmbunătățirea drenajului solului și este un ingredient fenomenal pentru îmbunătățirea solului.