Hranitor de pasari

mejores-alimentadores-de-aves

Dacă aveți norocul de a locui în apropierea unei rezervații naturale sau a unui parc, poate doriți să căutați cel mai bun alimentator pentru păsări pentru a profita la maximum de priveliștile și sunetele naturii.

Dar știu din proprie experiență că acest lucru poate fi copleșitor. Construirea unuia acasă duce la mai multe eșecuri decât victorii, iar a merge după un model mic este sinonim cu o luptă cu pene.

Cu toate acestea, dacă ne uităm suficient de atent, abundă opțiuni uimitoare și chiar și faptul de a avea mai mult de una poate fi util pentru a atrage mai multe specii în același timp.

În funcție de speciile pe care doriți să le atrageți, există o varietate de dimensiuni, culori și forme. Iar în acest comparativ am reunit cele mai bune din fiecare stil, astfel încât să puteți alege în funcție de nevoile dumneavoastră.

Dar cumpărarea unui hrănitor de păsări ar trebui să fie o sarcină atentă. Alegerea opțiunii corecte înseamnă, de asemenea, să optezi pentru un model rezistent la exterior și la riscurile climatice și de vânătoare. Pentru că nu vrem să cumpărăm cel mai ieftin și să ne trezim cu o capcană mortală.

Pentru aceasta, principalul sfat este să optați întotdeauna pentru un model care distribuie o cantitate bună de alimente și le păstrează într-un rezervor. Și dacă doriți, puteți completa alimentatorul cu un adăpător cu tolbă lângă el.

Cele mai bune hrănitoare pentru păsări

Iată cele mai bune hrănitoare pentru păsări:

1. Alimentator multiplu RBMT00341 Nu/Nu

Două niveluri de hrănire

41WHtOaYIaL

Vezi pretul Emag

Este preferatul meu pentru balconul discret sau terasa din oraș. Forma sa conține aproape 2 kilograme de semințe de orice mărime și este aranjată în așa fel încât poate fi rotită și astfel să se poată observa toate păsările care vin să mănânce. Deși este ușor de curățat, vă recomand să fiți atenți atunci când îl umpleți și să vă asigurați întotdeauna că nu rămân firimituri pe solul de dedesubt.

2. Hrănitor pentru păsări sălbatice Perky-Pet Woodstream

În tub sau suspendat

41KyGw10SeL

Vezi pretul Emag

Nu este cel mai puțin scump , dar este, fără îndoială, unul dintre cele mai bune datorită sistemului său de securitate antiinvazie. A fost soluția pentru canarii frumoși care zburdă în jurul intrării mele și astfel împiedică câinele și pisica mea să vâneze. În plus, este un accesoriu frumos chiar și fără păsările de pe verandă. Și dacă vă întrebați cum să introduceți semințele, acoperișul este detașabil pentru o umplere ușoară.

3. Hrănitor decorativ pentru păsări Woodstream

Estetică îngrijită

51vXMFtZajL

Vezi pretul Emag

Designul stil lanternă și formă hexagonală îl face să fie uimitor de avut în jurul casei, indiferent de modul în care ne terminăm decorul grădinii. Acest hrănitor suspendat a atras păsările în mai puțin de o săptămână și acestea au venit non-stop. Această marcă face cele mai bune hrănitori și nu veți regreta că ați ales una. Păstrați-le totuși curate, altfel ploaia se va distra cu semințele din tavă.

4. Hrănitor pentru păsări Sagaform

Antiprădător

31P3NkdKV0L

Vezi pretul Emag

Asemănător unui cuib alb, acest hrănitor este accesibil și frumos în același timp. Are o capacitate mai mică pentru păsări simultane, dar merită, deoarece acestea vin chiar și în schimburi la ore diferite, datorită designului său atrăgător. Fiica mea adoră felul în care arată și chiar a fost încurajată să înceapă să facă fotografii cu toate speciile care se așează pe ea și pot să vă spun că varietatea a fost incredibilă.

5. Designul hrănitoarei Galeara

Trei compartimente separate

51irkqSZhNL

Vezi pretul Emag

Pe lângă faptul că este modernă, această versiune a hrănitoarei este extrem de eficientă pentru păsările mari, cum ar fi maidanezii sau pentru papagali. Poate fi instalat într-o fereastră sau pentru perete de sticlă, deoarece fiind transparent oferă o vizualizare totală în timp ce păsările mănâncă, fără a le deranja. Îmi place și faptul că are un acoperiș, astfel încât mâncarea nu se udă când plouă. Un alt avantaj este că poate fi folosit pentru diferite cereale, momeli sau chiar apă.

Ghid de cumpărături: Cele mai bune hrănitori pentru păsări

Tipuri de hrănitori pentru păsări

Hrănitori cu semințe

mejor-alimentador-de-aves-300x200

Modelul pentru semințe este hrănitorul clasic pe care îl vedem de obicei atârnat în fața caselor. Când căutam un alimentator pentru a atrage păsări sălbatice , am descoperit că alegerea unui model cu semințe era cea mai versatilă opțiune, deoarece majoritatea speciilor mici și aspectuoase mănâncă semințe, iar aceste alimentatoare nu m-au dezamăgit.

În plus, aceste hrănitori pentru păsări pot fi umplute cu diferite cereale, în funcție de preferințele păsărilor din zona noastră.

Acestea se disting prin faptul că au un rezervor intern tubular sau dreptunghiular în care semințele sunt acumulate pentru a umple ulterior o tavă externă sau pentru a fi plasate într-un distribuitor automat care este activat prin ciocănire.

Hrănitori la sol

Acesta este un port de hrănire la nivelul solului, un tip de hrănire care este popular printre regele și pitulicele, precum și printre păsările mai mari, cum ar fi găinile sau porumbeii.

Astfel de tăvi sau mese sunt mai ușor de umplut și pot avea tuburi pentru perișoare sau pot fi netede. De asemenea, sunt folosite pentru cuști pentru casele de casă sau de protecție, deoarece sunt ținute departe de raza de acțiune a altor animale sau păsări mari.

Alimentatoare de nuci

Fabricată din fier sau oțel, această variantă de alimentator are, de obicei, o plasă tubulară care acoperă grămada de nuci sau alune plasate în ea.

Plasa asigură aderența picioarelor și servește, de asemenea, ca gaură pentru cioc. Cu toate acestea, lățimea fantelor nu trebuie să fie prea îngustă pentru a nu răni fața păsărilor sau prea largă pentru a nu ejecta porțiuni foarte mari.

Fiind un sistem special conceput pentru ciupit, este de obicei cel mai sigur împotriva pisicilor sau a veverițelor.

Hrănitori cu sugativă

Hrănitori confecționați din tuburi metalice separate, concepute pentru a conține bile de sugativă sau prăjituri.

Ca și în cazul modelului de piuliță, ochiurile de plasă ale acestora asigură în același timp spațiu de prindere și de hrănire. Acest tip de hrană este foarte căutată de gărgărițe și ciocănitori.

Materiale pentru hrănitori pentru păsări

Lemn

Când mânerele sunt din lemn , atracția senzorială este mai mare pentru păsări, deoarece acestea simt textura unui copac. În plus, finisajele naturale, cedru sau stejar, sunt foarte atractive dacă sunteți în căutarea unei hrănitori pentru păsări pentru fotografii în natură .

Plastic

Principalul său avantaj este că este cel mai ieftin și mai practic material, este ușor de înlocuit și se poate vedea cât de sus ajunge rezervorul de hrană.

Unora le place chiar să își facă propriile hrănitori din sticle de plastic sau farfurii. Cu toate acestea, acele părți care sunt din plastic sunt sensibile, astfel încât este recomandabil să se încorporeze bariere antișerpi pentru ca acestea să poată fi conservate.

Metal

Acesta este materialul meu preferat, deoarece este mai rezistent și mai ușor de curățat. Dezavantajul este că acestea nu sunt la fel de plăcute din punct de vedere estetic ca alte materii prime. Dar acesta este un lucru care poate fi reparat cu un strat bun de vopsea.

Ce culori să alegem pentru hrănitoarele de păsări?

Aceasta nu este o decizie superficială, deoarece culoarea o face atractivă și atrăgătoare pentru o specie sau alta.

Culori strălucitoare

Păsările reacționează în mod natural la nuanțe vibrante , indiferent de culoarea specifică. Acest lucru se întâmplă deoarece păsările detectează luminozitatea ca fiind o sursă de hrană viabilă.

Culori terne și camuflate

Alegerea unor culori calde, pământii, cum ar fi maro, verde și gri, dă senzația de camuflaj, ceea ce va fi cu siguranță mai bine pentru zburătorii nervoși care, în mod normal, sunt greu de apreciat atunci când sunt cocoțați, cum ar fi prepelițele și porumbeii.

Prădătorii și hrănitoarele

Atunci când se instalează hrănitoarele, nu trebuie să ne gândim doar la confortul și apropierea păsărilor, ci și la siguranța acestora. Așadar, există două tipuri de animale de care trebuie să ne îngrijorăm.

Din prima categorie fac parte păsările mari și veverițele care mănâncă hrana pe care o pregătim pentru păsările mai arătoase. Acest lucru este valabil mai ales atunci când sunt plasate nuci sau alimentatoare de fructe .

Pentru a evita astfel de intruși, opțiunile sunt conurile de veveriță sau mânerele subțiri care sunt incomode pentru păsările mari. În plus, vă recomand să măsurați la cel puțin doi metri distanță de cei mai apropiați copaci unde să amplasați hrănitorul pentru păsări.

În cel de-al doilea grup de prădători se află vânătorii, cum ar fi pisicile și anumite tipuri de veverițe. Acestea reprezintă un pericol pentru păsări și nu pentru hrana lor. Pentru aceste cazuri există o piață de senzori care emit alarme cu unde care îi sperie pe hărțuitori.

Este corect să hrănim păsările?

Dacă ați pus această întrebare, înseamnă că vă pasă de bunăstarea mediului în care trăiți. Iar răspunsul nu este exact. Adevărul este că, dincolo de controversele dintre oamenii de știință, trebuie să avem grijă de păsările noastre de pericolele domestice și de prădători, pentru a nu le afecta populația.

Cu toate acestea, există un alt punct în favoarea căruia ar trebui să se insiste. Studiile arată, de asemenea, că păsările care primesc hrană suplimentară în hrănitori de grădină făcute în casă supraviețuiesc mai mult timp în perioadele de secetă și iarnă. Așadar, pentru a obține cele mai bune rezultate de la produsele noastre, trebuie să fim mai entuziaști în aceste anotimpuri.

Îngrijire și întreținere

Pentru a menține calitatea bună a hrănitoarelor noastre, este important să le păstrăm curate de ciupercile și bacteriile care tind să prolifereze în ele.

Rutina ideală este de a le spăla la fiecare două săptămâni cu mașina de spălat vase sau cu puțin înălbitor foarte bine diluat în apă.

În plus, folosirea unui amestec de oțet alb și apă la fiecare patru luni ajută, de asemenea, la prevenirea acumulării de reziduuri de la grajduri sau de la alte animale care au adulmecat.