Hrana pentru agaporni

mejor-comida-para-agapornis

Dacă ați început să creșteți porumbei și observați că aceștia scad atât de mult încât cântecul lor nu mai este același, unul dintre motive ar putea fi faptul că ceva în hrana lor nu este în regulă; și, prin urmare, este timpul să mergeți să cumpărați cea mai bună hrană pentru porumbei.

Și eu am trecut prin același lucru. Cu un bonus în plus, că pasărea mea de dragoste era chiar supraponderală și părea să nu aibă energie.

M-am simțit foarte trist. Am crezut chiar că pasărea mea este pe sfârșite, deoarece, cu ceva timp în urmă, unui prieten de-al meu i-a murit pasărea lui de dragoste și avea o imagine similară cu a mea.

Oops, ce supărător!

Cea mai bună hrană pentru porumbei

Care este cea mai bună hrană pentru porumbei?

Indiferent dacă este ieftină sau mai puțin accesibilă și chiar dacă este o marcă cunoscută, important este ca aceasta să aibă o reputație care să garanteze o calitate bună și să fie 100% comestibilă , pentru că de ea depinde bunăstarea păsării.

De aceea, cea mai bună hrană pentru păsările inseparabile este cea care asigură un echilibru adecvat de carbohidrați, proteine, grăsimi, vitamine, minerale și apă, ținând cont de faptul că, în funcție de specie, pot fi necesari factori specifici.

Înainte de a opta pentru oricare dintre opțiunile de pe piață, aruncați o privire la această comparație de alimente pentru porumbei, printre care ați putea găsi cea care se potrivește cel mai bine nevoilor păsării dumneavoastră.

Iată cele mai bune alimente pentru porumbei:

1. Hrană pentru porumbei ZuPreem FruitBlend aromă

Smoothie de fructe care conține 21 de vitamine și minerale

51YdToigu4L

Vezi pretul Emag

Aceasta este o hrană promițătoare care se prezintă și sub formă și culoare de mere, bananele, portocalele, strugurii și pepenii, este ideală pentru a hrăni pasărea după-amiaza, după ce aceasta s-a bucurat dimineața de dieta sa de fructe și legume .

Un alt fapt interesant despre acest produs este că garantează o nutriție echilibrată și completă, astfel încât nu este necesar să folosiți niciun supliment.

 

2. Hrană pentru porumbei Yagu NUTRIPLUS

garantează prospețime și echilibru

411n-hdBfSL

Vezi pretul Emag

În format de 5 kg , aceasta este o opțiune atractivă pentru hrănirea atât a porumbeilor cât și a nimfelor într-un mod echilibrat și sănătos.

Pe lângă compoziția sa, acest produs este ambalat cu un sistem care garantează prospețimea fiecărei porții.

 

3. Hrană pentru porumbei JARAD DELITY PLUS

Include un supliment de vitamine, proteine și oligoelemente

41pBrHsAkRL

Vezi pretul Emag

Este o hrană care se prezintă în format de 4 kg, compusă din semințe selecționate, cum ar fi semințe de canar, semințe de cânepă, semințe de cânepă, ovăz decorticat, hrișcă, șofrănel, precum și mei roșu și galben.

Este ideal pentru stabilirea unei diete de bază pentru porumbei, împreună cu rații de fructe și legume, printre alte alimente moi.

 

4. Hrană pentru porumbei Versele-Laga Loro Parque Mix

Asigură o alimentație naturală

416SEjtANWL

Vezi pretul Emag

Această hrană pentru porumbei este ideală și pentru papagalul african, deoarece, pe lângă faptul că este compusă dintr-un amestec de semințe selecționate, este îmbogățită cu aminoacizi, vitamine și minerale.

În format de 1 kg , această hrană pentru păsări este o opțiune excelentă pentru a completa alte alimente albe pentru o dietă echilibrată care întărește sănătatea păsării de dragoste.

 

5. Vitakraft African

Cel mai complet

Această hrană depășește amestecul tradițional de semințe și oferă flori de salcâm, curmale, smochine și mălai colorat din Africa pentru un plus de proteine și grăsimi

 

 

 

 

 

 

Această hrană depășește amestecul tradițional de semințe și oferă flori de salcâm, curmale, smochine și mălai colorat din Africa pentru un plus de proteine și grăsimi .

În plus, totul este super natural și nu conține coloranți artificiali, zahăr, coji vechi și substanțe chimice periculoase. Este destul de completă și o puteți folosi ca supliment la amestecul lor obișnuit sau ca hrană zilnică. Acesta a fost dezvoltat cu ajutorul medicilor veterinari și al experților în păsări și le va face să se simtă hrănite ca și cum ar fi în habitatul lor natural.

 

Ce este o pasăre de dragoste?

Un agapornis nu este altceva decât un mic gen de papagal din care există opt specii mejor-comida-para-agapornis

originare de pe continentul african, iar varianta sa de cu cap cenușiu este din Madagascar.

Un fapt foarte interesant este că agapornis se distinge de alte papagali papagali prin natura sa socială și afectuoasă. Nu este surprinzător faptul că, din punct de vedere etimologic, numele agapornis provine din grecescul agape (iubire) și όρνις ornis (pasăre), în timp ce în limba engleză sunt numite 'lovebirds'.

Toate acestea, în plus față de faptul că geneza lor derivă din puternica uniune monogamă a papagalilor și din perioadele lungi pe care păsările împerecheate le petrec împreună.

Partea tristă a acestei povești este că durata medie de viață a păsării iubirii este între 10 și 15 ani.

Ce le place să mănânce porumbeii?

În această parte, specia din care face parte pasărea în cauză are un rol important.

În general, porumbeilor le place să mănânce semințe, fructe și legume, precum și ierburi aromatice, dar porumbeilor cu aripi negre le plac, de asemenea, smochinele și insectele.

În afară de aceasta, există un caz special cu porumbeii cu gât negru și cu cerința lor alimentară specială de a mânca smochine indigene, care le-ar putea pune în pericol dacă ar fi ținute în cuști.

Ar trebui să vă faceți griji în legătură cu ceea ce mănâncă pasărea de dragoste?

Răspunsul în două cuvinte: Bineînțeles!

Și motivul este că neglijarea acestui subiect ar putea cauza diverse probleme de sănătate pentru pasărea ta iubită.

Ar trebui să vă lăsați ghidat de înțelepciunea medicului veterinar și să fiți în măsură să îmbunătățiți continuu dieta micului papagal pentru bunăstarea acestuia.

Ce mănâncă porumbeii?

Pe lângă o varietate de semințe, vegetație, fructe de pădure și fructe, unele specii de porumbei sunt considerate dăunători în habitatul lor natural deoarece atacă culturile fermierilor.

Cu ce ar trebui să hrănești o pasăre de dragoste?

În general, o dietă nu numai echilibrată, ci și variată, pentru a oferi porumbeilor o sursă eficientă de nutrienți și pentru a evita o stare de sănătate precară, care ar putea să le scurteze viața.

Poate vă amintiți că am menționat mai sus că porumbeilor le plac semințele ; cu toate acestea, nu trebuie să vă bazați pe ele pentru întreaga dietă a păsării dumneavoastră.

Amestecurile din comerț conțin adesea între 4 și 10 tipuri diferite de semințe. Foarte tentant, da, dar toate acestea ar putea fi traduse cu ușurință prin 'festinuri bogate în grăsimi și carbohidrați pentru îndrăgostiți'.

Pe de altă parte, există batoanele de mei și batoanele de semințe, primele - ca și spray-ul de mei - ducând la creșterea malnutriției, iar cele din urmă, produs din multe semințe, de obicei compactate cu miere și zahăr, care nu au legătură directă cu întărirea porumbeilor.

În fața acestor scenarii, ar trebui să vă gândiți să stabiliți - cu ajutorul medicului veterinar - o dietă de bază pentru porumbița dumneavoastră, cu semințe și chiar spray de mei, dar mai ales cu alimente noi, cum ar fi fructe și legume, printre altele, pentru a nu-i pune în pericol sistemul digestiv sau bunăstarea generală.

Cheia supremă! Cel mai bun mod de a hrăni o pasăre de dragoste

În această parte, cantitatea și varietatea au ultimul cuvânt.

Dar înainte de a trece la treabă, este important să rețineți că, dacă aveți mai multe păsări în cușcă, legea prevede folosirea de farfurii separate, astfel încât și pasărea de la baza ierarhiei să poată mânca.

Acum, în funcție de mărimea porumbeilor, puteți opta să puneți zilnic între o lingură și o lingură și jumătate de semințe într-o farfurie convențională; iar deasupra, o farfurie puțin adâncă cu hrană moale, cum ar fi porții de fructe și legume sau ierburi aromatice, de exemplu.

Bineînțeles, este posibil să se scoată din cușcă și vasul cu semințe și să se înlocuiască cu un vas care să conțină hrana menționată mai sus.

Dacă, pe lângă porumbei, aveți nimfe în aceeași cușcă, ar fi un scenariu promițător pentru pasărea protagonistă a acestui număr să încerce noi alimente după modelul păsării similare cu un cocoloș.

Și, dacă vedeți că la sfârșitul zilei a rămas mâncare în farfurie, motivul ar putea fi că ați pus prea multă mâncare. Dar nu uitați niciodată să mergeți la veterinar și să urmați recomandările acestuia.