13 ianuarie 2020

Sursa: navy.ro

 Pe 13 ianuarie, Statul Major al Forțelor Navale Române a emis comunicatul cu numărul 4  prin care informează că, începând din 16 ianuarie, România va prelua, comanda grupării navale permanente a NATO de luptă contra minelor SNMCMG - 2 (Standing NATO Mine Counter Measures Group 2).

 

Pentru o perioadă de șase luni (ianuarie - iunie 2020), comanda SNMCMG-2 va fi asigurată de la bordul navei-comandant, puitorul de mine și plase „Viceamiral Constantin Bălescu" (PM-274), de către căpitan-comandorul Valentin-Cătălin Vlad, 

 

SNMCMG-2, aflată sub comanda Comandamentului Maritim Aliat al NATO (MARCOM), va acționa în Marea Neagră și în Marea Mediterană pentru asigurarea capacității de reacție imediată la nivelul NATO, precum și pentru creșterea interoperabilității dintre forțele navale aliate și promovarea imaginii Alianței Nord Atlantice.

 

Din SNMCMG-2 mai fac parte nave militare din Bulgaria, Germania, Italia, Spania și Turcia

 

În perioada 13-20 ianuarie este așteptată sosirea în Portul Constanța, a vânătorului de mine turcesc „Akçay" (M 270) și a dragorului de mine bulgăresc „Priboy" (63). Navele vor desfășura, împreună cu puitorul de mine și plase „Viceamiral Constantin Bălescu", activități de pregătire a misiunilor specifice, planificate în Marea Neagră și Marea Mediterană.

 

Grupare navală NATO, SNMCMG - 2, va fi condusă de România în următoarele șase luni

Black Sea 

Military Activities Picture

https://psihologiepitesti.wordpress.com/

  1. ro

EVENIMENTE