Hrana pentru caini

mejor-pienso-para-perros

În zilele noastre, alimentele pentru animale de companie sunt disponibile în multe forme, dimensiuni și texturi diferite. Mai mult, deoarece tehnologia de fabricare a devenit atât de sofisticată, a permis câinilor dvs. să se bucure de o mare varietate de astfel de alimente, cum ar fi versiuni ușoare de sau conserve de hrană umedă cu o mie și una de arome.

Cu toate acestea, aceste oferte pot duce la confuzie între diferitele mărci pe care le găsiți la piața de vechituri. De aceea, pe baza experienței mele de mamă a 2 câini frumoși și blănoși, vă voi da sfaturi despre cum să alegeți cea mai bună hrană pentru câini.

Cea mai bună hrană pentru câini

Care este cea mai bună hrană pentru câini?

Pentru că știu că sunteți mereu în căutarea celor mai bune produse pentru animalele de companie, vă voi spune că cele mai bune alimente pentru câini sunt cele care conțin un procent mai mare de proteine animale decât alți compuși precum: cereale, boabe, gluten, făină de carne și oase, carne și oase procesate.

Prin urmare, cele mai potrivite opțiuni pe care le puteți alege sunt crochetele sau hrana uscată care conțin puține sau deloc coloranți artificiali și săruri conservante. În plus, este întotdeauna bine să vă asigurați că aceste mărci sunt aprobate de specialiști în nutriție și de medici veterinari, astfel încât toți cei de acasă să fie fericiți să știe că hrana pe care o oferă pentru acest companion jucăuș este întotdeauna de o calitate respectabilă.

Iată dintre cele mai bune alimente pentru câini:

1. Eukanuba hrană pentru căței și juniori

Pentru stomacuri sensibile

51xgQ6+yNVL

Vezi pretul Emag

Dacă sunteți părinți nou-veniți în lumea cățeilor și al vostru este un cățeluș mic sau este deja puțin mai mare, vă pot recomanda fără ezitare, Pot recomanda cu ochii închiși hrana pentru căței de la Eukanuba, care are o tradiție marcantă în fabricarea de alimente echilibrate, astfel încât burticile lor delicate să fie mereu fericite datorită includerii de proteine din pui, curcan, ulei de pește, orez și albumină de ou. În plus, vine într-o prezentare cu randament ridicat.

2. Hrană pentru câini Acana Prairie Prairie

Cu mere proaspete și fără aditivi artificiali

31fCahoPWXL

Vezi pretul Emag

Când căutați cea mai bună hrană naturală ambalată pentru câinele dvs., aș dori să vă sugerez distinsa marcă de Acana , care îi va surprinde atât pe stăpâni, cât și palatul blănos, deoarece formula sa este lipsită de aditivi artificiali, iar ingredientele sale au fost atent selecționate, încorporând fructe proaspete , cum ar fi merele și afinele, precum și proteine din pui proaspăt și deshidratat, ou crud și ulei de hering. De asemenea, a fost îmbogățit cu vitaminele A, B5, E, D3.

3. Royal Canin hrană uscată pentru câini mini adulți S.N 8 Kg

Prezentare randament

41j-8JKW1RL

Vezi pretul Emag

La enumerarea celor mai bine cotate alimente, nu puteau lipsi cei de la Royal Canin, care au o clientelă vastă și mulțumită în întreaga lume datorită excelenței și amplorii distribuției produselor lor. Cu această ocazie, ne-au mulțumit cu un amestec pentru câini adulți de rasă mică, cum ar fi Chihuahua, deoarece ingredientul său principal se bazează pe proteine de pasăre, iar ambalajul său este ideal pentru 1 lună și jumătate.

4. Royal Canin hypoallergenic diet food

Pentru căței cu intoleranță la gluten

41T3NEYTC4S

Vezi pretul Emag

Cine nu-și dorește o burtică plină și o inimă fericită, pentru noi toți părinții de căței care am ridicat mâna și am auzit un Guf, Guf, Guf! aș vrea să vă propun o altă prezentare a prietenilor noștri de la Royal Canin, care, cu gândul la cei mai sensibili câini, au creat o hrană pentru câini de talie mică a cărei principală calitate este aceea că este hipoalergenică, așa că, dacă prietenul dumneavoastră cu blană a manifestat intoleranță la glutenul prezent în alte mărci, nu vă faceți griji, aceasta este soluția ideală.

5. Hrană pentru câini adulți Ultima

Raport calitate-preț bun

415hGhfQbUS

Vezi pretul Emag

Această hrană delicioasă de la marca Ultima, își completează aroma bogată de pui cu extracte de grâu integral, porumb și proteine animale, astfel încât procesele digestive ale animalului dumneavoastră de companie să fie stimulate, în timp ce mușchii acestuia sunt întăriți. Acest produs garantează, de asemenea, faptul că câinele dumneavoastră va avea o piele sănătoasă și o blană strălucitoare. Cel mai bun lucru este că mirosul este apetisant, iar costul este accesibil, dar fără a neglija excelența.

Ce este hrana uscată pentru câini?

pienso-para-perros-300x199

Această hrană , cunoscută și sub numele de hrană pentru câini, este o hrană uscată specializată pentru câini, care seamănă cu un biscuit sau o crochetă și este de obicei ambalată în pungi de diferite dimensiuni pentru comercializare. Acesta conține un conținut de umiditate de obicei de până la 11%, precum și o serie de alți compuși care sunt amestecați pentru a produce aluaturi precum cele utilizate în procesul de coacere.

Ingrediente

Printre principalele ingrediente care se găsesc în hrana pentru animale se numără carbohidrații din cereale precum grâul, porumbul și orzul.

În plus, deși este adevărat că pisicile și cățeii nu au strict nevoie de carbohidrați în alimentația lor, aceștia oferă o sursă ieftină de energie care le permite să lege alți nutrienți importanți , cum ar fi aminoacizii și fibrele. Veți găsi, de asemenea, proteine, cum ar fi făină de carne și grăsimi, deși sub formă măcinată și amestecată. Alte semne distinctive includ soia, care oferă, de asemenea, o proteină vegetală .

Sfaturi pentru a cumpăra cea mai bună hrană pentru câini

Oricare ar fi motivul, dacă ați decis să le oferiți o dietă echilibrată prietenilor voștri blănoși, incluzând ca fel principal alimente uscate, cum ar fi hrana pentru câini, vă voi oferi câteva sfaturi foarte utile care vă vor ajuta cu siguranță să faceți alegerea corectă atunci când vă confruntați cu îndoielile care pot apărea din cauza comercializării abundente a sutelor de produse de hrană pentru câini care pot fi găsite pe această piață.

Evitați toate alimentele uscate pe bază de grâu

Grâul este antigenul numărul unu la câini. Oricât de surprinzător ar părea, iubiții noștri tovarăși sunt printre cele mai sensibile animale existente la glutenul din grâu, deoarece nu îl pot digera. În plus, mulți câini suferă de malabsorbție și riscă să se confrunte cu probleme recurente ale pielii, urechilor sau intestinelor și chiar cu afecțiuni precum artrita și epilepsia.

Cât de multă carne cumpărați de fapt?

Evident, doriți ca carnea să fie ingredientul numărul unu în hrana pe care o alegeți. Cu toate acestea, dacă ar trebui să fie amestecat proaspăt, trebuie să vă amintiți că următoarele trei sau patru componente de umplutură incluse în mod ieftin (de obicei cereale) vor fi în cele din urmă deshidratate în procesul de gătit.

Prin urmare, este posibil ca produsul final să conțină foarte puțină carne, chiar dacă aceasta este listată ca fiind ingredientul numărul unu, iar în realitate, carnea poate reprezenta mai puțin de 10% din hrana pe care o cumpărați.

Făina de carne se află la fundul butoiului

Făina de carne este un produs secundar al industriei de ecarisaj. Acestea se formează din reziduurile de la fabricile de prelucrare a hranei pentru animale. Acestea sunt gătite la presiune și temperatură ridicată, astfel încât grăsimea plutește, iar proteinele se scufundă pe fundul vasului sub forma unei substanțe vâscoase, cenușii, care este răzuită și încălzită din nou. Rezultatul este o așa-numită 'făină' cenușie care este vândută industriei alimentare pentru a fi adăugată la hrana pentru animale.

Evitați subprodusele de origine animală

Dacă luați de exemplu subprodusele de pui, care sunt bucățile și părțile care rămân după ce pieptul, coapsele și aripile au fost îndepărtate pentru a fi utilizate în sectorul alimentar uman , veți găsi părți precum măruntaiele, picioarele, penele etc., care, în unele cazuri, pot fi utilizate pentru consumul uman, care, în unele cazuri, pot fi amestecate cu părți de mai bună calitate, cum ar fi burta, ficatul, inima etc., dar în alte cazuri pot include elemente nespecificate care pot fi dăunătoare pe termen lung.

Căutați un conținut ridicat de proteine

Proteinele de calitate excelentă sunt vitale pentru toată lumea. Așa că, atunci când verificați eticheta și vedeți că au un procent de proteine în linia numită 'hrană completă', cu cât este mai mare, cu atât mai bine pentru prietenul dvs. blănos. Personal, optez întotdeauna pentru o dietă mai echilibrată care include o porție de hrană și bucăți de morcov cu câteva bucăți de carne sau de pui.

Avantajele unei alimentații complete cu hrană uscată pentru câinele dumneavoastră

Iată câteva comentarii utile pentru a vă ajuta să aflați despre beneficiile hranei uscate în dieta câinelui dumneavoastră.

Hrana uscată este excelentă pentru dinții câinilor

Hrana uscată asigură o bună activitate dentară pentru câini datorită formei crochetelor, care ajută la descompunerea depozitelor de tartru de pe dinți. În plus, multe sigilii includ compuși care ajută la creșterea sănătății orale, ceea ce este bine de știut, deoarece aproximativ 80% dintre câinii cu vârsta de peste 3 ani suferă de boli dentare și gingivale, ale căror costuri nu sunt listate ca un tratament mai puțin costisitor.

Hrana uscată poate fi folosită ca instrument de dresaj

Hrana uscată poate fi folosită ca răsfăț în procesul de dresaj al prietenului tău blănos. Totuși, nu uitați să reduceți mărimea porțiilor, deoarece scopul este de a recompensa o faptă bună sau de a le atrage atenția pentru a se întoarce cât mai repede alături de voi în plimbările pe care le faceți cu ei în aer liber.

Mai puțin mirositoare și mai puțin murdară datorită hranei complet uscate

Hrana uscată are avantajul de a nu mirosi atât de mult. Acestea pot fi păstrate fără risc de deteriorare odată deschise. În plus, de obicei, sunt mai puține boluri murdare atunci când vă hrăniți câinii cu acest tip de hrană.

Hrana tinde să fie mai ieftină decât hrana umedă

Hrana uscată este, în general, mai ieftină decât cea umedă, mai ales în comparație cu aromele gourmet de înaltă calitate . În acest sens, mărcile mai ieftine pot părea mai strălucitoare și mai atrăgătoare pentru ochiul uman, dar de multe ori nu sunt cea mai sănătoasă alegere pentru câinele dumneavoastră. Cu toate acestea, alimentele uscate de calitate superioară au, de obicei, un conținut mai mare de carne și, adesea, au și alte componente care îmbunătățesc sănătatea.

Măsurați cu ușurință dimensiunea porției de hrană a animalului dumneavoastră de companie

Este important să vă asigurați că vă hrăniți câinele cu o porție zilnică adecvată, în caz contrar s-ar putea să vă supraalimentați. Obezitatea poate cauza probleme de sănătate și chiar poate scurta viața animalului dumneavoastră de companie. Așadar, o soluție excelentă este să folosiți pahare de măsurat din plastic , deoarece acestea vă scutesc de munca de ghicit în ceea ce privește mărimea porțiilor.

O hrană pentru fiecare etapă din viața câinelui dumneavoastră

În prezent, există o abundență de hrană pe piață care se adresează diferitelor etape de creștere a animalului dumneavoastră de companie. Există chiar și produse comercializate pentru anumite rase, precum și pentru câinii care sunt supuși la diferite niveluri de activitate (câini de salvare, câini polițiști, câini de sanie etc.) Puteți găsi, de asemenea, furaje medicamentate pentru tratarea unor complicații precum artrita, dermatoza și problemele digestive.

Alegeți mărimea potrivită a crochetelor pentru câinele dumneavoastră

Crochetele mai mici sunt mai moi și mai ușor de mestecat pentru câinii de rase mai mici .

Pe de altă parte, câinii cu blană mai mare pot 'aspira' crochete prea mici pentru ei, ceea ce le poate cauza probleme cu dinții sau îi poate face să se blocheze în timpul mesei. Prin urmare, cel mai bun lucru pe care trebuie să-l faceți este să le oferiți hrană pentru câini de talie mare , deoarece acest lucru va forța câinele să mestece mai mult hrana în loc să o înghită instantaneu, ceea ce va preveni, de asemenea, o afecțiune adesea fatală numită balonare la rasele de câini de talie mare.

Hrană uscată sau umedă? Cum alegi ce este cel mai bine pentru animalul tău de companie?

Pentru a răspunde la această întrebare voi face o comparație între cele două tipuri de alimente, iar după ce vor fi enunțate, veți putea alege între cele două prezentări.

  • Hrana uscată este ușor de depozitat, trebuie doar să o păstrați într-un recipient de plastic etanș care garantează prospețimea, precum și protecția împotriva insectelor și rozătoarelor. Aceste crochete nu oferă atât de multă umiditate, ceea ce devine mai important pe măsură ce animalul îmbătrânește sau dacă trăiește într-un habitat foarte uscat și cald. În sfârșit, au o doză mai mică de albumine de origine animală.
  • Pe de altă parte, alimentele umede sunt o sursă excelentă de hidratare, iar valorile lor nutriționale indică concentrații ridicate de proteine, vitamine și minerale. Cu toate acestea, aceste alimente, odată deschise, trebuie consumate mai repede și vor trebui acoperite și refrigerate. Costul acestora nu este la fel de accesibil ca cel al furajelor uscate.

Cum să faci mâncarea uscată pentru câini mai atractivă pentru câini?

Deși aproape în unanimitate câinii găsesc gustul, mirosul și textura hranei umede mai apetisante decât a celei uscate, în următoarele subsecțiuni vă voi oferi o serie de sfaturi care vor face ca mâncarea câinelui dumneavoastră să fie irezistibilă:

Hrăniți-l cu hrană de înaltă calitate

Hrana uscată de calitate superioară este mult mai bogată în proteine, oferind nutrienții esențiali pe care orice cățeluș ar trebui să îi primească din hrană. Acestea le întăresc sistemul imunitar și le prelungesc viața; în schimb, furajele de calitate inferioară, bogate în cereale, gluten, zaharuri și săruri, sunt adesea dăunătoare pentru câini.

Prin urmare, dacă observați vreo reticență din partea câinelui dumneavoastră, gândiți-vă și oferiți-i o hrană de bună calitate și vă asigur că această apatie va dispărea și, în același timp, îi veți asigura o viață sănătoasă.

Depozitați corect hrana uscată

Cumpărând hrană uscată în vrac sau în saci mari, veți economisi o parte din buget, deoarece dimensiunile mai mici pot fi mult mai scumpe pe termen lung. Dar, la fel ca orice altă hrană, odată deschisă, o pungă de crochete uscate va râncezi și, odată ce acest lucru s-a întâmplat, își va pierde o mare parte din gustul și aroma care o fac atrăgătoare pentru prietenul dumneavoastră cu blană.

Din acest motiv, dacă cumpărați prezentări mari, este important să le depozitați în recipiente mici și ermetice pentru a păstra porțiile pe care le veți folosi zilnic, astfel încât punga originală să rămână proaspătă.

Adăugați puțină aromă

Urmați aceste sfaturi și vă veți face animalele de companie :

  • Este posibil ca unora dintre câini să nu le placă textura hranei, așa că puteți adăuga puțină apă caldă pentru a o înmuia, astfel încât consistența să le pară mai apetisantă.
  • Adăugați în bolul animalului dvs. de companie bulion de pui, sardine sau carne de vită nesărat și introduceți hrana, care se va extinde și va absorbi parfumul și aroma hranei.
  • Un pic de pui fiert fără aditivi amestecat în mâncare este foarte tentant pentru majoritatea câinilor.
  • Puteți amesteca puțină hrană umedă cu crochetele lor, ceea ce le va îmbunătăți mirosul și gustul.