Hamac

mejores-hamacas

Întotdeauna am fost un fan când merg în vacanțe la un hotel pe plajă și mă întind pe un hamac pentru a mă relaxa. De aceea, în urmă cu câțiva ani, soțul meu mi-a dăruit cel mai bun hamac din lume și a devenit colțul meu preferat din casă.

Faptul de a avea un hamac în casa noastră a rezolvat problemele de odihnă în timpul somnului și, în același timp, a însemnat un spațiu de relaxare pentru lectură, conversație sau ceaiul de după-amiază.

Dar un alt lucru pe care îl iubesc la un hamac este că mă pot întinde în el cu soțul meu și chiar cu animalele de companie sau copiii mici și putem sta confortabil cu toții.

Eu personal îl folosesc pentru orice, dar îl recomand și ca o alternativă pentru persoanele care suferă dormind pe paturi dure. Este combinația perfectă de moliciune, elasticitate, gingășie și distracție!

 

Cele mai bune hamace

Care este cel mai bun hamac?

Un hamac este o piesă de mobilier pentru odihnă, de aceea este important să cumpărăm unul care să ne ofere confort corpului în întregime. Din acest motiv, țesăturile groase și presate nu sunt niciodată o idee bună.

Deși există tot felul de modele, de la cele gonflabile la cele asimetrice, în cele ce urmează comparative vă voi prezenta cele mai bune 5 modele pe care le-am încercat și în care m-am întins în multe hamace de-a lungul vieții.

Veți găsi opțiuni pentru toate gusturile, cu suporturi proprii, carabiniere pentru camping și frânghii pentru copaci. Vă prezint și formatul cu bară, preferatul celor care folosesc hamacele vara, pentru că este mai puțin cald.

Cu toate acestea, vă las pe dumneavoastră să decideți ce hamac este cel mai bun pentru dumneavoastră. Cel mai important lucru este ca fiecare să simtă că locuința sa are un spațiu personalizat pentru a răsfăța corpul și a relaxa mintea.

Vă prezentăm cele mai bune hamace:

1. Hamac dublu cu suport inclus UHSDO8-20 de Vivere

Include geantă de transport

41DhkOiCK-L

Vezi pretul Emag

Aceasta este una dintre cele mai bune opțiuni de pe piața deoarece vine cu propria structură. Este o alternativă perfectă pentru a fi instalată în spații în care nu există copaci sau pereți cu cârlige. Se potrivește confortabil 2 persoane, îl folosesc chiar și cu cei doi câini ai mei și mergem plăcut. Un plus este faptul că țesătura sa este groasă și rezistentă, oferind căldură în lunile reci și, deoarece poate fi montat în interior, este perfect lângă șeminee. (Hamac ecru EL-1018140 Barbados by Amazonas

Opțiune ecologică

31ZYipHwABL

Vezi pretul Emag

Este perfect pentru iubitorii de natură, deoarece nu numai că vă puteți întinde pe el și îl puteți privi, dar atunci când cumpărați acest model garantați protecția mediului în fabricarea sa. În plus, țesătura sa este sigură pentru piele, evitând astfel problemele legate de alergii. Acesta este un hamac din bumbac foarte larg și evolutiv, care este perfect pentru a susține mai multe persoane sau pentru a profita de țesătură și a încerca mai multe poziții de înclinare .

3. Hamac cu bară cu 2 perne din seria Bali de Ultranatura

Cu perne detașabile

41bmj-UFZGL

Vezi pretul Emag

Designul său este perfect pentru a oferi senzația unei odihne paradisiace. Dimensiunea este gigantică, așa că este extrem de relaxant pentru mai multe persoane în același timp, dar trebuie să oferiți spațiu pentru atâta confort. Această opțiune este excelentă ca hamac de grădină în timpul verii sau lângă piscine, mai ales pentru că materialul său este destul de respirabil și moale la atingere. Dar cel mai bun lucru este că este extrem de accesibil pentru tot ceea ce face.

4. OUTAD hamac portabil din nailon

Ieftin și delicat

41HQeLZbjxL

Vezi pretul Emag

Perfect pentru a fi transportat, deoarece este super portabil și ultra-ușor . Îl folosesc în excursii pentru a mă odihni la sfârșitul drumețiilor și pot să vă spun că încape în rucsac fără să fie prea greu. De asemenea, este ușor de instalat, trebuie doar să faceți un nod în jurul unui copac și sunteți gata de plecare. Și pentru că este rezistent la apă, nu poate fi folosit doar ca hamac, ci, dacă extindeți capetele, poate fi folosit și ca baldachin pentru plajă sau ca față de masă pentru picnic.

5. Hamac de camping NatureFun 300 kg

Include geantă de transport

51fPQiq9sHL

Vezi pretul Emag

Este proiectat pentru utilizare în aer liber, deci este perfect pentru activități în aer liber. Nu se deteriorează la soare sau la ploaie și previne înțepăturile de țânțari. Cu siguranță o modalitate sigură de a improviza un pat de la sol. Este unul dintre cele mai puțin costisitoare disponibile și merită investiția, deoarece oferă, de asemenea, o formă ovală , excelentă pentru relaxare sau somn. Poate rezista la greutatea unei persoane și a rucsacului de camping.

 

Ce este un hamac?

Mai mult decât o simplă țesătură ținută de capete, hamacele pot fi adevărate instrumente de supraviețuire sau de terapie corporală.

Dacă ați încercat să imitați efectul unui hamac adevărat cu orice altă țesătură, veți ști că structura și designul acestui pandantiv nu este atât de simplu pe cât pare, deoarece punctele de sprijin și de strângere sunt măsurate și realizate pentru a strânge și a înfășura corpul fără a-l strânge.

Acestea se caracterizează prin faptul că oferă un confort unic spatelui nostru eliminând presiunile unei saltele sau canapele, în plus, permit clătinarea stilului de leagăn care relaxează și detensionează.

Tipuri de hamacuri

Hamace din frânghie

Acesta este un model foarte popular pentru unități de plajă sau pentru lunile mai calde. Rețeaua sa este proiectată cu frânghii țesute care au un pat aplatizat în aer.

Hamace din material textil

Aceste hamace sunt fabricate din bumbac sau nailon și sunt modele mai obișnuite. Structura lor strânge corpul, iar țesătura lor mai compactă protejează de briza răcoroasă sau de frigul de afară.

Hamace de camping

Pentru utilizarea lor specifică, acestea au caracteristici speciale, cum ar fi faptul că sunt mai portabile pentru a încăpea confortabil într-un rucsac de drumeție sau mai durabile pentru a rezista la înălțimi, la condiții meteorologice extreme și la atacuri de dăunători. Acestea sunt o opțiune excelentă, deoarece îi oferă rulotei posibilitatea de a improviza un pat departe de solul umed sau fără a fi nevoie să care o saltea grea.

Scaune și leagăne în hamac

În loc să se întindă, aceste varietăți permit o ședere confortabilă. De asemenea, sunt avantajoase pentru instalarea lor ușoară , deoarece au un singur punct de sprijin superior, ceea ce le face mai potrivite pentru decorarea interioară. Acestea sunt mai mici, iar unele vin cu suport de pernă integrat .

Factori de luat în considerare atunci când cumpărați un hamac bun

Spațiu

Hamacele pot ocupa mult spațiu, deoarece la capete au nevoie de o marjă de înălțime și de extensie pentru a putea plasa cârligul și legănatul corespunzător. Din acest motiv, ele sunt cel mai bine utilizate în spații exterioare , cum ar fi terasele sau grădinile. Vă sfătuiesc să măsurați aproximativ 3 metri și jumătate pentru a le amplasa, astfel încât să nu interfereze cu alte decorațiuni permanente.

Interior vs. exterior

Nu există nicio distincție în ceea ce privește tipul de hamac care poate fi folosit în aceste tipuri de spații. Cu toate acestea, limitarea în materie de amenajări interioare este de a obține o cameră cu suficient spațiu și libertate.

Materiale și întreținere

Nu toate țesăturile au aceeași capacitate maximă de a absorbi lumina soarelui, umiditatea sau de a respinge praful. Prin urmare, este important să dezasamblați hamacele din când în când și să le spălați, de preferință manual sau la un ciclu delicat.

Vremea

Dacă aveți de gând să lăsați hamacul în spațiul său permanent, vă sfătuiesc să căutați unul care să fie impermeabil pentru a rezista la deteriorări și mucegaiuri care pot fi cauzate de umezeala sau uscăciunea sezonieră.

În picioare sau agățat

Dacă nu puteți să vă agățați hamacul în copaci nu vă faceți griji. Există alternative la fel de eficiente, cum ar fi cârligele de perete, stâlpii în picioare sau chiar curelele de tavan. Toate sunt la fel de valabile, deși puțin mai puțin atractive.

Scopul, confortul și amplasarea

Acești trei factori sunt esențiali pentru ca un pandantiv să-și îndeplinească funcția de relaxare. Eu, de exemplu, recomand întotdeauna un model de tip cocon pentru terasă, însă există și cei care preferă țesăturile deschise sau tijele de lemn care extind și presează țesăturile. Toate sunt valabile atâta timp cât designul este în conformitate cu utilizarea dumneavoastră.

Ce dimensiuni ar trebui să aibă hamacul dumneavoastră?

Există modele simple și duble. Aceste dimensiuni determină rezistența la sarcină și cantitatea de țesătură disponibilă. Așadar, dacă sunteți corpolent sau doriți să folosiți hamacul împreună cu partenerii, este mai bine să alegeți un stil dublu care vă permite să fiți amândoi înghesuiți și nu vă va lăsa să plecați sau să rupeți ceva.

Cum se atârnă hamacul?

Cu tije

Aceste tije de lemn sunt așezate la capetele hamacului pentru a spația firele sau frânghiile care merg la capăt sau la nod. Funcția lor este de a întinde, întinde sau dispersa pânza, astfel încât aceasta să fie văzută și utilizată în cea mai mare măsură și cu cea mai mare fermitate. Pentru ca barele să funcționeze, copacii sau stâlpii de care sunt agățate trebuie să fie mai depărtați decât în cazul altor metode.

Fără bare

Pe de altă parte, dacă nu se folosesc bare de împrăștiere, balansoarul va avea o cădere sau o curbură naturală pe care mulți o numesc 'efectul cocon'. Pentru a realiza acest lucru, trebuie aleasă o distanță între suporturi de cel puțin două treimi din lungimea totală a hamacului. Cu cât este atârnat mai aproape, cu atât suspensia trebuie să fie mai înaltă, astfel încât picătura din mijloc să nu atingă pământul.

Între copaci și stâlpi

Aceasta este cea mai populară opțiune și necesită unele măsuri externe pentru a funcționa 100%. De exemplu, pentru a folosi copaci, aceștia trebuie să aibă un diametru de cel puțin 30 cm, iar metoda ideală de fixare este o curea care îmbrățișează copacul cu mai multe spire.

Stâlpii trebuie să fie fixați de pământ și să aibă un inel sau un cârlig pentru a lega chinchorro în vârf.

Suport pentru hamac

Dacă preferați un suport independent din cauza naturii spațiului în care va fi amplasat hamacul, trebuie să luați în considerare anumiți factori. Lățimea cadrului trebuie să fie cu cel puțin 60 cm mai mare decât lungimea hamacului. Construcția sa trebuie să fie grea pentru a putea suporta sarcini, această capacitate poate ajunge până la 200 de kilograme.

Și, în final, trebuie să țineți cont de întreținere. Dacă suportul este din lemn, va fi mai frumos, dar dificil de întreținut cu umiditate, în timp ce dacă este din fier va necesita doar un strat de acoperire anti-rugină.

Întrebări frecvente

Pot să las hamacul afară pe timpul iernii?

În caz de zăpadă și frig, cel mai bine este să îl depozitați într-un loc răcoros și uscat.

Pot să-mi las hamacul afară toată vara?

Deși sunt sigur că deja faceți acest lucru, răspunsul corect este nu. Cel mai bun mod de a păstra buna calitate a țesăturii este să o depozitați atunci când nu este folosită.

Pot toate hamacele să țină mai mult de o persoană?

Fiecare model și marcă are propriile limite de siguranță și este important să le cunoașteți și să le respectați pentru a evita accidentele. Cu toate că, dacă există formate de capacitate mare, este mai bine să nu le provocăm niciodată la maxim.

Cârligele suspendate îmi vor deteriora copacii?

În realitate, trunchiul copacului se va vindeca foarte repede dacă în el se înșurubează cârlige . Pe de altă parte, curelele care sunt mai puțin permanente ar trebui îndepărtate pentru a evita comprimarea benzii care va lăsa urme pe creșterea sa.

Cât de mult se va întinde hamacul meu?

În funcție de materialul din care este confecționat, fiecare hamac este mai mult sau mai puțin pliabil, dar vă asigur că se va întinde de la câțiva centimetri la câțiva metri imediat ce vă veți așeza în el.

Care este spațiul ideal pentru a-mi atârna hamacul?

Mai întâi trebuie să măsurați hamacul de la un capăt la altul, între nodurile sale. Iar la această distanță trebuie să mai adăugați aproximativ 60 de centimetri.

Cum pot face ca căderea naturală a hamacului să fie mai mare?

Este normal ca țesătura să se întindă în timp, dar există câteva trucuri pentru a evita să ajungeți la pământ: primul este să strângeți nodurile de susținere, altfel puteți încerca să separați punctele de susținere mai mult sau să măriți înălțimea suspensiei. Preferatul meu este ultimul.

Este normal ca stativul meu să se clatine?

Da. Un suport independent bun va permite hamacului să se clatine fără a compromite soliditatea punctului de sprijin.

Cum ar trebui să-mi curăț hamacul?

Cel mai bine este să folosiți un detergent ușor pentru a proteja țesătura. Acest lucru se poate face prin scufundarea întregii plase într-o cadă de baie sau, dacă aveți un hamac din țesătură , optați pentru o perie. Pentru modelele fără bare, este suficient un ciclu de spălare blândă la mașină, dar folosiți o pungă de protecție pentru rufe sau o față de pernă.

Dacă îmi atârn hamacul în interior sau pe terasă, la ce distanță ar trebui să îl atârn de pereți?

Pentru mine, distanța optimă este de un metru înălțime, dar aceasta poate varia. Al doilea lucru pe care îl recomand este să lăsați spațiu pe laterale, astfel încât balansarea să fie sigură.

Există alternative la agățarea hamacelor între copaci în aer liber?

Bineînțeles, pentru aceasta există suporturi, stâlpi de beton, pereți cu cârlige sau puteți folosi chiar o combinație a acestor metode.

Ce măsuri de siguranță trebuie să iau în considerare atunci când îmi folosesc hamacul?

Aceasta este cea mai importantă întrebare dintre toate și primul lucru este să nu depășiți capacitatea de greutate. Apoi, deși nu sunt destinate exclusiv adulților , trebuie să le supravegheați îndeaproape atunci când copiii le folosesc, împiedicându-i să sară, să se plimbe sau să se încurce în ele.

Cu excepția cazului în care aveți un hamac de yoga aerian care permite utilizarea frânghiilor, este mai bine să evitați răsucirea sau îndoirea lanțurilor, a frânghiilor sau a țesăturilor. Acest lucru poate schimba tipul de suport și poate provoca ruperea acestuia.

În cele din urmă, v-aș ruga să verificați hamacul înainte de a-l folosi, deoarece pot exista păsări sau animale prinse înăuntru, iar acest lucru este periculos pentru toți cei implicați.