Surse: ria.ru remnmilitaryblog.com

  Șeful Departamentului asigurare informațională din cadrul Flotei ruse din Marea Neagră (FRMN), căpitan rang II Aleksei Rulev, a anunțat că, pe 06.03.2019, două nave de luptă ale Forțelor Navale ale Turciei, corveta Burgazada și dragorul Akçay, au intrat în Baza Navală – Novorossiysk, în cadrul exercițiului Patria albastră-2019 (Mavi Vatan-2019).

 

“Noua corvetă Burgazada și dragorul Akçay efectuează o vizită de lucru la Novorossiysk, în cadrul exercițiului Patria albastră-2019, organizat de conducerea  Forțelor Navale ale Turciei”, a precizat Rulev.

 

Potrivit planului, navele turcești vor fi vizitate de reprezentanți ai administrației orașului și de comandantul Bazei Navale – Novorossiysk. De asemenea, va fi desfășurată o ceremonie de depunere de coroane de către marinarii turci și ruși la Flacăra veșnică de pe Aleea slavei din orșul-erou Novorossiysk.

 

Vizita de lucru a navelor turcești va dura până pe 08 martie.

 

Comentariu remnmilitaryblog.com: Exercițiul Mavi Vatan este organizat anual de conducerea  Forțelor Navale ale Turciei. La exercițiul Mavi Vatan-2019, executat în perioada 06-08.03.2019, participă 67 de nave turcești, care vizitează 40 de porturi străine din Marea Marmara, Marea Egee și Marea Neagră.

Pe 06.03.2019, în portul ucrainean Odesa, au sosit fregata Barbaros și vedeta purtătoare de rachete Marti.

06 martie 2019
În cadrul exercițiului “Patria albastră-2019”, nave turcești au sosit în Baza Navală rusă Novorossiysk 

Black Sea 

Military Activities Picture

  1. ro

ACTIVITĂȚI CURENTE