23 august 2019

Sursa: tass.ru, remnmilitaryblog.com

   Agenția de presă rusă Tass a informat, pe 23.08.2019, citând o sursă din cadrul Complexului Militar Industrial, că, pentru prima dată în ultimii 28 de ani, în anul 2020, Forțele Navale ale Federației Ruse vor primi, simultan, șase submarine noi, din care patru submarine nucleare.

 

“Potrivit contractelor încheiate, în anul 2020, Șantierul Naval Nordic (Sevmash) din Severodvinsk va preda flotei submarinele Kniaz Oleg și Novosibirsk, primele submarine din producția de serie Proiect 955A și Proiect 885M. De asemenea, Sevmash va livra beneficiarului primul submarin Proiect 885M, Kazan, și submarinul nuclear cu destinație specială Belgorod, Proiect 09852”, a precizat sursa.

 

Aceasta a menționat că submarinul Belgorod va fi predat Direcției Principale Cercetări la Adâncime din cadrul Ministerului Apărării fără aparate submarine Poseidon, a căror testare nu s-a încheiat încă.

 

La rândul său, Șantierul Naval al Amiralității din Sankt Petersburg va preda Forțelor Navale două submarine diesel-electrice: Volkhov, Proiect 636.3, precum și primul submarin din producția de serie a Proiectului 677, Kronshtadt.

 

Până la sfârșitul anului 2019, este planificată livrarea către Forțele Navale a două submarine. În luna iunie, directorul general al Sevmash, Mikhail Budnichenko, a declarat că, până la sfârșitul acestui an, va preda flotei primul submarin Proiect 955A, Kniaz Vladimir. De asemenea, în luna martie, șeful Șantierului Naval al Amiralității, Aleksandr Buzakov, a anunțat că, în anul 2019, va fi predat Flotei din Oceanul Pacific primul submarin Proiect 636.3, Petropavlovsk-Kamchatsky.

 

Anterior, ministrul rus al apărării, Serghei Șoigu, declarase că, până la sfârșitul anului 2019, flota va primi trei submarine: unul diesel-electric și două nucleare. Însă, după cum a precizat pentru Agenția Tass o sursă din domeniul apărării, unul dintre submarinele nucleare trebuia să fie submarinul Kazan, a cărui livrare a fost amânată pentru 2020.

 

În perioada sovietică, în anumiți ani, flota a primit peste 10 submarine. De exemplu, în anul 1971, în dotarea Forțelor Navale au fost introduse 12 submarine, de diverse tipuri.

 

Comentariu remnmilitaryblog.com: Din datele prezentate mai sus, rezultă că, în perioada 2019-2020, în dotarea Forțelor Navale ale Federației Ruse vor fi introduse opt submarine, din care cinci submarine nucleare. În principiu, submarinele vor fi împărțite între Flota de Nord și Flota din Oceanul Pacific, singurele flote care au în dotare submarine nucleare.

Forțele de Submarine ale Federației Ruse, care dispun în prezent de peste 70 de submarine, vor avea în acest fel, la sfârșitul anului 2020, aproximativ 80 de submarine.

 

În anul 2020, Forțele Navale ale Federației Ruse vor primi șase submarine noi

Black Sea 

Military Activities Picture

https://psihologiepitesti.wordpress.com/

  1. ro

EVENIMENTE