Imprimanta foto portabila

impresora-fotográfica-portátil

Tuturor ne place să facem fotografii atunci când călătorim, la ocazii speciale, cum ar fi zilele de naștere sau Crăciunul, sau pentru a ne aminti o seară cu prietenii. Tehnologia disponibilă astăzi ne permite să le salvăm direct pe un computer sau pe un stick de memorie USB , dar ce se întâmplă atunci când dorim să imprimăm aceste amintiri minunate? Dacă doriți să faceți un album foto sau să le lipiți pe pereții camerei dvs., ar trebui să știți care este cea mai bună imprimantă foto portabilă pentru fotografii de copertă de revistă.

Atunci când își fac bagajele pentru o călătorie, puțini sunt cei care se gândesc să ia cu ei o imprimantă mare și voluminoasă, dar, din fericire, vremurile se schimbă. Aceste dispozitive au devenit din ce în ce mai mici, din ce în ce mai ușoare și multe imprimante portabile și-au făcut apariția pe piața în ultimii ani.

Fie că trebuie să imprimați contracte, facturi, rapoarte sau fotografii, puteți găsi una care să facă treaba perfect și care este suficient de comodă și compactă pentru a o lua cu dvs. oriunde trebuie să mergeți. Dar ce este o imprimantă foto portabilă? Să analizăm mai îndeaproape despre ce este vorba.

Cele mai bune imprimante foto portabile

Care este cea mai bună imprimantă foto portabilă

Este timpul să trecem la analiza celor mai bune imprimante foto pe care le poți lua cu tine peste tot, pentru a crea amintiri unice care vor dura o viață întreagă.

Iată dintre cele mai bune imprimante foto portabile:

1. Canon SELPHY CP1200 Photo Printer

With Wifi

41kFt0d8BXL

Vezi pretul Emag

Cu acest model uimitor, puteți obține imprimări fabuloase cu jet de cerneală de pe dispozitivul mobil prin intermediul Apple AirPrint sau utilizând aplicația Canon PRINT Inkjet/SELPHY.

Conform comparației pe care am făcut-o, calitatea fotografiilor este profesională, făcând ca amintirile să dureze o viață întreagă. Este compactă, elegantă, portabilă, iar butonul său wifi vă oferă acces instantaneu la setări pentru conectare și imprimare wireless instantanee.

Oferă tehnologia de sublimare cu coloranți care oferă o profunzime și o gradație de culoare superbă, optimizează automat imaginea cu un sistem inovator de detectare a scenei și a feței care corectează în mod inteligent imperfecțiunile, imprimând fotografiile în mai puțin de 1 minut.

Ca și cum toate acestea nu ar fi fost de ajuns, Canon Selphy vă oferă o mai mare flexibilitate, permițându-vă să imprimați de pe o gamă de carduri de memorie, unități flash USB sau prin intermediul camerei dvs. compatibile PictBridge.

Măsoară 18,1 x 13,6 x 6,3 cm, este de culoare neagră, este destul de accesibil, include wifi, are un ecran de 2,7 inci, include software-ul Windows 8.1, are 60 de wați de putere, are intrare pentru 2 porturi USB , 1 pentru HDMI și cântărește 862 g.

2. Imprimanta mobilă Polaroid ZIPPOLMP01R

Micuță și frumoasă

41h8Nl8UhbL

Vezi pretul Emag

Legendara marcă Polaroid ne oferă această nouă și frumoasă imprimantă mică și portabilă, concepută pentru a imprima fotografii frumoase și colorate din diferite surse. Dispune de o baterie reîncărcabilă cu litiu-polimer de 500 mAh care, după numai o oră și jumătate de încărcare, va fi gata să imprime 25 de coli.

Vine cu un port standard Micro USB și un cablu USB , astfel încât nu trebuie să vă faceți griji cu privire la adaptoare sau cabluri speciale, doar conectați-l la computer sau la o priză de curent și gata!

Este un dispozitiv inteligent, deoarece a fost creat pentru a imprima fotografiile dvs. pe hârtie foto ZINK care, atunci când este supusă la căldura imprimantei, activează moleculele unice generatoare de culoare încorporate în straturile hârtiei.

Imprimeurile lor măsoară 5 x 7,6 cm, sunt rezistente la murdărie și au hârtie adezivă detașabilă pe spate, ceea ce vă permite să le lipiți oriunde doriți, adăugând și mai multă distracție.

Puteți trimite fotografiile prin intermediul smartphone-urilor, tabletelor și altor dispozitive Android prin Bluetooth sau NFC și imprima fără fir de oriunde în raza de acțiune.

Măsoară 7,4 x 2,3 x 12 cm, imprimă o pagină pe minut, se conectează prin USB, Bluetooth sau Micro USB, este disponibilă în culori frumoase și vibrante, cântărește doar 186 g, iar achiziția dvs. include o descărcare gratuită a aplicației Polaroid ZIP pentru dispozitive iOS și Android.

3. Imprimantă foto portabilă HP Sprocket

Fără cerneală

41MVNcxmfBL

Vezi pretul Emag

De mărimea unui telefon mobil și cântărind doar 170 de grame, această imprimantă va transforma fotografiile tale într-o adevărată operă de artă. Potrivit cumpărătorilor , este atât de compactă încât o poți lua cu tine oriunde te-ai duce. Imprimă instantanee de 5 x 7,6 cm și face acest lucru prin intermediul aplicației Sprocket de la HP cu tehnologie Bluetooth.

Puteți adăuga o notă personală fotografiilor înainte de a le imprima, descărcând aplicația gratuită HP Sprocket, care vă permite să adăugați filtre, rame, autocolante, text și chiar emoticoane uimitoare.

Imprimă fără cerneală datorită utilizării hârtiei HP Zink Sticky-Backed, viteza de imprimare este de 40 de secunde, are un preț scăzut, se conectează prin Bluetooth, are o memorie internă de 512 MB, dimensiunile sale sunt de 11,5 x 7,49 x 2,21 cm, vine pe negru și cântărește 172 g.

4. Kodak PD-450WE Wifi Photo printer

Raport calitate/preț excelent

51GG+HCk3TL

Vezi pretul Emag

După mai multe teste am reușit să verificăm că aceasta este una dintre imprimantele foto pe care le puteți cumpăra pentru unul dintre cele mai bune raporturi calitate/ preț.

Puteți realiza imprimări cu o singură atingere de pe smartphone-ul dvs., imprimă fotografii color de înaltă calitate, uimitor de luminoase, în format 4×6, iar tehnologia de transfer dermic D2T2 înseamnă că imprimarea nu se estompează și nu se pătează.

Are o intrare pentru a putea imprima de pe iPhone, iPad, camera digitală sau Memory Stick USB, încărcați până la două dispozitive inteligente simultan și include o aplicație gratuită Kodak Photo Printer pentru o varietate de filtre, autocolante, șabloane de felicitări, colaj, video și multe altele.

Dimensiunile sale sunt de 16,6 x 10 x 6,9 cm, este de culoare neagră, are un preț economic, tensiunea sa este de 24 de volți și cântărește 762g.

5. Fujifilm Instax Share SP-2 Smartphone Printer

Rapidă și ușoară

31dHHeon6tL

Vezi pretul Emag

Întotdeauna în prima linie, marca Fujifilm ne aduce această imprimantă inteligentă cu care poți imprima în culori, fotografiile tale minunate. Este rapidă, de dimensiuni bune, ușoară și are un preț mai mic decât multe imprimante similare.

Are o construcție foarte solidă și este minunat pentru a oferi ca un cadou foto suvenir după o zi de naștere frumoasă sau o călătorie de neuitat cu prietenii. Se sincronizează atât cu dispozitivele iPhone, cât și cu cele Android.

Este versatilă, practică, compactă și este disponibilă într-o frumoasă culoare argintie. Nu utilizează cerneală, iar hârtia de imprimare este destul de economică. Aceasta măsoară 40 x 89,5 x 131,8 cm, imprimă 6 pagini pe minut, dispune de tehnologia dye sublimation , are o baterie litiu-ion și cântărește doar 249 g.

Ce este o imprimantă foto portabilă?

O imprimantă foto portabilă sau compactă, este un dispozitiv de imprimare de mici dimensiuni care vă permite să faceți copii pe hârtie ale imaginilor digitale de pe computer sau de pe telefonul inteligent.impresora-fotográfica-portátil

Acestea constau, de obicei, dintr-o tavă pentru cartușe de cerneală, baterii, un raft pentru hârtie, o consolă cu ecran tactil și sloturi pentru carduri de memorie.

Cu unul dintre aceste dispozitive moderne, puteți obține confortul de a imprima de acasă, de la birou sau în timpul călătoriei de vis în Asia de Sud-Est! Multe dintre ele folosesc baterii , astfel încât le puteți utiliza atunci când nu aveți la dispoziție o priză de perete, au, de asemenea, un design care economisește spațiu și sunt, evident, mult mai ușoare în comparație cu imprimantele normale.

Datorită popularității crescânde a dispozitivelor mobile, imprimantele portabile au făcut incursiuni pe piața , fiind capabile să gestioneze fișiere primite prin diverse protocoale wireless, de la conexiunile tradiționale Wi-Fi la conexiunile peer-to-peer care nu necesită utilizarea unei astfel de rețele.

În zilele noastre putem găsi imprimante all-in-one sau laptopuri multifuncționale , care pot imprima, scana și copia, fiind suficient de compacte pentru a încăpea cu ușurință în bagajul de mână; astfel, dacă sunteți o persoană care nu se poate lipsi de o imprimantă și un scaner în timpul călătoriilor, atunci nu trebuie să vă faceți griji, deoarece nu trebuie să transportați toate aceste dispozitive independent cu dumneavoastră.

Unele modele mici pot imprima chiar și fotografii de dimensiuni mici sau de buzunar , exclusiv fără fir, de pe un telefon mobil inteligent sau o tabletă .

Tipuri de imprimante foto portabile

Imprimantele foto sunt, în general, de două tipuri diferite: instantanee și format mare. Imprimantele instantanee sunt o modalitate simplă și distractivă de a realiza imediat printuri fizice. Multe dintre ele sunt portabile și concepute pentru smartphone-uri, imprimând fotografii de oriunde v-ați afla.

Cel de-al doilea tip realizează imprimări puțin mai mari, dar mașinile se limitează în continuare la o dimensiune de 4 x 6 sau similară. Aceste imprimante foto de uz casnic, care provin de la companii consacrate, produc o calitate mai bună a fotografiilor în general, dar se adresează în continuare utilizatorilor ocazionali.

Cele mai multe dintre aceste imprimante folosesc tehnologia jet de cerneală , în timp ce altele folosesc tehnologia cu colorant termic, care este puțin mai scumpă. În plus, cu tehnologia Bluetooth , puteți imprima imagini în mod convenabil de pe dispozitivul dvs. inteligent.

Ce ar trebui să căutăm?

Există anumite elemente pe care trebuie să le căutați atunci când cumpărați o imprimantă foto portabilă, să analizăm mai îndeaproape câteva dintre ele.

Calitatea imprimării:

Aceasta este, fără îndoială, cea mai importantă calitate pe care trebuie să o căutați. În ceea ce privește imprimantele instant , acestea ar trebui să aibă o rezoluție ridicată, culori luminoase și clare și să pună accentul pe diferite elemente ale imaginii.

De asemenea, este important să aveți capacitatea de a amesteca culorile fără a le estompa, de a avea o iluminare puternică și de a gestiona tonurile de piele fără variații de culoare nefirești.

În ceea ce privește formatul mare, imprimările ar trebui să fie aproape profesionale, căutând practic aceleași elemente ca în cazul instantaneelor, dar cu un accent mai mare pe detaliile fine și pe consistența și acuratețea culorilor.

Viteză:

În prezent, există un impuls puternic pentru a recrea aparatul foto instantaneu Polaroid, în încercarea de a menține importanța imprimării instantanee a fotografiilor în era Instagram. Imprimantele portabile sunt rapide și perfecte pentru persoanele care doresc să se distreze și care doresc inovație.

La celălalt capăt al spectrului, avem imprimantele foto de format mare care imprimă fotografii de bună calitate la dimensiuni mult mai mari, dar mult mai lent.

Cu toate acestea, există o cale de mijloc între mașinile care imprimă fotografii de bună calitate la viteze medii. Aceste imprimante profesionale sunt perfecte pentru imprimarea fotografiilor de album sau pentru imprimarea fizică a suvenirurilor, cum ar fi absolvirile, petrecerile de naștere și petrecerile aniversare.

Costurile cu cerneala:

În prezent, nu există standarde recunoscute pentru consumul mediu de cerneală, deoarece fiecare fotografie variază în ceea ce privește culoarea și saturația. Aceste tipuri de imprimante utilizează o varietate de hârtii speciale care, adesea, nu folosesc deloc cerneală. De asemenea, acestea imprimă în mai multe dimensiuni, iar unele utilizează până la opt culori diferite, în timp ce altele folosesc un singur cartuș multicolor.

Conectivitate mobilă:

Unele mașini sunt echipate special pentru a funcționa cu dispozitivele mobile actuale și au suport de conectivitate pentru smartphone-uri prin Bluetooth și Wi-Fi. Câteva dintre acestea imprimă imagini doar prin intermediul unei aplicații specifice, în timp ce altele acceptă protocoalele mai generale Apple AirPlay și Google Cloud Print.

Suport pentru carduri de memorie:

Fotografii sunt interesați de imprimantele care acceptă imprimarea direct de pe carduri de memorie.

În timp ce cardurile SD sunt norma, există încă o mulțime de persoane care folosesc camere care se bazează pe cardurile Sony Memory Stick și Memory Stick Pro Duo. Dacă acesta este cazul dvs., fiți sigur că există aparate care încă permit acest format.

Imprimare directă:

Multe imprimante sunt perfecte pentru aparatele foto digitale , deoarece vă permit să imprimați direct folosind PictBridge prin intermediul unui cablu de conectare USB sau fără fir prin Wi-Fi .

Durata de viață a bateriei :

Consumul de energie al fiecărei imprimante variază în funcție de mai mulți factori. O variabilă importantă este opțiunea de conectivitate utilizată, deoarece conexiunile fără fir necesită mult mai multă energie din partea bateriei pentru a alimenta unele dispozitive.

Timpul de așteptare între încărcarea dispozitivului și imprimare afectează, de asemenea, durata de viață a bateriei, deoarece acestea pot pierde din autonomie chiar dacă imprimanta nu este utilizată pentru o perioadă de timp.

Evaluarea portabilității:

Datorită multitudinii de imprimante foto mici, compacte și portabile, este important să se evalueze portabilitatea generală a fiecărui produs. Ar trebui luate în considerare dimensiunile fizice ale dispozitivului, greutatea acestuia, dacă are sau nu baterie și dacă poate rezista la lovituri.

Concepută pentru călătorii

Puțini sunt cei care, atunci când își fac bagajele, ar trebui să ia în considerare posibilitatea de a lua cu ei o imprimantă. Aceste imprimante mari și grele nu sunt niște tovarăși de călătorie foarte buni, nu-i așa? Dar, la fel ca multe alte produse tehnologice, imprimantele au devenit unități mai mici și mai ușoare și există o serie de opțiuni viabile numite 'imprimante portabile', care sunt în plină expansiune de câțiva ani încoace.

Fie că este vorba de tipărirea de contracte, facturi, rapoarte, fotografii sau etichete, puteți găsi o unitate care vă va ajuta să faceți treaba, fiind în același timp suficient de comodă pentru a o lua cu dvs. oriunde mergeți.

O imprimantă pentru fiecare dispozitiv

Creșterea numărului și a varietății de imprimante portabile a fost în creștere, în parte datorită numărului mare de dispozitive portabile, cum ar fi laptopurile, tabletele sau smartphone-urile, cu care puteți vizualiza documente sau fotografii. Datorită popularității astronomice a dispozitivelor mobile, imprimantele portabile pot fi cu adevărat versatile din punct de vedere al funcționalității.

Fie pentru primirea de fișiere prin diverse protocoale de conectivitate fără fir, de la conexiuni WiFi peer-to-peer, cum ar fi 'Wi-Fi Direct', care nu necesită în mod indispensabil utilizarea unei rețele WiFi. Unele imprimante, fie că este vorba de modele foto sau de documente, pot imprima pe coli de dimensiuni neregulate.

Cei care călătoresc în interes de afaceri ar trebui să ia în considerare unitățile tradiționale care imprimă conținut de format letric de pe computer la o calitate pe care o așteaptă de la o unitate cu jet de cerneală.

Consumatorii care doresc să imprime fotografii făcute la petreceri sau la alte evenimente vor dori un aparat care poate distribui coli de 4 pe 6 inch (și, în unele cazuri, de 5 pe 7 inch) realizate de pe carduri de memorie, porturi USB, calculatoare sau telefoane, folosind cabluri sau conexiune wireless.

Ce pot imprima cu ele?

Atunci când luați unul dintre aceste produse într-o călătorie de afaceri, puteți imprima în mod convenabil fișiere precum cele de mai jos:

  • Fotografii ale produselor sau ale proprietăților imobiliare pentru a le înmâna clienților.
  • Pagini web pe care le puteți partaja cu colegii în cadrul reuniunilor.
  • Prezentări PowerPoint pentru reîmprospătarea memoriei sau în scopuri de backup - deosebit de important dacă vă place să vă supravegheați prezentarea pe parcurs.
  • Direcții de deplasare tipărite de pe o hartă online.
  • Bilete de avion.

Cine are nevoie de o imprimantă portabilă?

Aceste produse sunt ideale pentru cei care călătoresc în interes de afaceri și care ar putea avea nevoie să își revizuiască documentele pentru a le împărtăși cu clienții în timp ce se află pe drum. Deoarece multe dintre aceste produse sunt autoalimentate sau au surse de alimentare alternative, unitățile mobile sunt perfecte pentru oricine lucrează pe teren și trebuie să tipărească documente precum contracte sau chitanțe pe drum.

Unele unități specializate, cum ar fi aceste imprimante foto compacte, permit fotografilor și altor profesioniști din domeniul fotografiei să își distribuie lucrările pe piață.

Opțiuni de conectivitate și de alimentare

Opțiunile de alimentare și de conectivitate sunt două dintre principalele caracteristici care trebuie luate în considerare atunci când se compară aceste unități.

Wi-Fi și Bluetooth încorporate:

Această opțiune vă permite să imprimați de pe mai multe dispozitive cu tehnologie wireless sau conectivitate Bluetooth fără a fi nevoie de cabluri. Multe imprimante mobile vă permit, de asemenea, să imprimați direct de pe carduri de memorie, cum ar fi cardurile SD, ceea ce este foarte util pentru a imprima imagini în deplasare, fără a fi nevoie să vă conectați sau să cuplați laptopul.

Opțiuni de alimentare portabile:

Această opțiune poate include adaptoare de priză, baterii reîncărcabile interne și adaptoare pentru mașină. Evident, cu cât produsul are mai multă autonomie, cu atât este mai convenabil, deși unele adaptoare pot costa în plus.

Ce alte caracteristici importante ar trebui să iau în considerare?

Sistem de operare

Asigurați-vă că driverele imprimantei sunt compatibile cu computerul sau cu dispozitivul pe care intenționați să îl utilizați.

Dimensiunile și greutatea hârtiei

Dacă aveți nevoie să imprimați pe coli de dimensiuni diferite, asigurați-vă că acestea sunt listate în specificațiile tehnice ale companiei ca opțiuni disponibile.

Durabilitate

Robustețea este un indicator de calitate prin natura sa în oricare dintre aceste unități. Acest lucru poate fi determinat prin cunoașterea materialului de fabricație sau prin aflarea identității producătorului.

Avantajele acestor imprimante portabile

Deși multe hoteluri și internet cafe-uri oferă imprimante partajate pentru a fi folosite de clienți (de obicei contra cost), utilizarea propriei imprimante poate fi mai eficientă în ceea ce privește economiile pe termen lung, dacă trebuie să imprimați adesea fișiere în deplasare.

În plus, evitați stresul de a fi nevoit să folosiți o imprimantă comună la hotelul în care sunteți cazat. Imprimarea fără calculator este un alt motiv pentru care ați dori să utilizați unul dintre aceste produse uimitoare. Unele unități vă permit să imprimați de pe dispozitive precum smartphone-uri, aparate foto sau direct de pe un card de memorie.

Și, în cele din urmă, cel mai uimitor beneficiu dintre toate este că vă permit să imprimați oriunde vă aflați, chiar și în cele mai îndepărtate locații din lume sau în timpul călătoriei cu mașina.

Da, imprimare fără cablu!

Imprimantele all-in-one fără fir au devenit un lucru obișnuit atât în mediile casnice, cât și în cele de birou, iar multe companii mari au început să le folosească serviciile. Conectivitatea WiFi oferă o mai mare flexibilitate în ceea ce privește amplasarea imprimantei și vă permite să imprimați cu ușurință de pe telefoane, fără a avea nevoie de cabluri incomode.

Deși aceste opțiuni sunt disponibile de mai bine de un deceniu, popularitatea lor a crescut abia în ultimii cinci ani sau cam așa ceva. Aproape toate imprimantele de uz casnic au o conexiune WiFi, fără a fi nevoie să folosească o rețea cu fir, chiar dacă sunt prevăzute cu această opțiune Ethernet. Multe imprimante profesionale cu jet de cerneală sunt dotate și cu WiFi încorporat, inclusiv cele cu laser.

Conectarea la dispozitivul dvs. mobil

Unitățile WiFi mai noi oferă suport pentru imprimare mobilă. Puteți imprima de pe un iPhone sau iPad utilizând opțiunea 'AirPrint' de la Apple, atât timp cât produsul este compatibil.

Unitățile certificate pot imprima direct de pe telefoane Android, iar multe mărci de producători și terți oferă aplicații pentru imprimarea de pe iOS, Android și alte dispozitive. De asemenea, unele oferă opțiunea de a imprima direct din cloud.

Acoperă-ți casa cu amintiri

Nimic nu dă mai multă personalitate unei case decât o mulțime de fotografii de familie pe șemineu, pe pereți sau chiar acoperind frigiderul. Sau nu?

Viteza și ușurința de utilizare

Zona Wifi - Dacă nu trebuie să vă conectați telefonul la imprimantă pentru a obține fotografii, atunci lucrurile devin mult mai ușoare și mai rapide.

Nu este nevoie de cerneală - Aceste opțiuni au eliminat utilizarea de cartușe de cerneală, prin aplicarea de hârtii chimice speciale, evitându-vă astfel grija de a rămâne fără cerneală în cel mai prost moment posibil.

Dimensiuni și portabilitate - Aceste aparate sunt, în general, extrem de portabile și mici - aproape până la punctul de a putea fi ușor de pus în buzunar. Acest lucru se face cu prețul sacrificării calității și vitezei de imprimare.