Hrana pentru pesti

mejor-comida-para-peces

Când acvariul de pești devine dezgustător și miroase îngrozitor, începi să te întrebi dacă nu cumva filtrul este stricat sau mâncarea aia ciudată pe care ai cumpărat-o pentru că era mai ieftină. Mi s-a întâmplat și mie cu acvariul pe care îl avem acasă. Am verificat bine și, cum totul funcționa corect, am decis să caut o hrană mai bună pentru pești.
Dacă nu sunteți experți, nu ați putea ști că o hrană pentru pești nepotrivită ar putea provoca o contaminare puternică a animalelor din iaz și a apei în care înoată și ar putea duce animalele de companie la moarte, fără a avea altă opțiune.
Atunci, în acel moment, auzi despre asta și te gândești: Ah! De aceea peștișorul meu de aur, peștișorul meu betta sau peștișorul meu koi, a rezistat mai puțin de o lună! Au!

Cele mai bune alimente pentru pești

Care este cea mai bună hrană pentru pești?

Menținerea acestor animăluțe în stare bună de sănătate și energie, nu este o sarcină ușoară și unul dintre cele mai importante lucruri este să le hrănim corespunzător. O hrană, sub formă de tablete, lichide, fulgi sau granule, va fi bună dacă oferă peștilor dumneavoastră, tropicali sau de apă rece, cele minerale și vitamine necesare pentru aportul lor zilnic.
Dar ar trebui să adăugați alte câteva calități la produsul pe care îl veți cumpăra, astfel încât să nu aibă aceleași calități pe care le-am avut eu. De exemplu, că nu are un miros foarte înțepător și că are un gust care le place.
Bineînțeles, trebuie să țineți cont de tipul de animal de companie pe care îl aveți acasă. Alegerea a ceva de bună calitate și de marcă pentru ei va fi o garanție majoră pentru liniștea dumneavoastră, sănătatea peștilor și frumusețea acvariului sau a acvariului dumneavoastră. Dacă vreți ceva recomandat de cineva cu experiență în domeniu, vă las cu acest comparativ cu ceea ce consider eu a fi cele mai bune 5 alimente pentru pești.
Iată cea mai bună hrană pentru pești:

1. Hrană de vară pentru pești Sera KOI 7018

51MB7V5dM3L

Vezi pretul Emag


Cei care au acasă pești Koi pot arunca o privire la această hrană special concepută pentru a-i hrăni în timpul verii. Acești mici peștișori de apă dulce consumă multă energie și chiar mai multă în perioadele cu temperaturi ridicate, așa că au nevoie de suficienți nutrienți.
Atât varietățile mari, cât și cele tosais devorează acest aliment, iar partea bună este că lasă foarte puține reziduuri în apă. Asigurați-vă că îl puneți înăuntru atunci când vremea este peste 17°C.

2. Hrană pentru flori tropicale

51jmc22oCuL

Vezi pretul Emag


Posesorii de pești cu coarne de flori vor aprecia această hrană făcută special pentru ei. Acestea se prezintă sub formă de granule și nu se dizolvă ușor în apă. Acest lucru permite peștilor să vină și să o mănânce rapid. Este minunat că nu face mizerie în iaz. Le place foarte mult gustul scoarței.
Formula acestui furaj conține Spirulină, un ingredient natural care întărește sistemul imunitar și face culorile peștilor dumneavoastră mai strălucitoare și mai frumoase.

3. 3,5 L hrană pentru pești de apă caldă Badis

41df943JIbL

Vezi pretul Emag


Dacă aveți pești precum Tetra Neon, care sunt de origine amazoniană, sau pești Clown, care provin din Oceanul Pacific și sunt pești de apă caldă, aveți nevoie de o hrană care să aibă suficiente vitamine, minerale și nutrienți naturali pentru a-i menține sănătoși și energici.
Acesta are aceste componente în formula sa, plus oligoelemente care sunt foarte convenabile pentru peștii din apele tropicale. Este, de asemenea, bun pentru tine, deoarece este o cantitate bună, pentru mulți pești sau pentru o perioadă lungă de timp.

4. Hrană pentru pești de fund Tetra Wafer Mix

51lRMxtGgJL

Vezi pretul Emag


Există persoane care, pe lângă pești, adoră să aibă crustacee și crabi mici pentru a înveseli acvariul. Dacă sunteți una dintre aceste persoane, acesta este tipul de hrană de care aveți nevoie, pentru că se adaptează la toate aceste animale mici.
Curățătorii de fund adoră aceste discuri și le vor mânca cu plăcere, iar partea bună este că formula sa combină hrana pentru carnivore (cele maro) și pentru erbivore (cele verzi), astfel încât nu trebuie să vă faceți griji că trebuie să cumpărați două tipuri diferite de hrană.

5. Hrană granulată pentru pești JBL Premium

41ebwgtWzZL

Vezi pretul Emag


Ca să nu vă complicați prea mult, puteți cumpăra o hrană care să fie potrivită pentru toate tipurile de pești. Acesta, care vine sub formă de granule și de mușcături, are exact acest avantaj. În plus, promovează o creștere sănătoasă și culori vibrante la peștii dumneavoastră. Face acest lucru pentru că are krill și Omega 3 în formula sa.
Este recomandat să îl folosiți pentru hrănire o dată sau de două ori pe zi, cu excepția cazului în care aveți pești foarte tineri care trebuie hrăniți de 3-4 ori pe zi.

Tipuri de hrană pentru pești

Varietatea este condimentul vieții și de aceea trebuie să aveți grijă să alegeți tipul de hrană care să fie pe placul mejor-comida-para-peces

peștilor dumneavoastră. Vă voi explica pe scurt tipurile de alimente pe care le veți găsi pe piață și vă voi spune în prealabil că este posibil să le găsiți pe cele care vă vor face să cheltuiți foarte mulți bani, dar există și altele foarte bune și mai puțin costisitoare sau pur și simplu mai accesibile.

Hrană vie

Acestea merg mână în mână cu peștii care sunt în mare parte insectivori și se bucură de insecte acvatice sau terestre. În această clasă veți găsi larve și copepode, cum ar fi creveții de saramură. Grupurile de pești care consumă aceste alimente obțin surse excelente de proteine și vitamine, dar există un mic detaliu care poate fi împotriva lor și ar trebui să aveți grijă.
Alimentele vii pot transporta paraziți și viruși care ar putea dăuna sănătății animalelor dumneavoastră de companie și calității apei. Prin urmare, înainte de a pune vasul pe masă, nu uitați să spălați aceste alimente cu multă apă.

Alimentele congelate

Cel mai avantajos lucru la acest tip de alimente, din care există o mare varietate, este că au o valoare nutritivă mare și pot fi conservate pentru o perioadă mai lungă de timp. Cu toate acestea, trebuie să cunoașteți condițiile de rezistență ale acestui aliment și la ce nivel poate fi păstrat la congelare fără a pierde cantitatea de vitamine și nutrienți pe care o conținea atunci când era proaspăt și în stare naturală. Poate vă amintiți că condițiile meteorologice extreme pot afecta valoarea nutritivă a anumitor alimente.
Aceste alimente sunt foarte asemănătoare cu alimentele vii, doar că sunt congelate. Vorbim despre viermi de pământ, larve, plancton, krill, creveți de mare, etc.

Alimente deshidratate

Când ne gândim la hrană pentru pești, acesta este tipul care ne vine în minte. Sunt foarte ușor de manevrat și de conservat, tocmai pentru că au un conținut foarte scăzut de umiditate. Acesta este motivul pentru care au devenit atât de populare de-a lungul timpului.
Acestea se prezintă în multe forme și dimensiuni și sunt preparate în diferite formule pentru a se potrivi cerințelor și preferințelor fiecărei specii. Acestea sunt disponibile pentru carnivore, erbivore și omnivore sau combinate. Veți găsi, napolitane, granule, tablete, în blocuri, etc.

Alimente congelate deshidratate

Cei care se pricep recomandă să plasați alimente de diferite tipuri pentru a acoperi cât mai bine nevoile alimentare de bază ale acestor animale acvatice. Hrana deshidratată congelată pentru pești este, de asemenea, o opțiune bună. Acestea conțin aceleași ingrediente ca majoritatea celorlalte alimente și au avantajul suplimentar că pot pluti mult timp la suprafața apei până când peștii se hotărăsc să mănânce, ceea ce protejează calitatea apei și previne contaminarea.

Hrană sub formă de fulgi

Principalul său scop este de a hrăni peștii marini și pe cei care trăiesc în comunități. Pentru a nu se lupta pentru mâncare. În plus, deoarece are un termen de valabilitate mai scurt decât alte tipuri de hrană, este recomandată pentru peștii mari și înfometați sau pentru grupuri mari de pești. În mai puțin de trei luni, un pachet deschis trebuie aruncat, deoarece poate fi deteriorat sau își poate pierde valoarea nutritivă.

Spirulina

Așa se numesc algele uscate și pot să vă spun că sunt bune nu numai pentru peștii din acvariu, ci au și valoare nutritivă pentru oameni. Specii precum cichlidele, tilapia, clovnii, creveții, crapul, peștele zebră și peștele pisică sunt cele care beneficiază cel mai mult de hrana preparată cu spirulină. Se recomandă chiar ca acesta să fie mereu inclus în alimentație, cel puțin 2%.

Ce trebuie să căutați în cea mai bună hrană pentru pești?

În primul rând, trebuie să știți clar de ce are nevoie peștele în funcție de specie, rasă și preferințele sale alimentare. De exemplu, carnivorele și vânătorii nu vor mânca cu siguranță aceleași alimente ca și erbivorele. Știind acest lucru, puteți căuta bine, verificând etichetele și comentariile altor iubitori de iaz, care este cel mai potrivit pentru dumneavoastră.
Cea care îndeplinește toate cerințele speciei pe care o dețineți este demnă de a fi observată și luată acasă.
Cu toate acestea, dacă nu aveți experiență și sunteți la început de drum în această afacere de a ține acvarii și pești și toate cele, sugestia este să începeți cu pești de apă dulce și pești tropicali. Acestea sunt cele mai ușor de hrănit și de întreținut, deoarece îngrijirea lor este mai simplă.

Cât de multă hrană dați peștilor? Când este prea multă?

Fiecare aliment are propriile recomandări, în general, dar cantitatea va depinde de mărimea peștilor, de tipul și de rasa din care fac parte.
De fapt, dacă urmați aceste recomandări, va fi o chestiune de încercare și eroare, de testare a ceea ce peștele tolerează sau nu de fiecare dată când mănâncă. Totuși, încercați cantități mici pentru a nu supraalimenta sau pentru a nu murdări prea tare apa.

De câte ori pe zi ar trebui să fie hrăniți?

Răspunsul la această întrebare este practic același cu cel de la întrebarea anterioară. Totul depinde de tipul de pește. Unii pești sunt fericiți să mănânce doar o dată pe zi.
În cazul în care recomandările de pe ambalaj nu vă oferă o certitudine deplină, atunci puteți consulta opinia unui medic veterinar cu experiență sau a unor deținători de acvarii.

Cum trebuie depozitată și conservată hrana pentru pești?

Pentru a evita problemele legate de alimentele deteriorate, ar trebui să încercați să vă aduceți acasă provizii pentru o lună și să le păstrați în frigider. În acest fel, îi puteți împiedica să consume alimente stricate sau care și-au pierdut valoarea nutritivă.

Peștii pot mânca pâine? Am uitat să cumpăr mâncare

Categoric nu. Le place, fără îndoială, dar ați văzut vreodată pâine crescând pe fundul unui râu, al unui lac sau în mare? Haideți! Asta e o nebunie.
Pâinea poate fi foarte dăunătoare pentru sănătatea fiecărui pește, deoarece conține drojdie în prepararea sa. Cu apă, drojdia se umflă și poate provoca probleme digestive grave la animalele de companie, inclusiv constipație severă care poate duce la moarte. Este clar?

Pot să hrănesc peștii mei cu mâncare pentru câini?

Ambele pot fi numite hrană, dar nu există două lucruri mai diferite unul de celălalt decât hrana pentru câini și hrana pentru pești. Hrănirea prelungită a peștilor de pisică, de exemplu, va duce la deficiențe nutriționale grave.
Câinii nu mănâncă krill, nu mănâncă alge marine, nu mănâncă insecte marine, așa că hrana lor nu va hrăni peștii din acvariu, aceștia se vor îmbolnăvi și vor muri. Dacă nu vreți ca acest lucru să se întâmple, nu-i dați mâncare pentru câini.

Care sunt ingredientele din hrana pentru pești?

Multe tipuri de furaje conțin ingrediente comune care hrănesc majoritatea peștilor. Bineînțeles, așa cum am menționat deja, în funcție de preferințele alimentare ale animalului, acesta va mânca unele lucruri și altele nu.
Totuși, pot explica mai în detaliu câteva dintre ingredientele de bază pe care le veți găsi, de exemplu, în alimentele congelate pentru peștii dumneavoastră.

Ciclopi:

Provine din apă dulce, este destul de comună și este un copépod. Poate fi găsit în corpuri de apă cu mișcare lentă, de exemplu, un lac cu un oarecare curent sau în apă stagnantă, cum ar fi iazurile. Acesta conține o cantitate mare de nutrienți și este excelent pentru peștii mici.

Krill:

Ați văzut filmul Disney 'Finding Nemo'? Poate că atunci vei ști ce este Krill. Este un crustaceu minuscul, dar este hrana preferată a balenelor albastre. Este excelent pentru hrănirea peștilor de acvariu, mai ales dacă aceștia sunt carnivori. Acesta este disponibil congelat, și nu sub altă formă.

Creveți de saramură:

Este excelent pentru stimularea sistemului imunitar și, prin urmare, este adesea folosit de crescători pentru a hrăni peștii de reproducere înainte de împerechere. Acesta conține mulți nutrienți importanți pentru peștii din acvariu.

Daphnia:

Unii oameni o cunosc mai bine sub numele de purice de apă sau lia de apă. Este un crustaceu planctonic cladoconidian de apă dulce care este adesea folosit în hrana animalelor acvatice tinere. Conține o cantitate mare de vitamine și, pentru că este mic, poate fi digerat foarte ușor.
Sper că acest ghid vă va ajuta să vă păstrați animalele de companie acvatice sănătoase. Nu uita să ne spui ce fel de pești ai și cum te-ai descurcat cu mâncarea și curățarea acvariului.