16 decembrie 2019

Sursa: tass.ru, remnmilitaryblog.com

În cadrul unui interviu acordat jurnalului Krasnaya Zvezda, publicat pe 16.12.2019, comandantul Trupelor de Rachete cu Destinație Strategică (RVSN) din cadrul Forțelor Armate ale Federației Ruse, general colonel Serghei Karakaev, a declarat că, în anul 2020, sunt planificate șase lansări de rachete balistice intercontinentale, din care cinci vor fi efectuate de pe Cosmodromul Plesetsk.

 

Acesta a menționat că, în anul 2019, RVSN au efectuat cinci lansări de rachete strategice, din care trei de pe Cosmodromul Plesetsk și două din poligonul Kapustin Yar.

 

În ceea ce privește înzestrarea RVSN, Karakaev a precizat că, în anul 2024, acestea vor dispune, în proporție de 100%, de complexe de rachete moderne.

 

“Până în anul 2024, procentul de complexe de rachete moderne din înzestrare este planificat să ajungă la 100%. Acest lucru va însemna că RVSN vor elimina complet din compunerea de luptă complexele de rachete învechite de producție sovietică”, a spus Karakaev.

 

Generalul a precizat că, în prezent, în dotarea RVSN se află șapte tipuri de complexe de rachete. “Între acestea se află patru tipuri de complexe cu bazare staționară, instalate în puțuri: Voevoda, Stilet, Topol-M și Yars. Din gruparea cu bazare mobilă fac parte complexele de rachete Topol, Topol-M și Yars”, a explicat Karakaev.

 

“În perioada următoare, este planificată reînzestrarea etapizată a tuturor marilor unități de rachete cu noile complexe Yars, Avangard și Sarmat”, a declarat Karakaev.

 

Potrivit precizărilor sale, la sfârșitul anului 2019, procentul de tehnică militară modernă din dotarea RVSN va ajunge la 76%. În total, în anul 2019, în cadrul Programului de stat pentru înzestrare, au fost introduse în dotarea RVSN aproximativ 100 de unități de armamente și tehnică militară nouă.

 

Serghei Karakaev a mai menționat că primul regiment înzestrat cu complexul de rachete Avangard, dotat cu blocuri de luptă hipersonice, va intra în serviciul de luptă la divizia de rachete din Dombarovsky din Regiunea Orenburg, până la sfârșitul anului 2019.

 

“Livrarea primului regiment de rachete Avangard pentru divizia de rachete din Dombarovsky este planificată până la sfârșitul anului 2019”, a spus Karakaev.

 

Potrivit declarațiilor comandantului RVSN, Avangard va completa în mod efectiv structurile sistemului de armamente al RVSN, va extinde posibilitățile de luptă ale grupării și va contribui la dezvoltarea de noi tipuri de dotări pentru rachetele strategice moderne și de perspectivă.

 

Comentariu remnmilitaryblog.com: Ultima lansare a unei rachete balistice intercontinentale a fost efectuată de RVSN pe 28.11.2019, în poligonul Kapustin Yar. Acesta a fost efectuată cu un complex mobil de rachete de tip Topol și a vizat confirmarea caracteristicilor tehnico-tactice ale rachetei.

În ceea ce privește noile rachete balistice intercontinentale Avangard, trebuie spus faptul că, la sfârșitul lunii noiembrie și începutul lunii decembrie, în cadrul diviziei de rachete Dombarovsky, au intrat în serviciul de luptă experimental două rachete UR-100N UTTH din compunerea primului regiment de complexe Avangard. În total, regimentul va dispune de șase rachete de acest tip.

 

În anul 2020, Forțele de Rachete Strategice ale Rusiei vor lansa șase rachete balistice intercontinetale

Black Sea 

Military Activities Picture

https://psihologiepitesti.wordpress.com/

  1. ro

EVENIMENTE