Imprimanta de etiqueta

mejor-impresora-de-etiquetas

Mulți spun că obsedații de organizare au anumite probleme psihologice, când de fapt este adevărat contrariul, pentru că, cu cât suntem mai ocupați și cu cât avem mai multe responsabilități de care trebuie să ne ocupăm, a fi organizat este singura modalitate de a evita colapsul.

Cea mai bună etichetătoare, ca una dintre cele mai cool invenții pentru oamenii proactivi, reprezintă o soluție pentru a scăpa de unul dintre cele mai mari neajunsuri ale noastre: găsirea lucrurilor din teancul nesfârșit de lucruri pe care le avem acasă și, mai ales când vine vorba de inventariere, din teancul de hârtii și alte obiecte pe care trebuie să le păstrăm la birou.

Acest tip de dispozitiv este capabil să furnizeze informații detaliate despre un obiect, care sunt utilizate pentru a determina categoria și funcția acestuia. Este, de asemenea, un instrument incredibil de practic, deoarece eticheta este tipărită automat , ceea ce ne economisește timp și bani, ca să nu mai vorbim că putem tipări sute de etichete și putem fi stăpânii imbați ai organizației.

Cele mai bune mașini de etichetat

Care este cea mai bună mașină de etichetat?

Pe piață există o serie de opțiuni de mașini de etichetare din care puteți alege. Deși nu toate au aceleași performanțe, acestea sunt adaptabile la nevoile utilizatorului în funcție de preț și de durata de viață pe care o vor oferi dispozitivului.

Iată dintre cele mai bune etichete:

1. DYMO LabelWriter 4XL

51aVc7Awq1L

Vezi pretul Emag

Această imprimantă termică de etichete este prima din lista noastră pentru că nu are nevoie nici de cerneală și nici de toner, dar acest lucru nu îi diminuează calitatea; și, de asemenea, pentru că este incredibil de rapidă, fiind capabilă să realizeze 53 de etichete pe minut la o viteză mare de imprimare, unde acestea vor avea o lățime de până la 100 mm pe secundă.

Are un design foarte modern și ergonomic, cântărind doar 0,9 kilograme.

Este, de asemenea, tehnologic, astfel încât, printr-un port USB, poate fi conectat la un PC sau MAC.

2. Mașina de etichetat Brother QL-570

41vYC2LaNxL

Vezi pretul Emag

QL-570 este cea mai recentă versiune a mașinilor de etichetat termice directe Brother. Poate imprima 68 de etichete pe minut, ceea ce este ideal dacă aveți o afacere cu un inventar de clasificat, deoarece imprimă chiar și coduri de bare.

Cu ajutorul editorului său și prin intermediul unei conexiuni USB, aveți posibilitatea de a personaliza la maximum, fie cu coduri, logo-uri sau chiar date de expirare.

3. Etichetă Brother P-Touch QL-700

2105aJd9mhL

Vezi pretul Emag

Etichetele termoadezive pentru acest aparat sunt de o calitate excelentă, deoarece sunt cu tăiere automată.

Cu acest model Brother puteți imprima până la 93 de etichete pe minut, care includ coduri de bare și logo-uri, acestea având o lățime maximă de 62 de milimetri, o dimensiune acceptabilă pentru utilizatorii mai moderați.

4. DYMO LabelManager 160 S0946360

41cOvXN5p+L

Vezi pretul Emag

Această mașină de imprimare termică directă , cu un raport calitate-preț excelent, are o gamă largă de dimensiuni și tipuri de fonturi și până la 200 de simboluri pentru a personaliza cuvintele și codurile de bare, toate la o viteză de imprimare rapidă.

Designul este tradițional, dar intuitiv de utilizat, cu un afișaj LCD. Unul dintre avantajele sale este că, datorită simplității sale, durata de viață a bateriei este mai mare și se oprește automat atunci când nu este utilizat.

5. Brother Brother Brother PTH100 labeller

41pAqNh+3DL

Vezi pretul Emag

Disponibilă în roșu aprins, această versiune Brother este destinată utilizatorilor mai puțin pretențioși, probabil celor care vor să o folosească acasă.

Deși nu este cea mai modernă dintre toate, este dotată cu o tastatură alfanumerică qwerty pentru utilizare manuală și are tehnologie de imprimare termică.

Ce este o imprimantă de etichete?

O imprimantă de etichete respectă aceleași principii ca și imprimanta pe care o folosiți cu computerul, adică imprimă

etiquetadora

 

date , coduri sau informații pe hârtie , iar diferența dintre cele două, în afară de factori cum ar fi dimensiunea și designul, constă în faptul că folosesc hârtie adezivă , din care vor ieși etichetele.

Cine ar trebui să utilizeze aceste imprimante?

Imprimantele de etichete sunt adesea folosite în lumea comercială, dar pot fi folosite și în casă pentru a pune nume pe diferite cutii pentru a le diferenția atunci când sunt depozitate.

Acestea pot fi utilizate în magazine, birouri, depozite, întreprinderi mici și mari, precum și în alte posibilități infinite care vă vor fi foarte utile în viața de zi cu zi.

Tipuri de imprimante de etichete

Înainte de a alege imprimanta de etichete care se potrivește cel mai bine nevoilor dvs., trebuie să știți că există diferite modele din care puteți alege, acestea diferă nu numai prin caracteristicile fizice, ci și prin funcțiile lor, care vor depinde de tipul de utilizare pe care i-o dați.

Printre principalele tipuri de imprimante de etichete se numără:

Mașini de etichetat de birou

31qof9I6K9S

Acesta este tipul perfect de mașini de etichetat pentru utilizarea în birouri sau în spații în care nu se poate face prea mult zgomot, deoarece atunci când tipăresc sunt destul de silențioase, dar pot costa mai mult decât alte modele, deoarece sunt mai mari.

Acestea sunt recomandate pentru o utilizare puțin frecventă și pentru cei care nu au nevoie să le mute de la locul lor.

Imprimante comerciale

Pe de altă parte, există imprimante comerciale, care sunt perfecte pentru întreprinderile sau magazinele mici, deoarece pot face treaba mult mai repede decât imprimantele de birou și sunt mai portabile.

Acestea sunt considerate echipamente grele, așa că, dacă intenționați să folosiți frecvent imprimanta, acesta ar putea fi modelul potrivit pentru dvs.

Mașini de etichetat industriale

Dacă aveți un depozit sau o afacere în care trebuie să etichetați toată ziua, în fiecare zi, o imprimantă comercială va fi soluția dvs., deoarece acestea sunt capabile să producă un număr mare de etichete la viteze mari de imprimare , care sunt de înaltă calitate și vor dura mult timp, la fel ca și echipamentul.

Mașini de etichetat portabile

O mașină de etichetat pe care o puteți deplasa cu ușurință, deoarece sunt portabile și compacte. Acestea pot fi utilizate atât în întreprinderile mici, cât și în cele mari, deoarece caracterul lor practic le face ideale pentru a fi transportate peste tot.

Imprimante de etichete personale

Dacă doriți o imprimantă de etichete autoadezive pentru a o avea acasă, aceasta este cea mai bună opțiune pentru dvs., deoarece au dimensiuni reduse și sunt perfecte pentru utilizare ocazională.

Să spunem că doriți să vă depozitați toate decorațiunile de Crăciun, iar atunci când este timpul să le căutați, să le găsiți din prima încercare, o imprimantă de etichete va fi perfectă pentru acest lucru, deoarece vă va permite să depozitați totul în ordine și după nume.

Avantajele imprimantelor de etichete

etiquetadora

A avea o imprimantă de etichete va fi extrem de benefic, mai ales dacă intenționați să o folosiți zilnic, deoarece vă va scuti de munca de a plasa manual coduri, nume, numere sau orice alte informații, în plus, acestea folosesc role de hârtie destul de mult timp, în acest fel veți evita să le înlocuiți frecvent.

Alte avantaje ale utilizării unei imprimante de etichete includ:

  • Este mai puțin costisitor să vă faceți singuri etichetele

Întreprinderile și magazinele cu capacitate mare de producție pot prefera ca etichetarea să fie făcută de altcineva, dar dacă aveți propria imprimantă de etichete veți putea economisi, deoarece nu va trebui să plătiți o terță parte pentru a face acest lucru.

În plus, va fi mult mai convenabil să o faceți pe cont propriu, fără a fi nevoiți să vă bazați pe altcineva.

Nu trebuie să vă faceți griji cu privire la dificultatea de utilizare a acestor aparate, deoarece acestea sunt concepute în prezent pentru a fi complet intuitive și nu trebuie să fiți un expert pentru a începe să utilizați o imprimantă de etichete. Unele au chiar și un ecran LCD pentru o configurare ușoară.

Doar prin faptul că aveți software-ul potrivit și îl configurați pe aparatul de etichetare, sunteți gata să începeți să îl utilizați. În plus, acestea se caracterizează prin faptul că sunt destul de rapide în ceea ce privește viteza de imprimare.

  • Diferite modele de imprimante creează etichete diferite

Pe o piață atât de variată, veți putea găsi modelul care se potrivește cel mai bine nevoilor dumneavoastră, deoarece există diferite tipuri de imprimante, capabile să creeze diferite tipuri de etichete.

De exemplu, dacă aveți nevoie de o imprimantă care să tipărească doar etichete de preț , există un model specific pentru această sarcină sau, dacă aveți nevoie de una care să tipărească etichete cu nume, veți găsi și în acest caz o opțiune.

  • Sunt ideale pentru întreprinderile mici

O imprimantă de etichete poate deveni un aliat de nădejde dacă aveți un magazin sau o afacere mică, deoarece vă va ajuta să țineți evidența tuturor mărfurilor și prețurilor, pe care le puteți modifica pentru a le adapta la cererea pieței și a obține profituri mai bune.

Ca să nu mai vorbim de faptul că vă vor oferi libertatea de a face această muncă pe cont propriu, fără a fi nevoiți să apelați la alte persoane pentru a face etichetarea în locul dumneavoastră, ceea ce vă va economisi câțiva euro, așa cum am explicat mai devreme în articol.

  • Există modele cu tastatură proprie

Aceste mașini sunt mult mai simplu de utilizat, deoarece au o tastatură proprie pe care puteți configura ceea ce doriți să scrieți pe etichete, fără a fi nevoie să o conectați la computer.

De unde să cumpăr o imprimantă de etichete?

Locuri precum Ofiarea sau Kalamazoo au o mare varietate de accesorii și echipamente de birou, inclusiv mașini de etichetat. În mod similar, există locuri pe internet care sunt mult mai ieftine, cum ar fi Amazon, unde este posibil să obțineți imprimante de etichete la prețuri foarte bune și puteți obține modele de la 30 de euro la peste 100 de euro pentru o calitate profesională.

Cum se plasează panglica într-o imprimantă cu transfer termic

Întrebări frecvente

De ce fel de etichete aveți nevoie pentru o mașină de etichetat?

Acesta este un factor important, deoarece nu toate etichetele au aceeași dimensiune, unele sunt mai mici, cum ar fi cele care indică un preț, iar altele vă vor permite să plasați toate informațiile pe un produs, așa că este important să țineți cont de utilizarea pe care o veți da imprimantei și de dimensiunea de care aveți nevoie.

Etichetele au reglementări?

Există produse care, din cauza naturii lor, este necesar să se indice valorile nutriționale sau alte date necesare pentru consumatorul final, ceea ce poate fi o sarcină destul de complicată dacă nu aveți instrumentele necesare.

Mulți optează să lase o terță parte să se ocupe de tot acest proces, dar dacă aveți o imprimantă, o puteți face chiar dumneavoastră, trebuie doar să vă asigurați că aceasta are funcțiile necesare pentru a crea acest tip de etichetă și că respectă reglementările corespunzătoare, adică tipul, dimensiunea și stilul literelor, printre alți factori importanți.

Aveți nevoie să imprimați coduri de bare?

Codurile de bare sunt adesea o problemă importantă, deoarece pot fi tipărite în diferite dimensiuni, în funcție de preferințele dumneavoastră.

Unul mai mare, care va fi mai ușor de citit de către un scaner, dar care poate avea o calitate mai slabă a imprimării sau unul mai mic, cu o rezoluție mai bună, care va minimiza costurile prin faptul că va putea economisi hârtie.

Alegerea între cele două va depinde de preferințele și nevoile dvs., dar puteți opta pentru o imprimantă cu care puteți avea ambele opțiuni.

Etichetele dvs. conțin imagini?

În acest caz, asigurați-vă că alegeți o imprimantă care face treaba la o calitate înaltă, deoarece doriți un finisaj detaliat, fără pixeli.

Dacă, pe de altă parte, aveți nevoie doar de etichete fără prea multe detalii, puteți opta pentru modele mai puțin costisitoare, care își fac treaba la o calitate acceptabilă.

Unde vă depozitați produsele?

Acesta este un aspect care poate trece neobservat, dar, în realitate, este extrem de important să se țină cont de locul de depozitare a produselor etichetate, din simplul motiv că etichetele pot fi deteriorate dacă nu au materialul potrivit.

Produsele care sunt depozitate la rece au nevoie de o etichetă specială, deoarece umiditatea și apa pot ajunge să le deterioreze.