Imprimanta laser color

svg%3E

Eu și soțul meu am decis, în urmă cu câțiva ani, să înființăm o mică afacere de papetărie într-un cartier foarte luxos al orașului.

Aproape totul a mers bine până când am început să oferim servicii de tipărire. Am încercat un model care a făcut dezastre, am cheltuit o mulțime de bani pe cartușe și rezultatul a fost foarte slab, iar clienții au fost supărați.

Ca să nu mai vorbim de imprimarea color! Nenorocita aia a luat cerneala într-o fotografie tristă și nu te puteai uita la foaie pentru că la cea mai mică frecare arăta ca o piele, exact ca o pictură de Monet. Fiecare persoană care a solicitat acest serviciu a fost nemulțumită.

După toate aceste greutăți, am decis să căutăm cea mai bună imprimantă laser color de pe piață. Acuratețea și calitatea acestor imprimante ne vor aduce multe puncte în fața clienților, odată ce le vom pune în funcțiune.

Cele mai bune imprimante laser color

Care este cea mai bună imprimantă laser color?

Dacă sunteți cu adevărat interesat de o imprimantă color bună, este esențial să luați în considerare o serie de caracteristici care vă vor ajuta să cumpărați cea mai potrivită pentru dumneavoastră.

Precizia textului este esențială pentru o imprimantă bună. O imprimantă laser de înaltă calitate va fi capabilă să imprime clar chiar și cele mai mici caractere. Trebuie doar să faceți o comparație cu pentru a verifica.

Un alt detaliu este calitatea graficii, o mașină bună le face să arate complet profesionist, chiar și cele mai ieftine, ar trebui să vă uitați cu atenție la acest aspect.

Un aparat care vă economisește mai mulți bani pe toner și cartușe și care lucrează la o calitate bună este, fără îndoială, o imprimantă bună, asta din două motive, acestea reușesc să economisească cerneală fără a sacrifica calitatea și, în plus, imprimă față-verso.

Dimensiunea, viteza de imprimare și prețul sunt, de asemenea, calități care trebuie luate în considerare. Dacă aveți nevoie de un volum mare, o imprimantă rapidă va fi salvarea dumneavoastră.

Dacă încă nu sunteți sigur care dintre toate imprimantele din această gamă ar putea fi cea mai bună pentru dumneavoastră, ar fi bine să aruncați o privire la această listă. Probabil că veți găsi aici exact ceea ce vă trebuie.

Iată dintre cele mai bune imprimante laser color:

1. Imprimantă laser color Oki 407357 C301dn

Puternică și eficientă

svg%3E

Vezi pretul Emag

Marca Oki vă oferă un produs de excepție, care dispune de 4 cartușe de toner și este capabil să imprime, la o calitate ridicată și în culori, până la 20 de pagini pe minut.

Dacă vă numărați printre cei care fac lucrări mici de imprimare și de design, această imprimantă vi se va potrivi foarte bine, deoarece satisface cerințele ridicate, dar nu este de capacitate industrială.

Îl puteți avea la birou, într-o mică afacere și este mai mult decât suficient dacă îl aveți acasă pentru uz personal.

Este un dispozitiv cu tehnologie laser cu o capacitate de hârtie de 350 de coli și o capacitate de ieșire standard de 150 de coli.

Este un dispozitiv compact, solid și robust, realizat din materiale bune. Cântărește 22 de kilograme și este destul de mare, îl puteți pune, de preferință între două sau mai multe persoane, în biroul dumneavoastră, într-un spațiu suficient de mare pentru el singur.

2. HP LaserJet Pro P1102w

Fără fir și de înaltă performanță

svg%3E

Vezi pretul Emag

Dacă sunteți în căutarea unei imprimante de bună calitate care să vă ofere lucrări impecabile alb-negru și color, această imprimantă HP poate fi alegerea dvs.

Cu acest aparat puteți obține o imprimare profesională la viteză mare, aproximativ 18 pagini într-un singur minut, atât pentru lucrări color, cât și monocrome.

Este o mașină fabricată cu tehnologie laser, are o funcție de imprimare față-verso , cu o tavă de intrare de mare capacitate. Acceptă lucrări de la A4 la B5, cărți poștale și plicuri (C5, DL, B5)

Una dintre cele mai remarcabile calități ale sale este că este un dispozitiv wireless, funcționează cu WiFi și puteți trimite la imprimare de pe smartphone-uri și orice suport tehnologic compatibil.

În plus, este un produs care economisește energie și este ecologic. Funcționează cu o putere de 370 de wați, care variază în funcție de modul de funcționare al aparatului: pornit, oprit sau suspendat.

3. Imprimanta laser color Brother HL-3150CDW

Compactă și profesională

svg%3E

Vezi pretul Emag

Cu limbaj de imprimare GDI și ecran LCD cu o singură linie, Brother vă oferă această imprimantă automată care lucrează cu funcție față-verso.

Unul dintre marile sale avantaje este că este mică, compactă și mai ușoară decât alte imprimante similare, ceea ce o face ideală pentru profesioniștii independenți și grupurile de lucru mici.

Un aspect important al acestui aparat este că vă permite să continuați temporar imprimarea în monocromie dacă rămâneți fără culoare. Astfel, nu veți pierde timp dacă înlocuirea tonerului durează mai mult de o zi.

Funcționează cu o viteză de imprimare de până la 18 pagini pe minut și are, de asemenea, un cartuș de toner separat ; cel negru produce până la 2500 de pagini, iar cel color până la aproximativ 2200 de pagini.

Vine cu cartușe cu durată lungă de viață, veți economisi costuri pe pagină și pe hârtie și are o varietate de conexiuni: internet, cablu, wireless și conexiune mobilă.

4. Xerox Phaser 6020V_BI

Silențios și ușor de configurat

svg%3E

Vezi pretul Emag

Dotat cu o viteză extraordinară la imprimare, acest aparat Xerox este un dispozitiv foarte performant.

Are conectivitate de mare viteză, o puteți conecta prin cablu USB 2.0, cu WiFi Direct, astfel încât să puteți imprima prin intermediul altor dispozitive mobile.

Este compactă, cântărind 13 kilograme, mai ușoară decât alte imprimante similare. Este capabilă să imprime până la 6 pagini pe minut pentru lucrări color și 12 pagini pe minut pentru lucrări monocrome.

Cei care l-au cumpărat spun că este silențios și durabil. Are o capacitate totală standard de intrare și ieșire de 250 de coli : 150 de intrare, 100 de ieșire.

Funcționează la o putere de 220 de wați și acceptă imprimarea pe carton pentru carduri, plicuri, etichete, hârtie obișnuită și chiar pe țesături.

Acesta este un produs accesibil și va fi ideal dacă doriți să îl păstrați acasă sau în birouri mici și independente.

5. HP Envy 5541 AiO

Rapidă și puternică

svg%3E

Vezi pretul Emag

Din grupul de imprimante cu jet de cerneală, aceasta de la HP este o opțiune excelentă pentru uz casnic. Este silențioasă și cu ea puteți imprima până la 8 pagini color într-un minut și 12 dacă sunt alb-negru.

Este un dispozitiv cu limbaj GDI, interfață de conectare USB, LAN și wireless, astfel încât îl puteți utiliza, prin această conexiune, de la alte dispozitive, cum ar fi tablete sau smartphone-uri, pentru a imprima fără fir.

Este mică, ușoară, funcționează cu o alimentare de 220 de volți și poate imprima până la 30.000 de pagini pe lună.

Poate imprima, scana și fotocopia într-o varietate de formate și dimensiuni de hârtie. Este o imprimantă multifuncțională cu care veți avea totul într-unul singur.

Este cel mai puțin scump produs din selecția pe care am făcut-o, astfel încât veți obține caracteristici excelente și performanțe bune la un cost foarte scăzut.

Care sunt avantajele unei imprimante laser color?

Indiferent dacă este vorba de un birou cu o singură cameră sau doar de biroul personal de acasă, imprimantele sunt necesare ca o completare perfectă pentru orice computer, deoarece vă permit să faceți orice document electronic fizic.svg%3E

În zilele noastre, există multe activități zilnice care pot fi realizate virtual, dar atunci când dorim să avem o dovadă sau o copie fizică pe hârtie a ceea ce facem, este întotdeauna necesar să avem la îndemână o imprimantă.

Dacă aveți copii acasă, știți că acest dispozitiv periferic poate fi foarte util pentru numeroasele teme școlare sau lucrări scrise pe care aceștia trebuie să le facă. Dacă, pe de altă parte, lucrați într-un birou și aveți o imprimantă comună, nu este nerezonabil să luați în considerare posibilitatea de a avea propriul dispozitiv personal, deoarece este mult mai convenabil pentru a economisi timp și efort.

Cu toate acestea, pe lângă aceste avantaje generice ale achiziționării unei imprimante, o imprimantă laser color vă oferă avantaje pe care alte formate de imprimare nu vi le oferă.

Pete de cerneală zero

La modelele mai vechi sau mai ieftine, este obișnuit să existe cartușe de cerneală lichidă care se defectează adesea la începutul utilizării sau când se termină. Aceste eșecuri constau în imprimări neclare, trasee inegale sau pete libere în colțuri.

Și, dacă nu ați trecut prin asta, vă avertizez că nu există nimic mai enervant decât să trebuiască să tipăriți un curriculum vitae și să plecați de acasă cu o lucrare care este împrăștiată peste tot și nu foarte prezentabilă.

Din fericire, aceste probleme pot fi evitate cu un model laser care utilizează toner color . Această tehnologie funcționează prin transferul de electricitate statică către hârtie, care este apoi lipită și topită cu ajutorul căldurii.

Un alt avantaj al acestui sistem este că, întrucât fiecare liniuță este puternic lipită, nu există riscul ca umezeala produsă de picăturile de apă sau de degetele ude să provoace scurgerea cernelii, lucru care se întâmplă atunci când luăm o foaie de hârtie proaspăt scoasă de la o imprimantă cu jet de cerneală.

Așadar, dacă doriți să aveți întotdeauna imagini și litere lizibile, clare, de calitate profesională și cât mai ferme, nu trebuie să ezitați să optați pentru o opțiune cu laser.

Cost mai mic pe pagină tipărită

Anterior, tehnologia laser a acestor dispozitive făcea din ele un produs foarte scump pe care puține familii își permiteau să îl cumpere pentru uz casnic, dar acest lucru s-a schimbat, iar acum, o imprimantă cu jet de cerneală bună are un preț echivalent cu cel al unei imprimante laser.

Acum, există și alte costuri care trebuie luate în considerare. Atunci când dorim să înlocuim rezervoarele de cerneală, un cartuș cu jet de cerneală va fi mai ieftin decât un cartuș de toner, însă diferența constă în randamentul acestuia.

Este ca și cum ai cumpăra o bucată de carne mai ieftină, dar nu observi că are mult mai puține grame decât o altă bucată care, la prima vedere, părea mai scumpă. Un toner va imprima mult mai multe pagini decât un cartuș obișnuit.

Dacă verificați cifrele exacte, diferența poate fi copleșitoare. Deși la fiecare marcă se schimbă, media indică faptul că un cartuș poate dura puțin peste 150 de coli de imprimare, în timp ce tonerul laser va imprima peste 1500 de coli.

Cantități mari de pagini

Pentru a funcționa, imprimanta are nevoie ca cerneala să adere corect la hârtie, acest lucru se face cu ajutorul unui încălzitor ceramic care, prin intermediul unor temperaturi ridicate, topește cerneala și o face să pătrundă în foaie.

Pentru a efectua amorsarea, mașina trebuie să se încălzească ușor atunci când este pornită. Odată ce se întâmplă acest lucru, imprimanta își va face treaba într-o secvență care durează doar câteva secunde. De fapt, capacitatea sa de procesare a voalului este unul dintre marile sale avantaje față de alte modele.

Această viteză este cu 50% mai rapidă decât cea a tipului cu jet de cerneală și atinge între 10 și 25 de pagini pe minut (PPM), care este măsura pe care o veți vedea reflectată pe orice ambalaj.

În plus, un alt factor care îi susține viteza este faptul că casetele de hârtie tind să fie de dimensiuni mari, mai ales pentru a nu fi nevoit să reumpleți în mod constant foile în cazul în care imprimați o lucrare mare sau de lungă durată.

Necesită mai puțină întreținere

Lucrul cu o imprimantă cu jet de cerneală atunci când întârziați sau vă grăbiți să obțineți documente importante poate fi dificil și frustrant. Acest lucru se datorează, în principiu, faptului că la fiecare închidere, imprimanta poate ieși puțin din configurație. Dacă ați folosit unul înainte, veți înțelege.

La fiecare cartuș nou, aceste sisteme trebuie să alinieze și să curețe capetele cu jet de cerneală printr-o opțiune de escaladare, ceea ce durează câteva minute și trebuie să se efectueze un test de imprimare pentru a ști dacă este deja în stare de utilizare.

În schimb, tonurile cu laser nu necesită niciunul dintre aceste procese, deoarece în loc de un lichid se folosește o pulbere uscată ca ton care se lipește apoi de hârtie.

Ce elemente sunt importante la o imprimantă laser color?

Indiferent de modelul pe care îl cumpărați, este foarte probabil ca calitatea imaginilor să nu fie cea mai bună. Acest lucru se datorează faptului că distribuirea cernelii în același timp nu oferă un scor atât de detaliat.

În plus, formatul laser le face mai mari și mai grele. Cu toate acestea, performanțele bune merită toate darurile.

Iată câteva lucruri de care trebuie să țineți cont pentru a obține cel mai bun aparat pentru imprimarea la domiciliu:

Viteza

Atunci când cumpărați o imprimantă laser color, puteți realiza tiraje mari într-un timp scurt. Așadar, este important să aveți o tobă bună pentru a lucra cu viteza pe care o doriți.

Să vă explic, imprimanta folosește un tambur de cerneală sub formă de pulbere pentru amorsarea hârtiei, care se deplasează prin role la viteză mare. Acest lucru face ca pagina să fie completă și face ca totul să meargă mai repede.

Dar, dacă știți a priori că nu veți lucra cu volume mari, ci mai degrabă cu tiraje scurte, este important să căutați un model cu un timp de așteptare cât mai scurt până la ieșirea primei foi, care este de obicei cel mai lung în cazul acestor tipuri de periferice.

Calitate

Pentru a obține o rezoluție bună, este posibil ca imprimarea cu laser să nu fie la fel de bună, deoarece nu detaliază linie cu linie, dar pot obține rezultate bune dacă pot avea 1200 de puncte pe inch sau mai mult, deoarece atunci întreaga imagine va curge și nu se va vedea conexiunea dintre puncte.

Cost

Pentru a calcula prețul real al unei imprimante laser, nu trebuie să vă uitați la investiția totală, ci la costul pe pagină, care pe termen lung va fi mai mic și va dura mult mai mult. Fiecare cartuș color poate fi mai ieftin decât un cartuș de toner întreg, dar nu va produce prea mult.

Manipularea hârtiei

O imprimantă laser de înaltă calitate poate avea mai mult de o tavă pentru a ține hârtia de mari dimensiuni. Acest lucru înseamnă că sute de foi sunt procesate într-o singură descărcare. Acest lucru permite nu numai imprimări de mari dimensiuni, ci și posibilitatea de a imprima pe ambele fețe ale foii și de a avea diferite formate sau dimensiuni de hârtie.

O imprimantă cu jet de cerneală sau o imprimantă laser?

Ei bine, răspunsul depinde de scopul pentru care veți folosi mașina. Dacă aveți nevoie de o imprimantă pentru lucrările școlare pentru trei copii, un model laser care poate gestiona un volum mare de producție la viteză mare va fi cu siguranță mai bun.

Pe de altă parte, dacă aveți nevoie să imprimați imagini pe suporturi delicate sau cu o calitate de lux detaliată, un aparat cu jet de cerneală va funcționa cel mai bine. Deși în zilele noastre imprimantele sunt multifuncționale și o imprimantă laser poate fi folosită pentru a face fotografii de familie.

Cum funcționează imprimantele laser color?

Tehnologia acestor dispozitive este acționată de electricitatea statică care se încarcă în rola așa-numitului tambur.

Această încărcătură aderă cerneala de toner la rola care are deja o hartă de biți care distinge imaginea care urmează să fie imprimată de restul care va rămâne goală. Odată ce se întâmplă acest lucru, tamburul depune piesele încărcate pe hârtie prin rostogolire.

Deoarece acesta este un model care utilizează culori, această etapă a rolei trebuie făcută pentru fiecare ton separat.

Cum veți conecta imprimanta la rețea?

Există multe forme de conectivitate în stilurile actuale. Modelele fără fir vă permit să vă conectați prin Wifi sau Bluetooth, în timp ce altele utilizează cabluri USB. În primul caz, este posibil să trimiteți fișiere pentru a fi tipărite de pe un telefon mobil sau de pe o tabletă și chiar prin intermediul unui dosar în cloud.

Puteți imprima pe ambele fețe ale paginii?

Dacă aveți nevoie să asamblați modele complexe tip imprimantă 3D , o imprimantă obișnuită nu vă va ajuta, dar dacă doriți să aveți text pe ambele fețe ale aceleiași pagini pentru a economisi bani, puteți alege un model cu funcție 'duplex' care întoarce automat foile și calculează intervalul dintre paginile pare și impare.