În cadrul exercițiului “Centru-2019”, militarii ruși au lansat o rachetă cu complexul Iskander-M 

Sursa: mil.ru, tvzezda.ru, remnmilitaryblog.com

  Departamentul pentru informare și comunicații în masă aparținând Ministerului rus al Apărării a anunțat că, pe 19.09.2019, echipajele complexelor operativ-tactice Iskander-M ale marii unități de rachete a Regiunii Militare Centru, care au fost redislocate din Ural în poligonul Sary-Shagan de pe teritoriul Republicii Kazahstan, pentru participarea la exercițiul de comandament și stat major la nivel strategic Centru-2019, au executat un atac cu rachete asupra unei tabere a teroriștilor convenționali, aflată la o distanță de câteva sute de kilometri.

 

În timpul desfășurării acțiunilor practice, militarii au pregătit pozițiile de start și de rezervă, au efectuat referințe topografice privind terenul și au amenajat suprafețele pentru încărcarea rachetelor.

 

Pentru asigurarea îndeplinirii misiunilor, echipaje ale complexelor de rachete și artilerie antiaeriană Pantsir-S au constituit un scut de apărare antiaeriană, acoperind raionul de concentrare a trupelor de rachete împotriva atacurilor aviației și rachetelor de croazieră, a mijloacelor de radiolocație de descoperire la distanță și a mijloacelor de război electronic ale adversarului convențional.

 

Potrivit rezultatelor desfășurării exercițiului tactic comun, subunitățile Trupelor de Rachete și Artilerie din cadrul Forțelor Armate ale Federației Ruse și Republicii Kazahstan au lovit cu succes țintele, iar echipajele de apărare antiaeriană au acoperit pozițiile de start.

 

„Am depus multă muncă pentru perfecționarea coeziunii în luptă și a pregătirii în teren a unităților și subunităților, precum și pentru coordonarea acțiunilor în timpul executării în comun a misiunilor de luptă”, a declarat colonelul Askar Zholamanov, comandantul Trupelor de Rachete și Artilerie din cadrul Forțelor Armate ale Republicii Kazahstan. Acesta a remarcat abilitățile ridicate ale comandanților și ale personalului în pregătirea acțiunilor de luptă, asigurarea multilaterală a activităților acestora și conducerea trupelor.

 

Comentariu remnmilitaryblog.com: Din materialele video prezentate pe canalul de YouTube al Ministerului rus al Apărării și pe postul de televiziune Tv Zvezda, rezultă că racheta lansată în Kazahstan a fost o rachetă balistică a complexului Iskander-M, probabil o versiune a rachetei 9M723.

Complexul de rachete operativ-tactic Iskander-M întrebuințează rachete balistice și rachete de croazieră. Versiunile de bază ale acestora sunt 9M723 pentru racheta balistică și 9M728 și 9M729 pentru rachetele de croazieră. În total, complexul folosește peste șapte tipuri de rachete.

Diferența dintre racheta balistică și rachetele de croazieră este vizibilă. În timp de racheta balistică are o ogivă ascuțită și este amplasată direct pe instalația de lansare, rachetele de croazieră au ogivă rotundă și sunt dispuse pe instalația de lansare în container.

Materialele video despre lansarea rachetei în poligonul Sary-Shagan pot fi vizionate la adresele: https://www.youtube.com/watch?v=N94PWLLCNeA și https://tvzvezda.ru/news/forces/ content/20199191546-OKtdN.html . Acestea nu sunt identice și se completează unul pe celălalt.

Mulțumim pentru încredere
20 septembrie 2019

   Exercițiul de comandament și stat major la nivel strategic

 "Centru-2019"

Black Sea 

Military Activities Picture

https://psihologiepitesti.wordpress.com/

  1. ro