Huse pentru scaun

mejores-fundas-para-sillón

M-am mutat împreună cu soțul meu de câteva ori și, cum apartamentul nostru este destul de mare, soacra mea ne-a dat niște mobilă suplimentară, problema este că tapițeria era pe ducă, așa că am decis să cumpărăm cea mai bună husă de fotoliu pentru a renova fiecare piesă, rămânând în limitele bugetului.

Desigur, procesul nu a fost ușor, la început am vrut să facem niște personalizate, dar prețul era cam același cu cel al unei tapițerii complete, iar pe piața modelele nu erau frumoase sau, cele care arătau decent, sfârșeau prin a cădea de fiecare dată când cineva se așeza, deloc practic.

În cele din urmă, modelele adaptabile au sfârșit prin a fi soluția. Ne-au plăcut atât de mult încât am mai cumpărat câteva pentru a se potrivi mai bine și pentru a prelungi durata de viață a noii noastre mobile.

Cele mai bune huse pentru fotolii

Care este cea mai bună husă pentru fotolii?

Atunci când se caută protecție și estetică, este dificil să existe un singur stil care să îndeplinească ambele cerințe.

Multe tind să fie puternice și ferme, dar foarte aspre la atingere și plictisitoare. În timp ce altele au cele mai frumoase modele, dar sunt foarte vulnerabile și sfârșesc prin a fi un strat suplimentar de slăbiciune.

De aceea, mulți aleg să își acopere mobila cu țesături sau cu cămăși lejere care pot funcționa ca pături iarna, dar vara ajung să transpire țesătura originală.

Prin urmare, cel mai bine este să alegeți un capac care este bine făcut, ușor de montat și care permite o marjă bună de ajustare. Aceste caracteristici, împreună cu un model frumos, te vor face să te îndrăgostești din nou de casa ta.

Și pentru că am încercat multe stiluri acasă, iată care sunt preferatele mele pentru fiecare tip de fotoliu, astfel încât comparația va fi utilă indiferent de stilul tău de decorare.

Iată cele mai bune huse pentru fotolii:

1. Husa pentru fotoliu Relax de la Martina Home Tunez

Patru piese separate

41qvJtdlrlL

Vezi pretul Emag

Știu că fotoliile relax sunt folosite în exces și, prin urmare, sunt primele care au nevoie de huse, în special pentru suporturile pentru picioare care primesc adesea daune și murdărie de la pantofi. Se potrivește perfect la modelele fără urechi și la cele de mărime normală. Această opțiune este moale la atingere, astfel încât nu vă veți pierde confortul și, fiind elastică, se potrivește mai bine decât multe altele.

2. Husă pentru fotoliu Eysa Ulises

De 60 a 90 cm

31cxfAbI0yL

Vezi pretul Emag

Acest stil este potrivit pentru fotolii mai formale, cum ar fi fotoliile de birou sau de studiu. Îmi place că poate fi combinată cu un model similar pentru o canapea mai mare, dar arată uimitor și cu perne. Ele vin 2 corpuri în țesătură elastică pentru o potrivire incredibilă. Din experiența mea vă pot spune că este super ușor de montat și se spală perfect într-un sac de rufe.

3. Husă pentru fotoliu rulant de la JM Textil Mercurio

Se potrivește perfect

41cy49zaG4L

Vezi pretul Emag

Una dintre opțiunile mele preferate datorită modului în care se potrivește și arată. Țesătura sa texturată netezește senzația inconfortabilă a zgârieturilor de pe țesătura originală. Vine în mai mult de 3 corpuri , astfel încât fiecare piesă separată să se potrivească mai bine, aproape că arată ca și cum ai fi dus-o la un tapițer. Toate aceste reglaje permit spătarului să se deplaseze fără ca husa să se desprindă.

4. Husa elastică pentru fotoliu de la Textil-Home Marian

Reînnoiește rapid

418CvuwdvtL

Vezi pretul Emag

Este stilul perfect dacă sunteți în căutarea unei protecții zilnice mai degrabă decât a unei estetici precise, a funcționat perfect pentru mine pentru a avea grijă de fotoliul pisicii mele. Fiind dintr-o singură bucată, este foarte adaptabil la diferite lungimi, iar materialul său moale favorizează chiar și funcția de masaj a unor scaune. Cel mai bun lucru este că este ușor de pus și de scos pentru spălare.

5. Husă de fotoliu Safari Homeware

Complet detașabilă

41sitd8fcTL

Vezi pretul Emag

Mama mea are acest model pe care îl folosesc atunci când iau copiii, deoarece fac multă mizerie. Are o formă de cruce deschisă care îi permite să se adapteze la diferite lungimi și grosimi. Se potrivește, de asemenea, acelor formate electrice de relaxare care pot fi dificil de protejat cu alte căptușeli, în plus, oferă un strat suplimentar de amortizare pentru un confort sporit. Iar dacă alunecă, poate fi ajustată cu ajutorul unor curele elastice.

Ce este o husă de mobilă?

O husă este un fel de îmbrăcăminte pentru mobilă, constând într-o husă detașabilă sau lejeră care se potrivește peste canapea pentru a o proteja și a o menține curată. Acestea sunt realizate din țesături naturale care înfășoară tapițeria din fabrică și mă refer la faptul că pot fi folosite pe orice parte a mobilei, fie că este vorba de perne, de bază, de cotiere sau chiar de perne.

Acest strat suplimentar permite canapelei sau fotoliului să reziste la murdărie, să fie curățat mai ușor în cazul unui accident sau să nu transpire vara. În plus, poate oferi un aspect alternativ și personalizat finisajelor pentru a varia estetica casei.

Tipuri de huse pentru fotolii

După cum ați observat în comparație, există diferite stiluri și modele în funcție de nevoile pe care le avem acasă. Partea bună este că fiecare stil este disponibil în diferite modele, culori, țesături și dimensiuni, astfel încât se pot adapta atât gusturilor tale estetice, cât și particularităților mobilierului.

Adaptare personalizată

Pentru a realiza acest lucru, fiecare client trebuie să ofere fotografii și măsurile exacte ale canapelei sale companiei care va realiza husa. Pe baza acestor informații, se vor crea modele care să corespundă exact dimensiunilor cusăturilor mobilei dumneavoastră. Aceste finisaje pot fi de o calitate excelentă dacă sunt comandate de la designeri profesioniști și dacă măsurătorile inițiale sunt luate corect. Cu toate acestea, ele nu sunt deloc accesibile.

Montarea pe fotoliu

Este o tehnică mai rapidă și mai simplă de a realiza un model personalizat. În cazul acestui tip de husă, se merge la un magazin și se alege direct o țesătură disponibilă, care este apoi măsurată și tăiată pe scaunul în sine. În acest fel, puteți adăuga detalii mai deosebite, cum ar fi fuste sau borduri. Am folosit acest format pentru scaunul meu de asistență medicală care, deși este un model individual , măsurile sale nu păreau să se potrivească cu niciun model modern, așa că un tapițer a făcut husele la comandă. Problema cu această metodă este că acestea pot fi puțin cam slăbite și sunt mai puțin durabile.

Prefabricate

Acestea sunt cele mai ușor de găsit și cea mai ieftină metodă . Trebuie doar să știți numărul de locuri și tipul de finisaj, dacă este de colț sau cu urechi și să căutați o husă deja concepută pentru acel stil de canapea. Veți observa că majoritatea sunt lavabile, ușor de schimbat și necesită o îngrijire minimă. Aceasta este o opțiune foarte recomandată dacă aveți acasă un model generic .

Semi-personalizat

Aceasta este o varietate de huse gata făcute. Acestea sunt cumpărate gata făcute, la fel ca și cele anterioare, dar cu specificul că sunt concepute de aceeași marcă a fotoliului nostru sau pentru un design specific. Acestea sunt durabile și foarte practice.

Avantajele unei huse pentru fotolii

Întreținere

Cumpărarea unei huse este sinonimă cu păstrarea intactă a materialului original. Acest lucru este deosebit de important atunci când o piesă de mobilier este folosită zilnic, dar doriți să o păstrați pentru ocazii speciale. În plus, este în siguranță față de vărsări și accidente provocate de copii indisciplinați (ca al meu) sau de părul animalelor de companie .

Curățare

Majoritatea husei se pot spăla la mașină și păstrează calitatea bună a țesăturii și a cusăturilor. Acestea sunt o opțiune ușor de îndepărtat și de curățat dacă mobilierul dvs. este din piele sau nedetașabil.

Economii

Deși pentru mulți oameni cumpărarea unei huse este sinonimă cu o cheltuială în plus pe mobilă, adevărul este că acestea pot fi cea mai economică opțiune pentru o schimbare de look în casă, pentru a renova o piesă de mobilier veche, așa cum a fost cazul meu, sau chiar pentru a cumpăra un fotoliu ieftin de 1 loc cu un design urât, dar pe care apoi îl puteți acoperi după bunul plac.

Decorațiuni noi

Dacă sunteți unul dintre cei cărora le place să aibă decorațiuni de sezon sau căutați să combinați sau să reînnoiți aspectul sufrageriei, nimic mai bun decât niște huse bune. Tot ce trebuie să faceți este să schimbați căptușeala și veți avea un aspect complet diferit.

Ce trebuie să luați în considerare atunci când cumpărați o husă de fotoliu?

Doar o schimbare estetică

Primul lucru pe care trebuie să-l știți este că o husă va schimba doar aspectul fotoliului, dar structura de dedesubt va fi aceeași. Așadar, dacă doriți o renovare, piesa pe care urmează să o acoperiți nu trebuie să aibă goluri, umflături sau arcuri proeminente, pentru că acest lucru nu se va schimba indiferent de cât de groasă este țesătura pe care o alegeți.

Alegerea stilului

În funcție de faptul dacă camera dvs. este mai casual sau mai formală, puteți opta pentru un aspect mai lejer și mai fluid sau pentru unul mai ferm și mai ajustat.

Luați în considerare materialul

Alegerile din trecut, cum ar fi plușul sau catifeaua, pot fi dificil de ajustat. O husă numai din bumbac se poate micșora la spălare, iar o husă din in este mai predispusă la încrețire, așa că recomand un amestec de bumbac și poliester. De asemenea, această opțiune va lăsa totul acoperit și nu veți vedea ce se află dedesubt.

Alegeți o textură

De asemenea, vă puteți distra cu textura . Finisajele moi, țesute sau din denim adaugă interes vizual și ascund ridurile.

Atenție la formă

Alegeți huse care acoperă doar partea textilă și zonele moi sau căptușite, deoarece dacă sub ele se ascunde un braț de lemn, senzația de duritate se va transfera și nu va fi plăcută. În astfel de cazuri, este mai convenabil să optați pentru un model de căptușeală fără brațe.ode de zgârieturi în țesătura originală.igo decât e colada. de converti cu un model similar pentru canapea specială pentru suport de picioare qu

Lungime potrivită

Husele nu trebuie să ajungă niciodată până la podea, chiar și cele mai lungi , este mai bine să ascundeți marginile în astfel de cazuri.

Adăugarea de detalii

Unele finisaje cu bărcuțe, împletituri, franjuri sau fuste pot ajuta la renovarea pe care o căutați, așa că nu vă limitați în acest sens. Coperțile pot fi la fel de amuzante și unice pe cât doriți să fie.