Hamac de gradina

mejor-hamaca-de-jardín

Îmi place să mă bucur de aer liber, mai ales în zilele cu soare și pot sta pe terasa mea să citesc și să împart cu prietenii mei după-amiezele de cafea, așa că sunt mereu în căutare de mobilier nou și de modalități de a-mi decora terasa.

Gândindu-mă la confort am reușit să găsesc cel mai bun hamac de grădină, acestea oferă o odihnă excelentă și sunt accesorii excelente pentru a le include în terasa ta, unde, în perioade precum vara le vei folosi zilnic, deoarece sunt practice, confortabile și ușor de instalat.

În plus, când vine timpul să le depozitați, nu veți avea nicio problemă, deoarece pot fi pliate în dimensiuni compacte care nu vor ocupa prea mult spațiu în casa dumneavoastră.

Cele mai bune hamace de grădină

Care este cel mai bun hamac de grădină?

Există o mare varietate de hamace de grădină, cu modele diferite pentru a se adapta la diferitele utilizări pe care doriți să le dați.

Dacă doriți un model care să poată găzdui mai multe persoane, veți avea nevoie de un șezlong mai mare , în timp ce dacă sunteți în căutarea unui model individual care să fie și portabil pentru a fi luat cu dvs. în excursiile la plajă sau la munte, o opțiune mai mică, pliabilă este ideală.

Gândiți-vă întotdeauna la materialul din care sunt confecționate aceste hamace, trebuie să vă amintiți că vor fi expuse la soare și la ploaie, așa că trebuie să fie rezistente și să nu-și piardă culoarea sau forma din cauza faptului că sunt în aer liber.

Iată cele mai bune hamace de grădină:

1. Hamac de grădină Vivere UHSDO8-26

Element decorativ deosebit

41P-Q2tbSoL

Vezi pretul Emag

Un hamac de foarte bună calitate în care vă veți putea legăna și cu care veți avea garantată o mare durabilitate, asta datorită fabricării sale din materiale foarte rezistente și capacității de a susține până la 100 de kilograme.

Acest hamac pentru grădină are propriul suport, ceea ce vă va oferi o instalare simplă, fără a fi nevoie de mânere sau de un copac pentru a-l ține, pe lângă faptul că aveți libertatea unei asamblări în locul pe care îl doriți.

2. Hamac de grădină Ultranatura

Include două perne

41bmj-UFZGL

Vezi pretul Emag

Un hamac perfect pentru grădină, unde puteți face plajă și vă puteți relaxa în țesătura sa din bumbac și poliester, pe lângă pernele sale confortabile și practice de dimensiunea ideală pentru a vă odihni în tihnă.

Este un hamac dublu, pe care îl puteți folosi și individual dacă doriți mai mult spațiu, instalarea și dezasamblarea sa sunt extrem de simple, deoarece trebuie doar să îl agățați de mânerele de la colțuri.

3. Hamac de grădină JKSmart

Sfoară de bumbac țesută

41DF5VP0cAL

Vezi pretul Emag

Un hamac în formă de leagăn de grădină care nu numai că va deveni un accesoriu minunat pentru decorarea dvs., dar va fi, de asemenea, capabil să vă ofere confort.

Acest hamac nu numai că va fi ideal pentru a fi folosit în curtea din spate, dar este perfect și pentru interior, cum ar fi în dormitor sau în camera copilului, cu el veți avea locul perfect pentru momente de relaxare.

4. Hamac de grădină SONGMICS GDC22W

Cu o capacitate de încărcare de 300 de kilograme

51ShHABZ3CL

Vezi pretul Emag

Una dintre cele mai bune opțiuni ale comparației este acest hamac al mărcii SONGMICS, cu care veți avea suficient spațiu pentru ca două persoane să se întindă confortabil.

Culorile sale vibrante și atrăgătoare fac din acest hamac o modalitate excelentă de a vă decora grădina în zilele în care doriți să vă bucurați de soare și vreme bună. De asemenea, este foarte rezistent, robust și versatil, deoarece îl puteți folosi și ca pătură.

5. Hamac de grădină Todeco

Înălțime reglabilă

51AKTQ+Nd1L

Vezi pretul Emag

Dacă sunteți în căutarea unui hamac pentru grădina dvs. care să fie economic și de mare calitate, îl veți iubi pe acesta, deoarece are propriul suport, astfel încât îl puteți instala oriunde în curte sau în interiorul casei.

Este foarte practic de asamblat, iar construcția suportului său din oțel oferă o mare rezistență, deoarece are capacitatea de a susține o greutate de până la 250 de kilograme. Are picioare antiderapante pentru a preveni rostogolirea.

Hamacele în stil mexican: perfecte pentru grădină

las-mejores-hamacas-de-jardín-1024x682

Hamacele în stil mexican sunt cunoscute pentru culorile lor vibrante și pentru designul lor atrăgător, care vor oferi oricărei grădini un decor deosebit, care vă va face să ieșiți în evidență printre familie și prieteni.

Aceste hamace sunt realizate din materiale foarte rezistente, multe dintre aceste modele sunt țesute manual, ceea ce conferă un aspect artizanal spațiului în care intenționați să le instalați.

În plus, aceste hamace sunt disponibile într-o mare varietate de dimensiuni din care puteți alege, astfel încât să puteți avea momente de relaxare cu întreaga familie, dacă asta este ceea ce căutați.

Unde ai de gând să o agăți?

Atunci când alegeți un hamac pentru grădină, este important să țineți cont de locul în care intenționați să îl instalați, deoarece acest lucru poate schimba complet decizia finală atunci când alegeți între un model sau altul.

În funcție de hamac și de designul acestuia, veți vedea că acestea pot fi instalate în moduri diferite, fie între doi copaci mari și puternici , între doi pereți, între un perete și tavan sau, în multe cazuri, veți găsi hamace care au propriul suport, ceea ce este ideal dacă doriți o opțiune portabilă și ușor de agățat.

Va fi un hamac de interior sau de exterior?

hamaca-de-interior-1024x733

Multe hamace nu sunt construite pentru a rezista la lumina directă a soarelui sau la ploaie non-stop, așa că ar trebui să luați în considerare materialele din care sunt fabricate înainte de a alege, dacă doriți un model pe care să îl puteți lăsa în grădină fără a fi nevoit să îl dezinstalați de fiecare dată când nu îl mai folosiți.

Există, de asemenea, hamace care, datorită fabricării lor, sunt ideale pentru a fi lăsate în grădină și nu veți avea probleme cu deteriorarea lor de către soare sau ploaie, deoarece materialele lor vor rezista la intemperii.

Ce stil și culoare de hamac căutați?

Există multe opțiuni din care puteți alege, iar în ceea ce privește designul, dimensiunea și culoarea, totul este o chestiune de gust și preferințe, așa că trebuie să le cunoașteți în detaliu înainte de a lua o decizie.

Hamace cu bare de lemn vs. fără bare:

Un hamac cu o bară de lemn face ca suprafața țesăturii să fie mai strânsă, ceea ce va fi ideal dacă sunteți în căutarea unui hamac mai rigid, acest lucru se întâmplă deoarece barele de la capete susțin țesătura.

Pe de altă parte, dacă vă doriți un hamac în care să aveți mai multă mișcare, un model tradițional fără bare la capete va fi alegerea potrivită.

Bumbac vs Mătase vs Material impermeabil:

Aceste trei materiale sunt printre cele mai folosite când vine vorba de hamacuri și fiecare dintre ele are avantaje diferite care se vor potrivi nevoilor dumneavoastră.

Materialele impermeabile, cum ar fi nailon sau poliester, de exemplu, sunt perfecte pentru hamacele de exterior, deoarece sunt capabile să reziste la soare și la ploaie fără a se deteriora.

Pe de altă parte, hamacele din bumbac, mătase sau alte materiale mai moi vor oferi un confort deosebit atunci când sunt folosite, dar trebuie să le așezați într-un loc în care sunt protejate de ploaie și de razele UV.

Culori vs. modele:

Hamacele cu culori și modele mai închise vor rezista mult mai bine în timp și vor avea nevoie de o spălare mai puțin constantă, deoarece murdăria nu este la fel de vizibilă ca în cazul țesăturilor albe sau mai deschise la culoare.

Cu toate acestea, acesta este un factor care va depinde în întregime de preferințele dumneavoastră pentru grădină.

Veți avea nevoie de un suport?

Dacă nu aveți un copac sau pereți în grădină unde să puteți instala cele cârlige necesare pentru a monta un hamac, trebuie să alegeți un model care are propriul suport, deoarece acestea pot fi instalate oriunde fără a fi nevoie să recurgeți la alte unelte sau mânere.

Cel mai bun lucru la aceste hamace cu suporturi este că sunt foarte ușor de instalat și le puteți folosi atât în interior, cât și în exterior, atâta timp cât aveți spațiu disponibil, amintiți-vă doar că pot fi puțin mai scumpe decât un model tradițional.

Cum se agață un hamac de grădină?

Dacă este prima dată când vă cumpărați un hamac pentru grădină, nu aveți idee cum să-l agățați și nu are un suport propriu pentru a-l monta, trebuie să știți că instalarea acestuia nu este atât de complicată pe cât credeți și, pentru a o face corect, trebuie să urmați câțiva pași în funcție de locul în care îl veți amplasa.

Agățarea hamacului de un copac

Folosirea unui copac pentru a vă instala hamacul este o opțiune simplă, practică și ieftină, și nu aveți nevoie de unelte sau instrumente mari pentru a face acest lucru.

Pentru aceasta aveți nevoie doar de doi copaci mari și rezistenți, de hamacul dumneavoastră și de niște frânghie sau o bandă care să servească pentru a se ajusta în jurul fiecăruia dintre aceștia, unde veți prinde capetele hamacului cu ajutorul metalului, plasticului sau al oricărui alt material.

Cât de aproape trebuie să fie copacii?

Nu trebuie să fie prea apropiate, dar totul depinde de mărimea hamacului, unde unul mare poate avea până la trei metri între ele.

Agățarea hamacului de stâlpi de lemn

Pentru acest tip de stâlpi puteți folosi aceeași tehnică de instalare ca și în cazul unui copac, dar, trebuie să vă amintiți că aceștia au o suprafață netedă, astfel încât nodul pe care îl legați de frânghie sau de bandă trebuie să fie suficient de strâns pentru a împiedica alunecarea, ceea ce, adăugat la greutatea hamacului atunci când îl folosiți, va împiedica căderea acestuia de la locul său.

Atașați cârligele la stâlpii de lemn:

Dacă aveți în grădină câțiva stâlpi sau coloane de lemn, puteți transforma acest spațiu în locul ideal pentru hamacele dumneavoastră, pentru aceasta nu trebuie decât să puneți pe fiecare dintre ele un cârlig sau un mâner de care să le puteți agăța cu ușurință.

Diferite stiluri de hamace

Pe lângă hamacele în stil mexican pe care le-am menționat deja, există și alte modele din care poți alege, totul va depinde de preferințele tale și de ceea ce cauți în grădină, deoarece poți alege un hamac care să se potrivească perfect cu decorul tău.

Printre stilurile de hamace de grădină se numără:

Hamacuri braziliene:

Aceste hamace sunt ideale pentru a trage un pui de somn și a te relaxa, deoarece sunt fabricate din materiale foarte moi și pot găzdui una sau două persoane.

Hamacele în stil mayaș:

Hamacele în stil mayaș sunt țesute manual, de unde și aspectul lor artizanal, și pot fi de la dimensiuni individuale la hamace mari, capabile să susțină greutatea mai multor persoane.

Sunt confecționate din materiale respirabile, prin urmare, chiar dacă pot fi călduroase și călduroase, sunt destul de răcoroase.

Hamacele în stil american:

Hamacele în stil american se caracterizează prin faptul că au o bară de lemn la capete, care menține țesătura întinsă și împiedică închiderea acesteia, ceea ce este ideal pentru cei care caută un hamac pentru plajă.

Hamace căptușite:

Hamacele căptușite pot fi cele mai confortabile dintre toate stilurile, deoarece au o căptușeală moale între două straturi de țesătură care oferă un sprijin bun atunci când te întinzi în ele.

Hamacuri din frânghie:

Aceste hamace sunt realizate cu bucăți de frânghie sau frânghie împletite, lăsând un loc confortabil unde vă puteți relaxa și bucura de aer liber. Acestea sunt modelul clasic de hamac prin excelență și conferă un stil deosebit oricărui spațiu.

Materialul și țesătura hamacelor

După cum probabil știți deja, hamacele pot fi fabricate din diferite materiale, unele mai moi, iar altele sunt concepute pentru a rezista mult timp, chiar și în aer liber, așa că trebuie să știți care este cel mai potrivit pentru nevoile dumneavoastră.

Bumbac:

Bumbacul este unul dintre cele mai utilizate materiale în crearea de hamace de toate tipurile, este extrem de versatil și oferă finisaje de înaltă calitate, totul la un preț foarte accesibil.

Este important de reținut că acest material nu va fi la fel de rezistent în aer liber ca altele, deoarece își poate pierde culoarea sau se poate îngălbeni, în cazul unei țesături albe, din cauza expunerii la soare pentru o perioadă prea lungă de timp, motiv pentru care acestea sunt o opțiune mai bună pentru interior.

Cu toate acestea, hamacele realizate din această țesătură au un stil elegant, contemporan și sunt foarte confortabile.

Poliester:

Poliesterul este o opțiune mult mai durabilă, deoarece rezistă mult mai bine în aer liber decât alte materiale.

Nu trebuie să vă faceți griji cu privire la faptul că este prea tare, deoarece în zilele noastre puteți găsi variante de poliester care sunt mult mai moi.

Dimensiunile hamacului

Atunci când alegeți un hamac, este necesar să țineți cont de dimensiunile sale acest lucru pentru a cunoaște capacitatea persoanelor care îl vor putea folosi simultan, după cum trebuie să țineți cont și de spațiul de care dispuneți acasă pentru instalarea sa.

Pentru a cunoaște dimensiunea unui hamac folosim aceiași termeni ca și pentru a măsura un pat, adică:

Individual:

Aceste hamace sunt perfecte pentru a fi folosite de o singură persoană de înălțime medie, deoarece au o dimensiune aproximativă care variază între 76 și 79 de centimetri înălțime și între 39 și 50 de centimetri lățime, motiv pentru care devin cea mai bună opțiune dacă doriți unul pentru uz personal.

Dublu:

Pe de altă parte, aveți hamacele duble, perfecte pentru două persoane de înălțime medie care doresc să le folosească în comun, asta datorită faptului că au o lățime cuprinsă între 52 și 60 de centimetri.

Hamac dublu sau Queen:

Acestea sunt puțin mai mari decât hamacele duble, oferind mai mult spațiu pentru ca două persoane să se poată deplasa confortabil.

Hamac de familie sau King:

Dacă vă doriți un hamac foarte mare, un hamac de familie va fi cea mai bună opțiune, deoarece are spațiul perfect pentru trei adulți de înălțime medie.

Este ideal ca, înainte de a cumpăra, să țineți cont de greutatea maximă pe care toate acestea sunt capabile să o suporte.

Cine recomandă hamacele?

Hamacele nu sunt recomandate doar de cei care le iubesc, ci și de specialiștii în coloana vertebrală, cum ar fi chiropracticienii și ortopedii, care le definesc ca fiind o modalitate excelentă de a dormi, deoarece ajută spatele să rămână în poziția corectă în timpul cât stai întins.

De aceea, hamacele nu sunt doar o opțiune excelentă pentru odihnă, ci și pentru somn.

Folosirea unui hamac pe post de pat

Mulți sunt cei care recomandă schimbarea paturilor cu hamace și, chiar dacă poate părea o nebunie, trebuie să știi că acest lucru aduce cu sine diferite beneficii, deoarece mai multe studii au arătat că este o modalitate excelentă de a avea un somn bun.

Beneficiile folosirii unui hamac pentru a dormi

Folosind un hamac nu numai că vei avea parte de câteva ore de relaxare, dar îl poți transforma în aliatul tău pentru o noapte de odihnă bună, deoarece acestea sunt capabile să îți ofere o serie de beneficii despre care probabil nu știai.

În primul rând, vă ajută să adormiți mai repede și să dormiți mai profund, ceea ce este benefic pentru sănătate. De asemenea, veți sta departe de acarienii de praf prinși în lenjeria de pat, care pot provoca alergii.

Și cu un somn bun, veți avea mai multă concentrare pentru activitățile zilnice.

Dormi într-un hamac, dormi ca un bebeluș

Cunoști deja diferitele beneficii pe care le poți obține dacă dormi într-un hamac, dar care este motivul din spatele a toate acestea?

Ei bine, este vorba despre legănarea pe care o obții atunci când te legeni într-un hamac, aceasta, la fel ca și în cazul bebelușilor, este o modalitate excelentă de a activa undele cerebrale care sunt prezente în mod natural în timp ce dormim, ceea ce duce la un somn mai plăcut și mai profund.

Pot ajuta hamacele la durerile de spate?

Hamacele pot fi benefice pentru durerile și afecțiunile coloanei vertebrale, deoarece ajută la relaxarea spatelui în timp ce acesta este ținut într-o poziție naturală și confortabilă, eliberând punctele de tensiune din spate.

Deși nu există studii care să susțină această teorie, mai mulți utilizatori de hamace au relatat cum dormitul în hamac le-a relaxat mușchii, ajutând la eliminarea durerilor și durerilor.