Husa de chitara electrica

la-mejor-funda-para-guitarra-eléctrica

Intenționați vreodată să vă scoateți chitara din casă? În acest caz, veți avea nevoie de cea mai bună husă pentru chitară electrică, mai ales dacă sunteți un muzician de concert și trebuie să călătoriți cu instrumentul dumneavoastră. Nu în orice situație, geanta cea mai rigidă este singura sau cea mai bună alternativă pentru a vă proteja echipamentul de lovituri sau de mediul exterior.

În realitate, aceste articole, pe lângă protecție, sunt accesorii foarte utile pentru a avea grijă și a ne păstra echipamentul în casă și în afara ei.

Pentru chitariștii aflați în mișcare, carcasa pentru instrumentul dvs. ar trebui să însemne protecție și portabilitate, astfel încât să nu vă faceți griji cu privire la deteriorări și impact. Cazul ideal va fi cel care poate satisface cele mai multe dintre cerințele dumneavoastră la cel mai bun cost.

De exemplu, unii muzicieni consideră că depozitarea suplimentară a obiectelor esențiale este o prioritate. Alții pun mai multă importanță pe o căptușeală fermă și protectoare, un lux pentru care sunt dispuși să plătească. Curelele sau curelele pot fi cheia, facilitând deplasarea cordofonului cu cinci corzi.

Alegerea opțiunii potrivite nu ar trebui să fie o mișcare întâmplătoare, așa că aruncați o privire la ghidul pe care l-am pregătit pentru dvs. și aflați elementele esențiale ale unei genți excelente, astfel încât să puteți alege cea mai bună, cea mai viabilă și cea mai accesibilă alternativă pentru nevoile și bugetul dvs.

Cele mai bune huse pentru chitara electrica

Care este cea mai bună husă pentru chitara electrică?

Dacă chitara dvs. nu este prevăzută cu o căptușeală adecvată, probabil că veți dori să cumpărați una pentru a o păstra în siguranță.

Știm că nu toată lumea își poate permite prețul al unei carcase de top. Prin urmare, intenția noastră este de a prezenta aici câteva propuneri interesante pe piața de astăzi.

Acestea au calități deosebite, raportul preț/valoare le face competitive și, bineînțeles, sunt special concepute pentru a vă proteja bine instrumentul drag și pentru a-l feri de pericolele obișnuite, de la intemperii până la daune accidentale.

Iată dintre cele mai bune huse pentru chitară electrică:

1. Rocktile

31nVsEwaIDL

Vezi pretul Emag

Este un model rezistent la apă, căptușit cu pâslă, compatibil cu diverse mărci de chitare. Are o căptușeală moale, cu o grosime de aproximativ 1 cm, și este întărită în zona corpului și a podului. Dispune de un buzunar mare pe capac pentru depozitarea cărților, caietelor sau a cablurilor. Vine cu curele de rucsac căptușite reglabile, 2 mânere ergonomice întărite.

Dispozitiv de fixare pentru bara de instrumente, amortizoare de cauciuc.

Dimensiuni (HxLxP) 102 x 35 x 6 cm.

2. Stagg STB-10 UE3 3/4 husă pentru chitară electrică

51ljxh-e9EL

Vezi pretul Emag

Husă profesională pentru chitare electrice standard, fabricată în China. Material ultrarezistent și finisaje întărite, fermoare și buzunar mare în capac. Căptușeală interioară.

Două mânere pentru a facilita transportul. Greutate: 898 gr.

3. Kingtoys impermeabil caz chitara electrica clasica

418celBJmbL

Vezi pretul Emag

Fabricat din materiale de înaltă calitate 600D Oxford, impermeabil. Design original și la modă, cu un finisaj solid pentru a ține zgârieturile și murdăria departe de chitara ta, combină stilul rucsacului cu cel al genții.

Potrivit pentru echipamente sub 13 cm, între 41 și 42 de inci. Căptușeala interioară de înaltă densitate de 6 mm asigură o mai bună protecție a instrumentului. Are un buzunar mare de depozitare cu burdufuri, foarte confortabil de transportat și ușor (540 gr).

4. Mugig Nylon Padded Electric Guitar Case

31Beq8sBIzL

Vezi pretul Emag

Căptușeală fermă și căptușeală ideală pentru a vă proteja echipamentul de lovituri și lovituri. Fabricat din nailon durabil, rezistent la apă și rezistent la uzură. Fermoar pe buzunarul exterior, astfel încât să vă puteți păstra în siguranță accesoriile, tunerul și diverse obiecte.

Are două curele de umăr și două mânere. Se potrivește la majoritatea chitarelor electrice standard. E foarte bun de avut acasă.

Dimensiuni 103 cm x 35 cm x 4 cm. Greutate: 600 gr.

 

Ce este o carcasă de chitară electrică? (Husă chitară 101)

Dacă încă nu sunteți sigur ce este o husă pentru chitară electrică la-mejor-funda-para-guitarra-eléctrica

, vă precizăm că este o husă rigidă, în general tapițată la interior cu spumă de cauciuc, care servește ca protecție pentru transferul și depozitarea instrumentului, deoarece îl ține la adăpost de lovituri sau de orice schimbare de temperatură sau umiditate din exterior.

Cei mai mulți chitariști încep cu o geantă de concert, adică o căptușeală din spumă de cauciuc și o țesătură rezistentă, cum ar fi nailon balistic, care protejează corpul chitarei de zgârieturi, zgârieturi și lovituri atunci când este mutată dintr-un loc în altul. De obicei, acestea sunt mult mai ușoare decât valizele și oferă posibilitatea de a transporta câteva obiecte suplimentare datorită faptului că sunt modelabile.

În timp ce majoritatea acestor accesorii sunt sigure și destul de fiabile, ar fi înțelept să vă sugerăm să mergeți întotdeauna cu capacul sau fermoarul carcasei spre corp; în acest fel, dacă acesta se deschide pe neașteptate, este mai puțin probabil ca chitara să cadă, deoarece capacul carcasei vă va lovi pe dumneavoastră în loc să zboare pur și simplu într-un spațiu gol.

Zăvoarele nu ar trebui să se deschidă niciodată, dar s-au deschis. Acesta este un sfat simplu de obținut, nu costă și nu întrerupe transferul, așa că nu există niciun motiv să nu mai încercăm și suntem acoperiți în caz că se întâmplă.

Ce ar trebui să caut la o carcasă sau un caz de chitară?

În primul rând, o carcasă bună pentru chitară trebuie să fie grea. Nu există o cerință exactă de greutate, dar este logic să simțiți o anumită greutate atunci când o ridicați. În mod ideal, o carcasă ar trebui să fie fabricată din lemn masiv, dar este mai obișnuit să fie fabricată din lemn laminat. Dacă este prea fragilă sau prea ușoară, probabil că nu va rezista la efort și nu va putea face față rigorilor unui turneu muzical.

Este, de asemenea, o idee bună ca mecanismul de blocare să aibă garnituri de cauciuc. Acest lucru are rolul de a preveni pătrunderea apei în interiorul carcasei și, de asemenea, vă menține chitara izolată de schimbările de temperatură sau umiditate.

Schimbările drastice sau rapide de temperatură și/sau umiditate pot avea un efect incredibil de distructiv asupra oricărui instrument, în special asupra instrumentelor acustice. Modificările pot provoca daune structurale, cum ar fi fisurarea sau deformarea. De asemenea, acestea pot provoca distrugeri structurale în configurația sa, cum ar fi întinderea corzilor, dezacordarea sau schimbarea intonației anumitor note.

 

Cât ar trebui să cheltuiesc?

Depinde de utilizarea preconizată a husei pentru chitară. Dacă dați ocazional concerte, poate doriți să investiți într-o husă mai puțin durabilă și mai portabilă; cu toate acestea, dacă vă deplasați chitara pe distanțe lungi, călătoriți cu avionul sau vă mutați frecvent, ar trebui să optați pentru opțiunile mai robuste și mai avansate din vârful de gamă.

Un alt factor de care trebuie să țineți cont este costul chitarei dumneavoastră, considerați că linia trebuie să se potrivească cu instrumentul dumneavoastră. Accidentele se întâmplă, și cu atât mai mult în timpul călătoriilor. Se poate întâmpla ca, în timpul pregătirii spectacolului, un coleg să vă scadă valiza sau poate că, în timpul călătoriei cu duba, ambalajul prost făcut nu o protejează.

O cămașă ieftină nu are încuietori bune și se deschide ușor. Opțiunile bine făcute tind să coste puțin mai mult, dar merită cu siguranță pentru numărul de ori de câte ori trebuie să ne scoatem instrumentul și mai ales dacă costă mai mult decât rata medie a unui credit ipotecar.

Căptușeală / Protecție

În ceea ce privește nivelul de protecție și căptușeală, acesta poate varia în funcție de model și de costul acestuia. Unele căptușeli sunt foarte subțiri, în timp ce altele sunt atât de bine căptușite încât o cădere neașteptată pe jos nu este neapărat un capăt de lume. În acest sens, putem găsi huse care sunt structuri goale, fără prea multă protecție internă, dar putem găsi și huse cu căptușeli extreme.

Căptușeala suplimentară are ca rezultat chitare mai sigure în toate situațiile posibile de deplasare. Trebuie remarcat faptul că umplutura suplimentară face ca geanta să fie mai voluminoasă și, prin urmare, mai dificil de transportat.

Caracteristici de luat în considerare

Curele

În timp ce unele carcase pot fi ținute doar de mânerul atașat, altele au curele care permit utilizatorului să poarte carcasa tip rucsac pe spate, lăsând ambele mâini libere pentru a transporta amplificatorul, pedalele de efect și alte necesități de concert.

Buzunare exterioare

Multe genți sunt echipate cu buzunare suplimentare în exterior. Această caracteristică este ideală pentru muzicienii care trebuie să călătorească cu alte echipamente, cum ar fi cabluri, capos, acordere, perii și alte elemente esențiale.

Flexibilitate

În timp ce husele mai rigide pot proteja mai bine o chitară de o gamă mai largă de amenințări potențiale, husele au avantajul de a fi flexibile, o condiție importantă pentru muzicienii care trebuie să traverseze spații înguste sau locuri foarte aglomerate cu mobilier și alte lucruri.

O valiză rigidă este greu de înghesuit într-un compartiment de dubă sau de avion aglomerat. Pe de altă parte, este mai ușor să lucrezi cu garnituri în situații mai restrânse.

Acces cu fermoar

Un alt avantaj al genților de chitară față de husele rigide este ușurința cu care utilizatorii pot accesa instrumentul. Deoarece majoritatea genților pot fi deschise prin simpla tragere a fermoarului, conținutul poate fi scos într-o clipă, în timp ce valizele și geamantanele necesită deblocarea mai multor zăvoare din exterior pentru a ajunge în interior.

Multe carcase de concert permit scoaterea chitarei în timp ce aceasta se află în poziție verticală. Majoritatea carcaselor și valizelor trebuie să fie așezate pe podea pentru a ridica instrumentul.

Chitara Hard / Hardshell - Protectori și carcase

După cum s-a descris mai sus, cu cât sunt mai rigide carcasele, cu atât oferă mai multă protecție, însă acestea sunt cea mai scumpă opțiune de pe piață. În general, acestea sunt fabricate din lemn și sunt acoperite cu piele sau nailon.

Este posibil să se găsească modele concepute din plastic ABS rezistent.

Husele rigide pot rezista la manipularea bagajelor de avion și pot proteja chitara dacă sunt stivuite cu alte bagaje. De asemenea, acestea sunt ideale în caz de căderi și de impact cu obiecte grele pe ele.

Acestea sunt probabil cel mai sigur pariu, în ciuda prețului lor mediu. Care ar fi cu aproximativ două treimi mai scumpe în comparație cu husele, care nu sunt deloc moi - ci fabricate din materiale mai puțin rezistente - și care sunt foarte bune împotriva intemperiilor.

 

Genți și căptușeli pentru chitară

Gențile de concert sunt fabricate din țesături sau din piele, care sunt destul de rezistente la zgârieturi și zgârieturi. Acestea oferă foarte puțină protecție împotriva loviturilor puternice. Cu toate acestea, acestea sunt de obicei puternice ca și bagajele moi.

Acestea au avantajul de a se bloca și sunt foarte ușoare. De obicei, acestea sunt prevăzute cu curele de umăr, ceea ce le face foarte practice.

Piața oferă o gamă largă, în ceea ce privește costurile și materialele, de la cel mai ieftin la cel mai scump.

Valize vs. huse rigide

Valizele sau gențile au, de obicei, căptușeli și fermoare foarte subțiri. Acestea conțin căptușeală între straturi de țesătură și pot varia ca preț, de la ieftin la mai scump decât echipamentul în sine.

Nu sunt la fel de durabile ca valizele, dar compensează prin faptul că sunt ușoare și ușor de transportat. Husele pot fi fabricate din vinil sau piele și, de obicei, conțin curele de umăr, mânere și mai multe compartimente care pot fi încuiate.

Ideea este ca instrumentul să fie ținut aproape de chitarist și nu aruncat în spatele camionului. Buzunarele sale pot conține orice, de la corzi suplimentare până la ancorele pentru laptop. În plus, au opțiunea de a fi purtate pe spate pentru a păstra mâinile libere.

În opinia noastră , deoarece se mulează pe corpul muzicianului, este cel mai confortabil mod de a transporta echipamentul atunci când este vorba de distanțe scurte.

Dacă chitara dvs. a fost livrată cu o carcasă rigidă, acest accesoriu poate fi un accesoriu suplimentar ieftin. Acesta protejează de ploaie și de praful din casă, ocupă puțin spațiu și vă permite să scoateți conținutul fără a fi nevoie să îl puneți mai întâi pe podea.

Husele și carcasele rigide sunt modele care însoțesc chitarele high-end din motive întemeiate. Cel mai important, capacitatea lor de a proteja echipamentul fără a fi prea grele. Există modele realizate din plastic turnat sau din lemn acoperit cu țesătură, care sunt excelente pentru a ține praful și loviturile departe de echipament. Se poate întâmpla ca, atunci când este blocată, carcasa să aibă de suferit, dar chitara dumneavoastră să rămână intactă.

În cazul în care ceva nu merge bine, carcasa poate fi înlocuită cu alta, deoarece sunt mai ieftine decât cea mai scumpă carcasă de pe piață și sunt suficient de ușoare pentru a fi transportate pe distanțe rezonabile.

Există alternative de huse mai grele concepute pentru trupele de turnee în care echipamentul este transportat în spatele camionului și nu de către chitarist. Acestea sunt mai voluminoase și mai grele.

Modelele realizate din placaj, vinil și aluminiu sunt ideale pentru călătorii, dar nu sunt cele mai potrivite instrumente atunci când muzicianul se deplasează în același oraș sau pentru a depozita chitara acasă.