Hrana pentru pisici

mejor-pienso-para-gato

Dacă sunteți proaspăt părinte sau un proprietar pasionat de feline, probabil că vă întrebați care este cea mai gustoasă și mai completă hrană pe care o puteți cumpăra pentru a vă răsfăța animalul de companie; Totuși, cum există multe produse destinate unor pisicuțe diferite, cum ar fi cățeii, adulții cu probleme urinare, sau cei care suferă de supraponderabilitate, vă voi oferi o listă și o serie de sfaturi care vă vor ghida în înțelegerea și alegerea celor mai bune alimente pentru pisici, nu doar din punct de vedere al cerințelor nutriționale în etapele vieții lor, ci și a celor care le vor încânta prin cât de gustoase sunt.

Cea mai bună hrană pentru pisici

Care este cea mai bună hrană pentru pisici?

Oricare ar fi cazul tău și gândindu-te la cerințele nutriționale pe care ar trebui să le oferi pisicii tale, îți voi împărtăși acest ghid de sfaturi care te vor ajuta să achiziționezi cea mai bună hrană pentru pisici.

În acest sens, alegeți produse care conțin doze considerabile de taurină, deoarece aceasta va preveni apariția bolilor degenerative și cardiace. De asemenea, puteți recurge la utilizarea de furaje naturale care nu conțin aditivi chimici și coloranți artificiali.

Alimentele cu o proporție mai mare de proteine și mai puțini carbohidrați sunt mai potrivite pentru metabolismul felinelor, astfel încât opțiuni precum hrana ușoară vor contribui la menținerea greutății echilibrate.

În cele din urmă, aș dori să știți că există alimente care sunt mai bine cotate decât altele, însă, s-ar putea să dați peste o opțiune ieftină care este eficientă.

41E1+SXPPtL

Vezi pretul Emag

O altă hrană super-completă și echilibrată pentru pisici, fabricată la cele mai înalte standarde de calitate datorită ingredientelor fine, este Applaws

Vezi pretul Emag

Această marcă este fabricată la cele mai înalte standarde de calitate datorită ingredientelor fine. Această marcă s-a concentrat pe oferirea unui produs fără aditivi sau conservanți pentru a evita alergiile și pentru a-și promova blana.

Această hrană uscată vine într-un pachet de 2 kg și are o aromă excelentă de pui. Este bogată în proteine, ceea ce ajută la menținerea în permanență a strălucirii blănii.

3. Royal Canin Puppy Cat Food

Ideal pentru pisicuțe cu vârsta cuprinsă între 4 și 12 luni

41dQorpY9AL

Vezi pretul Emag

Pentru toți părinții de feline mici care caută un produs de calitate la cel mai bun cost, vă sugerez să vă uitați la renumita marcăRoyal Canin, care de ceva timp este prezentă pe piața animalelor de companie oferind o varietate de hrană uscată pentru animale de companie. Formulat cu ingrediente selecționate și aromatizat cu carne de pasăre, facilitează absorbția rapidă a nutrienților și întreținerea corespunzătoare a dinților. În plus, veți fi încântați să aflați că oferă o strălucire fabuloasă blănii animalului dumneavoastră de companie.

4. Royal Canin Neutered Cat Food

Pentru pisici cu greutate controlată

41hYxd7Q-VL

Vezi pretul Emag

Fie că este pentru controlul nașterii, pentru a preveni luptele dintre pisicile din gospodărie sau din alte motive medicale, mulți proprietari de pisici trebuie să își sterilizeze pisicile, dar nu este neobișnuit ca acestea să se îngrașe cu hrana tradițională cu care le dădeai înainte. De aceea, Royal Canin, specialiști în hrana pentru animale de companie , a dezvoltat o formulă pentru pisici castrate, care asigură, de asemenea, funcționarea corectă a sistemului lor urinar, cu un pH de 6,0-6,5. De asemenea, a fost îmbogățit cu minerale și vitamine.

5. Purina Cat Chow hrană uscată pentru pisici adulte

Pentru pisici sterilizate

51B9G87ymCL

Vezi pretul Emag

Dacă sunteți în căutarea unei hranei mai accesibile și mai specializate pentru pisici sterilizate, veți fi surprinși să aflați că Purina Cat Chow, a conceput un produs perfect pentru micuțul dvs. blănos, deoarece este bogat în pui, cu proteine de calitate și ingrediente naturale , precum morcovi, spanac deshidratat și cereale integrale, ajutându-l să depășească impactul schimbărilor hormonale postoperatorii și să își mențină o greutate sănătoasă cu mușchi puternici. Vei vedea: mulțumit și fericit.

6. Hrană pentru pisici Ultima cu aromă de carne de vită

Pentru tracturi urinare sensibile

41Ri4LXEctS

Vezi pretul Emag

Când doriți să vă mulțumiți felina cu o altă delicatesă pentru palatul ei, aș dori să vă sugerez pe cei de la Ultima, care au deja produsele lor cu aromă de carne de vită, disponibil pe Amazon din 2016, garantând cu inovație și prospețime, o hrană ideală pentru controlul greutății datorită conținutului scăzut de grăsimi și încorporării de l-carnitină, acizi grași omega-3, omega-6, zinc și proteine de bună calitate , facilitând un tract urinar sănătos, precum și o blană frumoasă.

7. Hrană super premium pentru pisici Yerbero Nature Carne de pui

Hipoalergenic și bogat în taurină

41deJEShpzS

Vezi pretul Emag

În ceea ce privește hrana de înaltă calitate , Yerbero este una dintre etichetele care s-a distins prin oferirea de arome apetisante bazate pe o combinație de pui și somon, precum și prin încorporarea de prebiotice, MOS și FOS, pentru o digestie sănătoasă. Este o hrană hipoalergenică bogată în Taurină și Arginină, oferind printre numeroasele sale avantaje și faptul că nu conține gluten, astfel încât pisicuțele dumneavoastră mici și mari nu vor prezenta reacții nefavorabile, ci o adorație pentru hrănirea cu acest produs.

Ce este hrana uscată pentru pisici?

51Vnl9KD3sL

Cunoscute în mod obișnuit sub denumirea de 'furaje', acestea sunt alimente care conțin foarte puțină umiditate (aproximativ 8-10%) și sunt create pentru a fi consumate de pisici. Procesul lor de fabricație include temperaturi ridicate, presiuni și tratamente chimice care pot degrada anumiți nutrienți esențiali pentru pisici, astfel încât o parte din procesul final include adăugarea de vitamine și aminoacizi pentru a păstra toți compușii în echilibru.

De exemplu, aminoacidul cunoscut sub numele de taurină care se găsește în carne este esențial pentru a asigura sănătatea inimii și vederea sănătoasă a prietenului nostru cu blană, astfel încât, atunci când acesta este degradat în timpul procesării furajelor, trebuie adăugată ulterior taurină sintetică . În mod similar, grăsimea poate fi presărată pe hrană pentru a crește palatabilitatea.

În cele din urmă, pot să vă spun că furajele uscate sunt cel mai adesea ambalate în saci de hârtie cu pereți multipli, uneori cu un strat de folie de plastic. Se folosesc, de asemenea, modele similare de pungi cu folii laminate sau extrudate.

Beneficiile hranei pentru pisici

Iată o defalcare a 3 dintre principalele beneficii pe care toți părinții și specialiștii în pisici le găsesc în utilizarea hranei uscate.

Comoditate

Principalul avantaj al hranei uscate este că este comodă pentru proprietarii de pisici: Este ușor de măsurat, ușor de alimentat și ușor de depozitat. În plus, deoarece hrana uscată are foarte puțină umiditate, aceasta poate fi pusă deoparte, astfel încât prietenii dvs. blănoși să se poată hrăni liber oricând doresc.

Mai bogată în energie

Dacă pisica dumneavoastră întâmpină dificultăți în a-și menține sănătatea sau dacă este o mamă care alăptează, unde nevoile energetice pentru producția de lapte sunt foarte mari și îi este greu să mănânce suficient, este ideal să îi oferiți o dietă care să includă hrană uscată în combinație cu carne, puțin pui sau pește proaspăt.

Vestea bună este că, prin consumul de hrană, sugarii mici vor putea crește sănătoși printr-o alimentație echilibrată din laptele nutritiv completat de asimilarea de către mamă a tuturor compușilor furnizați de hrana uscată.

Beneficii dentare

În funcție de hrana uscată aleasă pentru prietenul dumneavoastră cu blană, puteți conta pe beneficii suplimentare, cum ar fi îmbunătățirea sănătății dentare.

Primul avantaj în această privință ar fi reprezentat de acțiunea mecanică de mușcare și de rupere a hranei. Pentru a obține efectul maxim, biscuitul trebuie să fie special conceput pentru a permite acțiunea dorită de frecare/abrazare.

În al doilea rând, unele formule de hrană pentru pisici includ anumite substanțe chimice care pot fi adăugate în preparat cu intenția de a reduce acumularea de tartru pe dinți.

Cu toate acestea, trebuie să rețineți că este întotdeauna recomandabil să vă duceți pisica la medicul veterinar specialist pentru un control dentar anual.

Ce ar trebui să căutați la hrana pentru pisici?

Multe dintre alimentele uscate de calitate inferioară pentru pisici conțin materiale de umplutură, conservanți artificiali și alte lucruri neplăcute care nu fac parte din dieta lor naturală. Acestea sunt de obicei prezente sub formă de cereale și ingrediente pe bază de grâu. Prin urmare, pentru a vă asigura că obțineți cea mai bună valoare nutritivă pentru felina dumneavoastră atunci când cumpărați o hrană pe bază de crochete, analizați următoarele:

Sursă specifică de proteine

Având în vedere că atât de multe mărci de hrană pentru pisici oferă și promovează formule bogate în proteine, ar trebui să verificați de unde provine acea proteină.

Nu este suficient să spuneți că provine din 'carne', cel mai bine este să căutați produse care menționează explicit sursa, cum ar fi somonul, mielul, puiul, carnea de vită etc., și ar trebui să acordați puncte suplimentare etichetelor care menționează organul ca ingredient, de exemplu ficatul etc.

Un alt mic sfat pe care vi-l dau este că atunci când observați că pe etichetă este trecut 'subprodus din carne', acesta se referă la produse din carne de calitate mai slabă. De fapt, nu este un lucru rău de folosit, deoarece chiar și unele dintre cele mai bune și mai respectate case de alimente le folosesc pentru a crește conținutul de albumină, dar sunt altele care adaugă un strat care face ca sursele de carne de calitate să fie greu de urmărit.

Sursă specifică de grăsimi

Ca și mai sus, o sursă de grăsimi vă va da siguranța că acești nutrienți importanți nu provin dintr-o sursă artificială.

Cu toate acestea, fiți atenți, dacă sunteți în căutarea unei hrană pentru pisicile bătrâne, ar trebui să mențineți nivelul de grăsime la un nivel minim, deoarece acestea sunt în general mai puțin active și ar putea avea dificultăți de digestie.

Taurină

Alimentele pentru pisici care conțin taurină adaugă un nivel suplimentar de beneficii la dieta pisicii. Studiile sugerează că cantități adecvate din acest compus în dieta lor oferă un avantaj în ceea ce privește încetinirea degenerării ochilor și a bolilor de inimă. Vestea bună este că acest ingredient este prezent de mai mulți ani în toate furajele de pe piața , așa că nu trebuie să vă faceți griji în ciuda numelui care sună mai degrabă a produs chimic.

Cu un conținut scăzut de carbohidrați sau fără carbohidrați?

Alimentele uscate pentru pisici sunt deosebit de susceptibile de a fi ambalate cu componente de 'umplutură' care sunt de obicei compuse din grâu sau porumb. Acestea au rolul de a menține coeziunea hranei, dar cerealele nu fac parte din dieta naturală a pisicilor.

Cel mai bine ar fi să alegeți o hrană naturală care să fie etichetată ca fiind fără cereale.

Acest lucru asigură un nivel scăzut de carbohidrați în alimente și puteți obține mai multe proteine sănătoase pentru banii dumneavoastră, astfel încât toată lumea câștigă.

Este mâncarea uscată pentru pisici mai bună decât cea umedă?

Nu există un răspuns corect sau greșit la această întrebare și este obișnuit ca oamenii să aibă opinii puternice și opuse pe această temă, fără a avea prea multe dovezi în sprijinul lor.

Ca să fiu sincer, făcând o comparație între hrana umedă și cea uscată, din punct de vedere nutrițional sunt foarte asemănătoare, atâta timp cât rețineți că prin 'premium' înțeleg orice hrană produsă de mărci care și-au câștigat o reputație excelentă de-a lungul multor ani.

Cea mai mare diferență, și poate cel mai mare argument, este că opțiunile uscate nu oferă, în mod evident, aceeași cantitate de conținut suculent ca și omologii lor umezi.

Purina sugerează că o pisică care mănâncă numai hrană uscată pentru pisici ar trebui să bea aproximativ o cană de apă la 4,5 kg de greutate corporală într-o fereastră de 24 de ore. Acesta este unul dintre motivele pentru care devine din ce în ce mai populară utilizarea hranei moi , sau cel puțin o combinație a acesteia, cu pelete tradiționale, fie pentru a oferi o combinație de hrană umedă și uscată, fie pentru a folosi o sursă de apă care să asigure că pisicile noastre vor rămâne hidratate indiferent de regimul lor alimentar.

În cele din urmă, pot să vă spun că, în realitate, totul se va reduce la preferințele dumneavoastră și ale pisicii dumneavoastră, vestea bună este că puteți combina cele două alternative pentru a obține ce e mai bun din ambele lumi, astfel încât orele de masă vor fi mai interesante pentru micuța ștrengăriță.

Ce ingrediente ar trebui să caut la o hrană pentru pisici?

Pisicile sunt prădători care au nevoie de carne pentru a se hrăni și a se dezvolta. Ca atare, compușii pe care ar trebui să îi căutați întotdeauna în dietele lor respective ar trebui să se bazeze pe caracteristicile pe care le-am enumerat în următoarele puncte:

Conținut ridicat de proteine

Albumina este importantă pentru construirea țesuturilor. Acest lucru este cel mai important în cazul pisicuțelor, deoarece acestea au nevoie de multe proteine animale ușor digerabile pentru a contribui la formarea și dezvoltarea musculară.

Umiditate ridicată

Umiditatea este necesară, cu excepția cazului în care prietenul dumneavoastră pisică își poate termina castronul de apă într-o zi. Pisicile au o sete foarte scăzută, dar celulele lor sunt cele care au nevoie de lichidul vital, chiar dacă nu beau. De aceea, este imperativ să le oferim acces la o sursă de apă curgătoare, deoarece această mișcare continuă simulează mișcarea prăzii. Acest lucru va stârni curiozitatea micului tău prădător, făcându-l să vrea să bea.

Cu toate acestea, există rase care sunt mai predispuse să se hidrateze mai regulat, reamintind că zonele geografice și anotimpurile au un impact direct asupra acestui comportament. Acestea fiind spuse, medicii veterinari recomandă o rezervă de hrană conservată sau umedă, deoarece crochetele uscate oferă doar 15 la sută umiditate, comparativ cu 70-80 la sută cât oferă hrana conservată.

Scăzut în carbohidrați

Știind că felinele au nevoie de o dietă echilibrată, în hrana lor au fost adăugate componente precum legume, fructe și cereale sănătoase. Cu toate acestea, deoarece pisicile au nevoie de mai multe proteine decât de carbohidrați, proporția acestora este mult mai mică și, prin urmare, ar trebui să reprezinte doar o mică parte din conținutul total.

De ce este important să cumpăr alimente diferite pentru pisica mea, în funcție de stadiul actual de viață al acesteia?

Ca și oamenii, animalele au nevoi nutriționale și de sănătate diferite în funcție de anii de viață. De exemplu, pisicile mici au nevoie de o dietă bogată în proteine și calorii pentru a susține creșterea și dezvoltarea susținută.

Pisicile mai în vârstă au nevoie de diete sărace în kilocalorii sau de diete specifice nutrienților pentru a contracara obezitatea sau alte afecțiuni legate de vârstă. De aceea, vă sugerez să fiți atenți, deoarece există produse pe a căror etichetă se menționează că consumul lor este potrivit pentru toate etapele de viață ale animalului dumneavoastră de companie, acest mesaj fiind o publicitate înșelătoare, deoarece la anumite și specifice animale, unii compuși pot avea efecte adverse sau contraindicate.

Prin urmare, pentru a evita îndoielile și problemele alimentare, vă sfătuiesc să luați întotdeauna în considerare opinia medicului veterinar.

Se poate strica mâncarea pentru pisici?

Acest lucru depinde de alimente și de modul în care sunt depozitate. Toate alimentele pentru pisici trebuie utilizate înainte de data de expirare.

Pe de altă parte, conservele trebuie aruncate după ce au fost lăsate afară mai mult de 4 ore. În ceea ce privește această prezentare a cutiilor de conserve atunci când sunt deschise, le puteți păstra în frigider până la o săptămână, dar trebuie să goliți întotdeauna conținutul într-un recipient de plastic curat.

În cele din urmă, nu uitați să spălați bolurile animalului dvs. de companie cel puțin o dată pe săptămână, deoarece nerespectarea acestui lucru ar putea duce la deteriorarea accelerată a hranei.

Cât de mult ar trebui să hrănesc pisica mea?

Ar trebui să țineți cont de aceste trei elemente: vârsta, starea de sănătate și nivelul de activitate al animalului dumneavoastră de companie. Un pisoi mediu de aproximativ 5 kilograme are nevoie de aproximativ 250 de calorii pe zi pentru a menține o masă corporală slabă adecvată.

De ce pisica mea mănâncă doar din jumătate din castron?

Dacă bolul pisoiului dumneavoastră este prea adânc și prea îngust, este posibil să aibă dificultăți în a mânca din el, deoarece părțile laterale ale bolului îi pot provoca durere dacă mustățile sensibile se lovesc de ele.

Ar trebui să schimb din când în când hrana pisicii mele sau să o păstrez la fel?

Obiceiurile și nevoile pisicii dumneavoastră sunt unice, așa că nu vă pot da un moment precis pentru a face acest lucru; totuși, dacă doriți să schimbați mâncarea animalului dumneavoastră de companie, faceți-o încet, pe rând, și dați-i porții mici de cereale noi.