Imprimanta 3d
Când eram la școala de arhitectură, am petrecut ore întregi lucrând în detaliu la modele de clădiri și construcții. Ochii mi se închideau și nu eram niciodată cu adevărat mulțumită.
Într-o seară, la un curs de vară, am prezentat o machetă a unui spital, după o noapte întreagă de muncă, modelul nu se potrivea bine și un mic defect estetic m-a făcut să pic cursul, de atunci prototipurile au fost coșmarul meu.
Acum, în exercițiul carierei mele, am descoperit o noutate uimitoare în desene 3D și am decis să caut cea mai bună imprimantă 3D de pe piață.
Voi putea face mai ușor și fără greșeli cântarele, va fi foarte bine, mai ales dacă voi face o comparativă cu suferința de la uni.
Cel mai bun lucru la aceste imprimante este că au venit ca o mană cerească și le puteți folosi în multe domenii diferite din viața de zi cu zi.
Cele mai bune imprimante 3D
Care este cea mai bună imprimantă 3D?
Dacă sunteți hotărât să cumpărați, ar trebui să faceți investiția pentru o imprimantă care să corespundă nevoilor dumneavoastră, pentru aceasta trebuie să țineți cont de câteva considerente înainte de selecție.
În primul rând, este vorba de câți bani aveți la dispoziție, deoarece acest lucru va determina tipul de imprimantă pe care o veți alege. Filamentul fuzionat (FFM) este, de obicei, mai ieftin, mai ușor de utilizat și mai simplu decât litografia stereo (SLA), așa că acest lucru vă va da o idee.
Prețul are de asemenea legătură cu capacitățile și caracteristicile dispozitivului, extruderul dublu, de exemplu, sunt de obicei un pic mai scumpe, deoarece degradează și amestecă materiale și culori.
Un alt punct esențial este materialul cu care veți lucra, FFM-urile folosesc diferite materiale, polistiren ușor, nailon, lemn, acid polilactic (PLA), acrilonitril butadien-stiren, printre altele, SLA-urile acceptă doar rășini, deci va depinde, din nou, de utilizare.
Privind una cu un software simplu, cu o rezoluție bună care permite claritate și claritate la imprimare și, de asemenea, imprimă rapid, este întotdeauna un plus.
Fiecare calitate vă va permite să obțineți mai multe beneficii în ceea ce privește rezultatele imprimării.
Dacă încă mai aveți confuzii în a face selecția, poate că această listă vă poate ajuta.
Iată dintre cele mai bune imprimante 3D:
1. Imprimanta 3D BQ Hephestos 2
Perfectă pentru începători
Această imprimantă este fabricată cu un cadru și o bază din aluminiu acoperit cu pulbere, tije din crom dur pentru axa Y, sistem de ghidare plus cursor plat pentru axa X și cuplaje flexibile pentru tijele filetate ale axei Z.
Acesta este un dispozitiv care imprimă 3D diverse tipuri de piese pe care le puteți folosi în societate și care vă vor face viața mai ușoară. Acesta este susținut de calitatea HQ.
Are o rezoluție a stratului de 50 microni, are un volum de imprimare de 210 x 297 x 220 mm. Este dotat cu un cititor de carduri SD standard și un port Micro-USB de tip B.
Cei care îl dețin deja remarcă faptul că nu este un dispozitiv complicat de asamblat, dar este mai lent decât specifică producătorul.
Este un dispozitiv foarte bun, foarte performant, perfect dacă sunteți la început de drum în domeniul imprimării 3D.
2. Leon3d Legio 3D Printer 0S-LUV4-VDGE
Fiabilă și de calitate
Dacă sunteți în căutarea unei imprimante 3D cu care să vă puteți iniția în lumea fabricării de piese cu acest tip de imprimare, acesta poate fi aparatul potrivit pentru dumneavoastră.
Este proiectat cu o structură ușoară și întărită din metacrilat și policarbonat, cu un cadru LCD integrat și plăci de bază flexibile din metacrilat pentru axa Z.
Dispune de ecran LCD cu selector rotativ și butoane, funcționează, de asemenea, cu viteză de imprimare de la 50 la 250 mm în funcție de materialul, software-ul și profilul utilizat.
Unul dintre marile sale avantaje este faptul că imprimă piese în două culori sau două materiale cu un singur extruder, iar cu această mașină puteți utiliza practic toate materialele existente în acest domeniu: poliester, nailon, termoplastic, bronz, ceramică, lemn, cupru și filamente flexibile, printre altele.
Este dezvoltat cu software open source 100% gratuit, ceea ce vă va permite să îl actualizați ori de câte ori este necesar.
3. Hictop HIC-3DP20
Ușor de instalat
Marca HicTop oferă acest dispozitiv, care imprimă în dimensiuni mari cu o dimensiune de 300X300X400 mm, ceea ce înseamnă că cu el nu veți mai fi limitat la modele mici, ci veți putea crea altele mai mari.
Una dintre cele mai bune calități ale sale este că este un model ușor de asamblat, în principiu pentru că vine din fabrică cu piese mari preasamblate pe care trebuie doar să le potriviți pentru a începe să folosiți imprimanta. Nu vă va lua decât o jumătate de oră să îl instalați.
Este un produs de bună calitate , cei care îl au laudă funcționarea simplă și calitatea imprimării și nivelul scăzut de zgomot
Este un produs accesibil ideal pentru utilizatorii medii și experți care funcționează cu sistemul de operare Windows și software gratuit cu o precizie de imprimare de 0,1 mm și grosime a stratului de 0,05 și 0,4 mm.
Dacă doriți să investiți într-un aparat bun fără să vă ruinați, aceasta este opțiunea dvs.
4. Imprimanta 3D Anycubic i3 MEGA
Asamblare în trei pași
Construită într-un volum mare de 210X210X205 mm, această imprimantă, potrivită pentru utilizatorii prietenoși, este dotată cu un ecran tactil TFT de 3,5 inch.
Este cel mai puțin costisitor dispozitiv din selecție, astfel încât aveți la dispoziție un produs de înaltă calitate la un cost destul de scăzut.
Cei care îl au deja evidențiază ușurința asamblării, cu trei pași, în mai puțin de 15 minute îl aveți operațional. Aveți nevoie doar de 8 șuruburi și introduceți trei linii.
Este dotat cu pat cald integrator cu acoperire specială a sticlei și acoperiri de suprafață patentate. Este ideal dacă sunteți deja destul de familiarizat cu procesul de imprimare 3D.
Are o rezoluție a stratului care începe de la un minim de 50 și depășește 100 de microni, până la 300 de microni
Suportă diferite tipuri de materiale, inclusiv acidul polilactic (PLA), acrilonitril butadien-stiren (ABS), filamente de șolduri sau polistiren de mare impact și chiar lemn.
5. Imprimanta 3D Giantarm Mecreator2
Compatibilă cu mai multe filamente
Cu un design în formă de cutie și dimensiuni de 160X160X160, această imprimantă este o versiune nouă și îmbunătățită a precedentei Me Creator și are, de asemenea, două funcții noi, îmbunătățind precizia imprimării și poziționarea axelor X/Y și Z.
Are un volum de mai puțin de x 180 mm , dar este eficient și de mare capacitate. Funcționează cu Windows, Mac și Linux, care este un software cu sursă deschisă , acesta din urmă vă va permite actualizări gratuite.
Tijele arborelui său sunt rezistente la uzură, ambele axe X, Y și Z sunt fabricate din oțel inoxidabil. Având în vedere structura sa, este un produs foarte ușor.
Este compatibilă atât cu suporturile de filament ABS, cât și cu cele de PLA, responsabile de crearea a numeroase structuri în acest tip de imprimante.
Are o garanție de 90 de zile pentru extruder și o garanție de 12 luni pentru restul componentelor echipamentului.
Avantajele imprimantei 3D
Imprimarea 3D face posibilă crearea de obiecte sau părți ale unui obiect prin stratificarea straturilor de material.
Este o modalitate de a livra rapid prototipuri de înaltă precizie pornind de la un design digital, multe industrii au beneficiat de această invenție și chiar s-a văzut cum aceste tipuri de imprimante răspund nevoilor pieței și se poziționează în timp.
Printre avantajele oferite de aceste imprimante se numără: Viteza, fabricarea într-o singură etapă, reducerea riscurilor, complexitatea și libertatea de proiectare, personalitatea, ușurința accesului și durabilitatea.
Viteza:
Viteza este unul dintre principalele avantaje ale acestui tip de imprimante, există o mare diferență între timpul necesar pentru a produce un obiect prin metode tradiționale și cel necesar pentru a utiliza o imprimantă 3D, în timp ce dezvoltarea unui prototip manual poate dura zile întregi, fabricarea aditivă creează un model în câteva ore.
Fabricarea într-o singură etapă:
Una dintre problemele cu care se confruntă proiectanții atunci când își fabrică piesele este aceea de a realiza un proces eficient care să nu utilizeze multe etape. Imprimantele 3D permit reducerea numărului de etape necesare prin combinarea lor într-o singură etapă.
Primul lucru care trebuie făcut este proiectarea modelului CAD, când acesta este trimis la imprimare, imprimanta începe să taie profilele de oțel la dimensiune, acestea sunt sudate una câte una pentru a forma suportul, uneori se folosesc șabloane pentru a se asigura că componentele sunt aliniate corect. Sudurile sunt apoi lustruite și găurite, iar în final sablate și vopsite.
Acest proces descris mai sus face parte din singura etapă a imprimării 3D, 'construirea'. Datorită automatizării procesului, designerul are mai mult control asupra produsului final.
Reducerea riscurilor:
Orice metodă de fabricație este expusă la modificări de ultim moment, atunci când metodologia utilizată este cea tradițională, reordonarea prototipului poate costa mult timp și bani, însă atunci când se utilizează proiectarea digitală se poate verifica modelul prin imprimarea unui prototip, în acest fel se va fi sigur că creația poate fi utilizată pentru ceea ce este necesar.
Complexitatea și libertatea de proiectare:
Proiectanții tradiționali se confruntau în permanență cu restricții impuse de unghiurile de înclinare, de subcotare și de accesul la scule, dar imprimanta 3D oferă o mare libertate, deoarece componentele sunt construite strat cu strat, ceea ce înseamnă că limitările sunt mult reduse. Producția aditivă se concentrează pe reducerea dependenței de suport și a defecțiunilor imprimantelor.
Personalizare:
Pentru designeri este foarte important să își personalizeze creațiile, datorită faptului că fabricarea aditivă excelează în construirea pieselor una câte una, potrivirea acestora la stilul dorit este foarte ușoară, astfel încât produsele personalizate pot fi create într-un mod eficient din punct de vedere al costurilor.
Ușurința de acces:
Fabricarea aditivă există de trei decenii, însă comercializarea sa a devenit populară începând cu 2010. Acest lucru a permis diferitelor industrii să producă obiecte și piese la costuri reduse. În 2015, peste 278.000 de imprimante au fost vândute în întreaga lume pentru mai puțin de 5.000 de dolari.
Sustenabilitate
În prezent, majoritatea industriilor depun eforturi mari pentru a-și transforma procesele de fabricație în metode sustenabile, fabricarea tradițională aruncă o cantitate mare de material, în timp ce fabricarea aditivă folosește doar cât trebuie.
Cum funcționează imprimanta 3D?
Procesul începe cu crearea unui model digital 3D, care poate fi realizat într-un fișier CAD (Computer Aided Design). Pe piață există mai multe softuri care pot fi folosite pentru crearea modelului, o altă opțiune este folosirea unui scaner 3D, care permite crearea unei copii digitale a obiectelor, după care aceasta va fi trimisă la tipar, mașina primește comanda și începe să elaboreze piesa bucată cu bucată.
Principalele componente și utilizarea lor în imprimanta 3D:
Cadrul imprimantei 3D:
În general, cadrul permite menținerea mașinii, trebuie să fie solid și rezistent, astfel încât imprimanta să nu se deplaseze odată cu capul. Modelele industriale sunt în mod normal gri, în timp ce cele pentru uz personal pot fi ușor de personalizat.
Mecanismul de deplasare a capului imprimantei 3D:
Capul trebuie să se poată deplasa în toate direcțiile în raport cu patul. Există trei direcții generale (X, Y și Z). La unele modele, capul nu se mișcă, dar patul da. Pentru a înțelege mișcările trebuie să se țină cont de planul cartezian, unde X, Y sunt mișcările orizontale, iar Z este înălțimea. Un alt tip de coordonate utilizate sunt coordonatele polare.
Capul imprimantei 3D:
Capul este format dintr-un motor care împinge materialul, o cameră sau o duză, o bobină de încălzire și, bineînțeles, un senzor de temperatură. În această parte a mașinii, imprimanta color aplică lichidul.
Platforma sau patul:
Aceasta este partea imprimantei care funcționează ca bază, unde se imprimă obiectul.
Motoare pas cu pas (cel puțin 4):
Imprimantele 3D au nevoie de cel puțin patru motoare, care sunt responsabile pentru poziționarea precisă și controlul vitezei. Trei dintre motoare controlează mișcarea spațială, în timp ce al patrulea controlează extruderul.
Electronice:
Partea electronică este formată din două părți, prima fiind controlerul și a doua componentele electronice. Datorită conexiunii dintre cele două, componentele electronice convertesc regulatoarele în semnale electrice care acționează motoarele.
Firmware:
Acesta este software-ul utilizat pentru a controla imprimanta 3D, fiind compus din coduri care generează acțiuni.
Software:
Software-ul nu poate fi atins la fel ca celelalte componente, nici măcar nu aparține cu adevărat imprimantei, însă are o conectivitate directă cu mașina și este singura modalitate de a trimite informațiile despre fișierul care urmează să fie fabricat.
Software-ul se instalează pe un computer și efectuează o serie de acțiuni, cum ar fi: crearea și editarea modelelor 3D, segmentarea acestora pentru a putea fi tipărite și, în unele cazuri, se pot efectua comenzi de mișcare pentru margini și zone de umplere.
Câte lucruri pot imprima cu o singură rolă de filament?
Primul lucru care trebuie luat în considerare sunt dimensiunile obiectului, procentul de umplutură și, în cele din urmă, dacă piesa necesită material de susținere. Fiecare rolă de filament cântărește aproximativ 1 kilogram, pentru a determina cât de mult se poate obține din rolă se recomandă să se facă o probă.
Trebuie să folosiți softul pentru a proiecta mostra, când este gata trebuie să vedeți previzualizarea piesei în 3D pentru a observa straturile și apoi să generați raportul cu informațiile despre obiect, acolo puteți evalua greutatea acestuia și cantitatea de material și timpul necesar pentru elaborarea lui, având aceste date nu trebuie decât să împărțiți greutatea totală a rolei de filament, între greutatea obiectului, rezultatul va fi cantitatea de obiecte de creat.
De exemplu: Dacă piesa proiectată are o greutate totală de 100 de grame, iar rola de filament cântărește 1 kilogram, ceea ce echivalează cu 1000 de grame, rezultatul indică faptul că fiecare rolă poate produce 10 piese.
În cât timp va fi gata imprimanta mea?
Când este generat raportul privind proprietățile obiectului, software-ul indică timpul aproximativ de imprimare.
Dacă doriți să controlați timpul de imprimare a probei dumneavoastră, este necesar să luați în considerare înălțimea stratului, în funcție de valoarea care există între fiecare strat, imprimanta dumneavoastră poate dura mai mult decât se așteaptă, este important să vă cunoașteți duza și astfel să obțineți cele mai bune rezultate.
Ceva asemănător se întâmplă cu umplutura, în proiectare puteți alege cantitatea de umplutură pe care o va avea eșantionul, puteți alege de la fără umplutură la umplutură completă, eșantioanele cu umplutură durează mai mult pentru a fi construite. Unele programe vă permit să presetați timpul de creare, este important să evaluați dacă imprimarea rapidă vă oferă aceeași rezoluție ca și alegerea opțiunilor presetate de sistem.