02 mai 2020

Sursa: militarynews.ru

 Departamentul pentru informare și comunicații în masă din cadrul Ministerului rus al Apărării a anunțat, pe 02.05.2020, că, în acest an, Forțele Terestre ale Federației Ruse vor primi în înzestrare peste 120 de tancuri modernizate T-72B3M.

 

“Până la sfârșitul anului, este planificat ca subunitățile de tancuri din cadrul Forțelor Terestre să primească peste 120 de tancuri modernizate T-72B3M. Ca parte a implementării comenzilor de stat pentru apărare, producătorii vor oferi Ministerului Apărării mașini de luptă cu caracteristici îmbunătățite de luptă și de marș”, se arată în comunicatul de presă.

 

Tancul T-72B3M este una din noutățile prezentate în anul 2018, la forumul tehnico-militar Armata.

 

T-72B3M este o versiune profund modernizată a tancului de bază T-72. Corporația Uralvagonzavod a informat anterior că tancul T-72B3M este dotat cu un motor diesel nou, cu 1.130 de cai putere, precum și cu protecții suplimentare atât în partea superioară, în părțile laterale, cât și pe sub tanc. Tancul este dotat cu sisteme moderne de conducere a focului, mijloace digitale de comunicații, precum și cu o serie de alte sisteme noi.

 

Pe 03 aprilie, Ministerul rus al Apărării a informat despre începerea livrărilor către armata rusă a ultimei versiuni a tancului T-90, respectiv T-90M Prorîv. Pe 13 aprilie, Serviciul de presă al Regiunii Militare Vest a anunțat că primele tancuri T-90M au fost livrate diviziei de tancuri Taman din Regiunea Moscova.

 

Pe 19 aprilie, ministrul industriei și comerțului, Denis Manturov, a declarat că, în anul 2021, va începe livrarea în serie către armata rusă a noilor tancuri T-14 Armata.

 

În luna septembrie 2017, adjunctul ministrului rus al apărării, Dmitri Bulgakov, a spus că Federația Rusă ocupă primul loc în lume în ceea ce privește numărul de tancuri, mașini de luptă ale infanteriei și lansatoare multiple de proiectile reactive.

 

Comentariu remnmilitaryblog.com: Cu toate că războaiele moderne se duc, în principal, cu aviația și cu tot felul de armamente inteligente (rachete), Forțele Armate ale Federației Ruse dispun în continuare de o componentă puternică de Forțe Terestre, care se bazează pe tancuri, transportoare blindate și mașini de luptă ale infanteriei.

În cadrul Forțelor Terestre se află 10 armate de arme întrunite, care includ divizii și brigăzi de tancuri. De asemenea, diviziile și brigăzile de infanterie moto au în compunere regimente și batalioane de tancuri.

Trebuie remarcat faptul că, în ultima perioadă, în cadrul structurilor Trupelor de Desant Aerian ale Federației Ruse (divizii și brigăzi) au fost formate batalioane de tancuri.

În același timp, Forțele Navale includ trei corpuri de armată, cu o componentă importantă de forțe terestre. Astfel, brigăzile de infanterie marină, infanterie moto și apărare de coastă din structura acestora au în subordine subunități de tancuri (batalioane și companii).

În dotarea tuturor acestor structuri, se află tancuri de tip T-72, în diverse versiuni, T-80 și T-90. În scurt timp, acestora li se va alătura și noul tanc T-14 Armata, dezvoltat pe o platformă nouă.

 

În anul 2020, Forțele Terestre ale Rusiei vor primi peste 120 de tancuri modernizate de tip T-72B3M

Black Sea 

Military Activities Picture

https://psihologiepitesti.wordpress.com/

  1. ro

EVENIMENTE