16 decembrie 2019

Sursa: militarynews.ru, remnmilitaryblog.com

 În cadrul unei reuniuni a Comisiei pentru probleme de cooperare tehnico-militară cu alte state, președintele rus, Vladimir Putin, a declarat, pe 16.12.2019, că, în anul 2019, Federația Rusă a exportat armament în valoare de 13 miliarde de dolari.

 

“Am reținut că exporturile de arme și echipamente militare sunt în creștere. În acest an, producția exportată a avut o valoare de 13 miliarde de dolari. Asta înseamnă cu 2,5 miliarde mai mult decât aceeași perioadă a anului trecut”, a precizat Putin.

 

Acesta a menționat că poziția Federației Ruse pe piața globală de armament se consolidează, în pofida înăspririi regimului sancțiunilor și a concurenței neloiale.

 

Comentariu remnmilitaryblog.com: Potrivit datelor Institutului Internațional de Cercetare pentru Pace din Stockholm (SIPRI), în perioada 2014-2018, volumul exporturilor rusești de armament a scăzut cu 17%. Cauza principală a acestei scăderi o reprezintă reducerea importurilor în India și Venezuela. În perioada menționată, Federația Rusă a exportat armament în 48 de state, în principal în India, China și Algeria.

În ultimii 19 ani, exporturile de armament din Federația Rusă s-au ridicat la 165 de miliarde de dolari.

Cele mai importante contracte încheiate în ultima perioadă sunt cele referitoare la exportul de sisteme de rachete antiaeriene S-400. Până în prezent, a fost îndeplinit integral contractul de livrare în Turcia a patru divizioane de rachete S-400. De asemenea, se pregătește livrarea către India a cinci regimente de acest tip. Anterior, sisteme similare au fost exportate în China.

În anul 2019, Federația Rusă a exportat armament în valoare de 13 miliarde de dolari

Black Sea 

Military Activities Picture

https://psihologiepitesti.wordpress.com/

  1. ro

EVENIMENTE