Surse: ria.ru, tass.ru, tvzvezda.ru, remnmilitaryblog.com

 Departamentul pentru informare și comunicații în masă din cadrul Ministerului rus al Apărării a anunțat că, pe 15.10.2019, în cadrul exercițiului sgtrategic Grom-2019, au fost executate lansări de rachete balistice și de croazieră de pe submarine, nave de suprafață, de pe bombardiere cu rază lungă de acțiune, precum și cu complexele terestre Yars și Iskander.

 

Comenzile pentru lansările de rachete au fost efectuate din Centrul Național de Conducere a Apărării Federației Ruse, la ordinul președintelui rus, Vladimir Putin.

 

Astfel, submarine ale Flotei de Nord și Flotei din Oceanul Pacific, aflate în acvatoriile Mărilor Barents și Okhotsk, au efectuat lansări de rachete balistice asupra unor ținte aflate în poligoanele Kura din Peninsula Kamchatka și Cizha din Regiunea Arkhanghelsk. În același timp, nave de suprafață ale Flotei de Nord și Flotilei din Marea Caspică au lansat rachete de croazieră de mare precizie de tip Kalibr din acvatoriile Mării Barents și Mării Caspice, asupra unor ținte de coastă.

 

“Echipajul unui complex terestru de rachete Yars, aflat în Cosmodromul Plesetsk, a efectuat lansarea unei rachete balistice intercontinentale asupra unei ținte din poligonul Kura din Peninsula Kamchatka, iar echipaje ale complexelor Iskander au efectuat lansări practice de rachete de croazieră în poligoane din Regiunile Militare Sud și Est”, se arată în comunicatul de presă.

 

De asemenea, la exercițiu au participat și bombardiere strategice Tu-95MS ale Aviației cu rază lungă de acțiune, care au executat lansări practice de rachete de croazieră asupra unor ținte terestre din poligoanele Pemboy din Republica Komi și Kura din Peninsula Kamchatka.

 

Reprezentanții Ministerului rus al Apărării au informat că misiunile stabilite au fost îndeplinte, toate rachetele distrugând țintele și confirmând caracteristicile specificate.

 

17 octombrie 2019
În cadrul exercițiului “Grom-2019”, au fost efectuate lansări de rachete balistice și de croazieră

Black Sea 

Military Activities Picture

https://psihologiepitesti.wordpress.com/

  1. ro

ACTIVITĂȚI CURENTE