Hrana pentru hamsteri

mejor-comida-para-hamster-1

Dacă sunteți iubitori de blănuri în stilul anime-ului japonez Hamtaro, sunt sigur că sunteți în căutarea celei mai bune mâncăruri pentru hamsteri și porcușori de Guineea. Știm cu toții că o hrană echilibrată, atât în vitamine, cât și în minerale și proteine, este esențială pentru a oferi oricărui animal de companie, și chiar și oamenilor înșiși, o vitalitate adecvată, sațietate și fericire pentru burțile lor.

Prin urmare, gândindu-mă la toate mamele și tații acestor simpatice rozătoare, și datorită experienței mele de mamă a unui cobai și a unei perechi de hamsteri sirieni, vă voi da câteva sfaturi de care ar trebui să țineți cont pentru a le oferi cea mai bună alimentație.

Vă invit să continuați să citiți această frumoasă recenzie, alăturați-vă mie!

Cele mai bune alimente pentru hamsteri și porcușori de Guineea

Care este cea mai bună hrană pentru hamsteri?

Odată cu invazia de mărci din cadrul industriei de hrană pentru animale de companie, și cu lipsa de informații cu privire la cantitățile de nutrienți necesare pentru a asigura o dietă adecvată pentru fiecare tip de animal de companie pe care îl aveți acasă, cel mai probabil veți ajunge epuizați și cu pachetul greșit în mâini, sau cu tradiționalul pliculeț de semințe pentru hamsteri.

Așadar, dacă vă faceți griji că vă veți confunda cu numeroasele tipuri de hrană pe care le puteți vedea, acordați câteva minute pentru a citi această recenzie și pentru a afla în ce ingrediente puteți avea încredere pentru a le face mâncarea delicioasă, completă și echilibrată.

În primul rând, vă voi spune că ar trebui să vă feriți de cele care conțin aditivi sau de cele care conțin doar alune. Se recomandă să vă gândiți la un amestec potrivit de hrană uscată combinată de 2 sau 3 ori pe săptămână cu un cub de căpșuni sau legume.

Iată cea mai bună mâncare pentru hamsteri:

1. Hrană pentru hamsteri pitici Rodipet 500g

Cu ingrediente alimentare fine din habitatul lor natural

Dacă animalul dumneavoastră de companie este un hamster pitic nimic nu se compară cu încrederea în cei de la Rodipet, o marcă germană renumită, care a formulat în laboratoarele lor o hrană completă dintr-o selecție de plante naturale, combinate cu o cultură de semințe de înaltă calitate. În acest amestec sunt încorporate, printre altele, rădăcini uscate din stepele asiatice, legume gustoase, fulgi de orz, de ovăz și de grâu, ciulin de lapte, semințe de in auriu , .

2. Hrană pentru hamsteri și porcușori de Guineea pe bază de fân de munte Bettashop

Cea mai bună hrană complementară echilibrată

51LQD3pSEbL

Vezi pretul Emag

Atunci când căutați un tip de hrană complementară potrivită pentru orice tip de rozătoare pe care o aveți ca animal de companie în căldura casei dumneavoastră, Bettashop, care s-au specializat în dezvoltarea unui compus pe bază de fân sălbatic și flori precum mușețelul, gălbenelele, trandafirul, Malva sylvestris, Lotus corniculatus, Mugwort, printre altele. Oferă un procent de proteine de 9,86% și se vinde pe kilogram.

3. Hrană pentru hamsteri și porcușori de Guineea 700g Bettashop

Cu ulei de măsline

51G9jP813QL

Vezi pretul Emag

Cei de la Bettashop vă vor surprinde din nou cu o variantă de hrană mai puțin costisitoare și complet echilibrată, dar a cărei calitate și gust sunt garantate pentru a oferi toate substanțele nutritive de care animalul dvs. de companie are nevoie zilnic. Una dintre calitățile sale specifice este aceea că a fost îmbogățit cu ulei de măsline, oferind vitamine liposolubile pentru a susține sistemul digestiv. Formula sa include fructe deshidratate, cum ar fi nuca de cocos și banana, precum și cereale precum grâul, sorgul, porumbul și mazărea.

4. Hrană mixtă Faunagarden pentru hamsteri și veverițe

Prezentare plăcută

51r6yMbXanL

Vezi pretul Emag

Distinsa casă de hrană pentru animale de companie Faunagarden, pune la dispoziția proprietarilor de veverițe și porcușori de Guineea, Faunagarden, oferă proprietarilor de veverițe și porcușori de Guineea un supliment alimentar ideal pentru acele hrăniri nocturne, deoarece încorporează porumb, grâu, ovăz selecționat, yeros, sorg, roșcove, fructe de pădure și fructe uscate și nuci. De asemenea, a fost îmbogățit cu vitamina A și complexul B. Este complet accesibil , iar prezentarea sa de 4 kilograme îl face durabil.

5. Hrană pentru hamsteri Harry Supreme

Gustoasă și cu texturi multiple

51EFSx+3W0L

Vezi pretul Emag

Atunci când doriți să vă răsfățați hamsterii la masă, făcând o comparație cu alte etichete de alimente, una dintre cele mai bune oferte nutriționale vine de la cei de la Supreme, , deoarece oferă un amestec complet și echilibrat de dietă zilnică care nu este doar sănătos, ci veți fi surprinși de cât de gustos este pentru animalele dvs. de companie atunci când vor experimenta varietatea de texturi și forme. Conține din alune întregi și semințe de floarea-soarelui.

Care este cel mai bun tip de hrană pentru hamsteri?

Găsirea celei mai potrivite hrană pentru micul hamster de casă este una dintre cele mai importante misiuni mejor-comida-para-hamster-1

de care va trebui să țineți cont atunci când dețineți acest tip de mingiuță de blană pufoasă. Și pentru că există o serie de mărci de hrană disponibile pe piața , vă voi oferi o listă scurtă, dar precisă, a criteriilor pe care ar trebui să le luați în considerare pentru a oferi cea mai potrivită hrană pentru animalul dumneavoastră de companie:

  • Conținut de proteine între 12-16%.
  • Nu trebuie să fie prăfuit.
  • A se păstra într-un loc răcoros.
  • Apetisant pentru prietenul tău blănos.
  • Fă-l crocant, astfel încât dinții săi în continuă creștere să fie menținuți la o lungime rezonabilă.

Cât mănâncă un hamster?

În mod surprinzător și în ciuda diferenței de mărime, atât hamsterii sirieni, cât și cei pitici mănâncă între 1/3 și 1/2 uncie de hrană pe zi, ceea ce echivalează cu aproximativ 10-15 grame, și consumă aproximativ 6 linguri sau 30 ml de apă de băut pe zi. Bineînțeles, merită menționat că această sumă poate fi majorată dacă animalul dumneavoastră de companie este cu pui.

Ghid de cumpărare dacă doriți să cumpărați cea mai bună hrană pentru un hamster

Pe măsură ce citiți mai multe informații de specialitate, veți deveni mai instruit cu privire la ceea ce este cel mai potrivit pentru a oferi echilibrul nutrițional potrivit pentru animalul dumneavoastră de companie. În linii mari, aspectele pe care ar trebui să le luați în considerare sunt prezentate mai jos.

Nutriție

Hrana pentru hamsteri, ca și toate alimentele pentru animale de companie, ar trebui să fie formulată astfel încât să satisfacă nevoile nutriționale ale animalului. Acest lucru va asigura o viață sănătoasă și fericită.

În cea mai mare parte, aceste creaturi mici și drăguțe sunt vegetariene, mâncând doar ocazional carne și insecte. În mod normal, mănâncă mult pe zi. De asemenea, trebuie să știți că hrana destinată rasei pitice este potrivită și pentru hamsterii Golden , deoarece aceștia au aceeași dietă.

În ceea ce privește obiceiurile și programul lor de alimentație, veți constata că mănâncă cel mai mult noaptea, ceea ce poate fi o provocare pentru a fi monitorizat, deoarece, în unele cazuri, vor aduna și ascunde mâncarea.

Pot exista chiar și momente în care animalul de companie va alege doar pelete preferate dintr-un amestec, neglijând alte bucăți de semințe și pelete conținute. Semințele par a fi favorite, deși consumul excesiv de semințe poate duce la obezitate din cauza conținutului ridicat de grăsimi.

Prin urmare, căutați alimente care să le asigure o dietă echilibrată care să ofere un echilibru de proteine sau pelete cu aproximativ 15% până la 25% din acest nutrient.

Unele procente nutriționale decente includ între 17% și 22% proteine, între 8% și 10% fibre și între 4% și 6% grăsimi. Dacă găsiți orice tip de hrană uscată cu valori insuficiente, puteți adăuga câteva porții de proteine la aceasta.

Varietate

Cea mai bună hrană pentru porcușori de Guineea și hamsteri oferă o mare varietate de ingrediente, deoarece aceste mici creaturi se hrănesc instinctiv. Acesta este motivul pentru care unii experți recomandă să nu le dați doar blocuri sau pelete de hrană.

Pentru o soluție, majoritatea magazinelor de animale de companie oferă amestecuri de hrană care conțin semințe, orz, ovăz și porumb. Altele includ pelete. Un amestec vrac de de bună calitate este însoțit de fructe și legume uscate.

Așadar, puteți încerca să vă obișnuiți animalul de companie cu o dietă primară sub formă de granule de la o vârstă fragedă, iar pe măsură ce crește puteți încorpora o varietate de produse naturale precum cele enumerate de mine.

Calitatea ingredientelor

Cel mai important lucru este să vă asigurați că le oferiți rozătoarelor , hrană cu ingrediente de înaltă calitate încă de la început, evitând mărcile care includ compuși artificiali. De asemenea, vă sugerez:

-Evitați alimentele care conțin cantități mari de porumb.

-Evitați sultaninele și, în funcție de rasă, unele nuci.

-Câteva fructe proaspete pe care i le puteți da sunt afinele, bananele, strugurii proaspeți și zmeura, dar nu uitați că nu este bine să le dați în exces, deoarece tractul său digestiv are o toleranță scăzută la acestea.

-Totul trebuie să fie proaspăt, nou și hrănit o dată pe zi, de preferință noaptea sau în timpul în care prietenul tău blănos este treaz.

-Se recomandă ca pentru fiecare porție, animalului dumneavoastră de companie să i se dea o lingură de amestec, împreună cu puțină hrană proaspătă, o dată sau de două ori pe săptămână. Unele specii, cum ar fi hamsterul chinezesc și hamsterul pitic, pot fi mai mici în comparație cu sirienii, dar metabolismul lor este mai rapid.

Ce mănâncă hamsterii? Semințe vs. hrană granulată

În primul rând, este întotdeauna important să cumpărați hrană naturală pentru hamsteri , fără aditivi de niciun fel. Acest lucru se datorează faptului că hrana pentru hamsteri nu este supusă acelorași teste riguroase ca și hrana pentru oameni și, prin urmare, cel mai bun mod de a vă asigura că nu le dați nimic rău este să citiți etichetele produselor pentru a vă asigura că nu există substanțe chimice sau compuși dăunători în hrană.

Având în vedere acest lucru, există în principiu două tipuri de hrană pentru hamsteri: semințe și pelete. Prima a fost singura și principala opțiune pentru hrănirea hamsterilor. Cu toate acestea, acest lucru a dus la o dietă dezechilibrată, deoarece hamsterul dumneavoastră nu a primit toate vitaminele de care avea nevoie.

Din acest motiv, aceste mici pelete sau pepite coapte, cunoscute sub numele de hrană sub formă de pelete, conțin o mulțime de nutrienți în fiecare biscuit, ceea ce le face cea mai bună alegere în prezent, mai ales atunci când sunt amestecate cu o sămânță de cereale integrale .

Bunătăți pentru hamsteri: Bunătăți bune pentru a-ți menține animalul de companie fericit

La fel ca și în cazul câinilor și pisicilor, a le oferi bunătăți porcușorilor de Guineea și prietenilor noștri blănoși este ceva ce ne dorim să facem doar pentru a-i vedea fericiți de fiecare dată când primesc o gustare gustoasă. Dar care sunt aceste bunătăți pe care le-ai putea oferi?

Din fericire, mâncarea naturală și sănătoasă este foarte pe placul lor, dar este important să știți ce alimente ar trebui să evitați. Unul dintre cele mai periculoase sunt alimentele dulci, deoarece rozătoarele pitice sunt în special predispuse la diabet, așa că, indiferent de rasa sau de mărimea hamsterului, dulciurile nu sunt cu siguranță o opțiune.

Ceea ce puteți face este să le dați un cubuleț de fructe sau legume, dar nu mai mult de 2-3 ori pe săptămână, adică nu mai mult de 10% din dieta lor obișnuită. Morcovii sunt deseori suculenți pentru palatul lui, dar asigurați-vă că îi scoateți din castron atunci când devin prea mici pentru a evita ca aceștia să i se blocheze în obraz.

Alimente preambalate

Acest tip de alimente preambalate, ar trebui să constituie mai mult de 50% din dieta totală. Există două tipuri principale din care puteți alege: amestecuri de semințe și biscuiți pelete. Varietatea este condimentul vieții, așa că este bine să le folosiți pe amândouă în dieta hamsterului dumneavoastră, dar este bine să le căutați pe cele care indică faptul că sunt hipoalergenice.

Amestecuri de semințe

Dacă vreți ca hamsterul dvs. să aibă o varietate de opțiuni, o pungă de semințe amestecate este cea mai bună alternativă pentru ca el să mănânce. În funcție de marca , aceste amestecuri includ nu numai semințe, ci și alte tipuri de cereale/grâne, cum ar fi ovăz și grâu, fructe și legume uscate. Dacă hamsterii dvs. ar mânca câte puțin din toate aceste ingrediente, probabil că ar avea o dietă destul de echilibrată.

Cu toate acestea, așa cum se observă la oameni, aceste mici creaturi aleg ce vor să mănânce, dând preferință alimentelor mai grase, cum ar fi semințele de floarea-soarelui sau semințele de dovleac, în timp ce nu mănâncă celelalte părți ale amestecului. Prin urmare, aceștia nu beneficiază de o dietă echilibrată.

Un alt sfat este că ar trebui să le monitorizați consumul de fructe uscate, deoarece acestea pot rămâne blocate în gură sau pot provoca un impact asupra obrajilor. În cele din urmă, evitați amestecurile care conțin multă melasă , deoarece sunt pline de zahăr.

Pelete și pelete de laborator

Peletele de laborator sau blocurile de pelete au fost create inițial ca hrană pentru animalele de cercetare, s-au dovedit atât de reușite încât acum le puteți cumpăra din magazinele de animale de companie, iar cele mai recomandate provin de la producătorii acestor incinte științifice.

Un bloc de laborator conține, de obicei, un amestec de semințe, cereale și minerale, de asemenea, vin cu vitamine. Acestea sunt tipul preferat de hrană pentru hamsteri pentru care ar trebui să optați dacă doriți să vă asigurați că micuții dvs. primesc toate cerințele nutriționale de care au nevoie pentru a rămâne sănătoși.

Un alt lucru important de știut este că acest tip de hrană este preferat în special de rasele siriene. Îi ajută să își mențină lungimea corectă a dinților, este ușor de depozitat și facilitează îngrijirea atunci când sunt serviți în cuști.

Altele

Alte considerente importante pe care trebuie să le aveți în vedere sunt următoarele.

Apă potabilă

Hamsterii trebuie să aibă acces la o sursă de apă proaspătă 24 de ore pe zi, 7 zile pe săptămână. Cel mai bun mod de a face acest lucru este să le oferiți una sau două sticle de apă în tot habitatul lor. Bineînțeles, dacă aveți mai mulți blănoși, mai multă apă și chiar un sistem de cuști extensibile.

Consumul de sare

Într-un mediu natural nu este neobișnuit să observăm un hamster lingând diverse pietre sau minerale care conțin sare. Au nevoie de ea pentru a facilita retenția de apă și pentru a se menține sănătoși. Pentru a le satisface aceste nevoi, le puteți da o lingură de sare sau de sare minerală. Acestea se prezintă sub diferite forme și uneori sunt adăugate la accesoriile lor ca formă de joacă.

Suplimente

Dacă îi oferiți blănosului dvs. o dietă bine echilibrată, probabil că nu va fi nevoie să-i dați suplimente pentru a adăuga vitamine și minerale suplimentare în mâncare sau apă. Cu toate acestea, dacă doriți să vă asigurați că porcușorul de Guineea nou-născut are toate substanțele nutritive de care are nevoie, vă încurajez să vă consultați cu medicul veterinar cu privire la vitaminele și dozele adecvate pe care i le puteți administra pentru a suplini orice pierderi de minerale care apar la mamă din cauza alăptării nou-născutului .