06 ianuarie 2020

Sursa: militarynews.r, remnmilitaryblog.com

 Departamentul pentru informare și comunicații în masă din cadrul Ministerului rus al Apărării a anunțat, pe 06.01.2020, că, în anul 2020, Trupele de Rachete cu Destinație Strategică (RVSN) vor efectua șase lansări de rachete balistice intercontinentale.

 

“În anul 2020, este planificată lansarea a șase rachete balistice intercontinentale. Cinci dintre lansări vor fi efectuate de pe Cosmodromul Plesetsk”, se arată în comunicatul de presă.

 

În anul 2019, RVSN au efectuat cinci lansări de rachete balistice intercontinentale: trei de pe Cosmodromul Plesetsk și două din poligonul Kapustin Yar din Regiunea Astrakhan.

 

După cum se știe, în cadrul RVSN are loc un proces planificat de reînzestrare cu complexe de rachete cu bazare staționară și mobilă. În prezent, complexele de rachete de tip Topol sunt înlocuite cu complexe de rachete Yars.

 

Complexul de rachete Yars este capabil să distrugă ținte strategice la distanțe de până la 11.000 de kilometri, fiind dotat cu ogive multiple, cu dirijare individuală. În acest fel, blocurile de luptă au o manevrabilitate mare și, implicit, o vitalitate crescută.

 

În Federația Rusă se desfășoară și lucrări de dezvoltare a noii rachete balistice intercontinentale Sarmat. În luna decembrie 2018, comandantul RVSN, general colonel Serghei Karakaev, a declarat că testele de lansare ale rachetei Sarmat au fost încheiate, urmând să se desfășoare testele de zbor.

 

Reîzestrarea cu noile complexe de rachete Sarmat este planificată să înceapă în anul 2021, cu regimentele de rachete ale diviziei din Uzhur.

 

Racheta RS-28 Sarmat va înlocui cea mai puternică rachetă strategică cu bazare staționară din lume RS-20V Voevoda (SS-18 Satan în clasificare NATO).

 

Comentariu remnmilitaryblog.com: Până în anul 2024, este planificată modernizarea înzestrării RVSN în proporție de 100%, urmând să fie înlocuite toate complexele de rachete de provenineță sovietică. RVSN vor dispune după această dată de complexe de rachete cu bazare staționară și mobilă, de tip Topol-M, Yars, Avangard și Sarmat.

Lansările de rachete balistice intercontinentale efectuate în Federația Rusă au ca scop testarea unor complexe de rachete noi sau confirmarea caracteristicilor tehnico-tactice ale complexelor de rachete aflate în înzestrare, în vederea prelungirii perioadei de exploatare a acestora.

 

În anul 2020, RVSN din Federația Rusă vor lansa șase rachete balistice intercontinentale

Black Sea 

Military Activities Picture

https://psihologiepitesti.wordpress.com/

  1. ro

EVENIMENTE