30 decembrie 2019

Sursa: mil.gov.ua, 112.international

 Pe 29 decembrie, pe aeroportul Boryspil - unde i-a întâmpinat pe cei 76 de ucraineni eliberați în cadrul schimbului de prizonieri dintre Ucraina și republicile separatiste din Donbas - președintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, a subliniat importanța eliberării tuturor cetățenilor ucraineni care au fost reținuți, în special a celor din Crimeea.

 

„Înțelegem că în Federația Rusă există mult mai mulți oameni (ucraineni) și mulți transferați din Crimeea. Aceasta este o altă direcție prioritară pe care vrem să acționăm acum”, a declarat V. Zelenski,

 

În același timp, Departamentul pentru informare și presă al Ministerului rus de Externe, a informat că Federația Rusă intenționează să continue sprijinul pentru schimbul de prizonieri. „Ne așteptăm ca în 2020, să continue acțiunile nu numai pentru schimbul suplimentar de deținuți, în conformitate cu principiul „toți pentru toți”, înscris în setul de măsuri de la Minsk, ci și pentru punerea în aplicare a celorlalte puncte ale acordului, în primul rând, în sfera politică”, se arată în comunicat.

 

Comentariu BSMAP:  Pe 29 decembrie, Ucraina și reprezentanții separatiștilor din Donbas au făcut schimb de prizonieri, la punctul de control Mayorske din regiunea Donetsk.

Ucraina a transferat 127 de persoane și a primit 76, dintre care 12 militari. Sursele ucrainene susțin că alte 14 persoane au refuzat să facă obiectul schimbului, pentru a evita să fie transferate în zona separatistă. 

 

 

 

 

 

În 2020 sunt posibile noi schimburi de deținuți între Kiev și separatiști sau între Kiev și Moscova

Black Sea 

Military Activities Picture

https://psihologiepitesti.wordpress.com/

  1. ro

EVENIMENTE