Surse: mil.ru, militarynews.ru, remnmilitaryblog.com

 Șeful Departamentului asigurare informațională al Flotei ruse din Marea Neagră (FRMN), căpitan rang II Aleksei Rulev, a anunțat că, pe 22.11.2019, nave de luptă din compunerea flotei au executat un exercițiu de luptă antisubmarin.

 

“Echipajul fregatei Amiral Essen, în compunerea unui grup tactic, a executat un exercițiu de căutare a unui submarin al adversarului convențional, în poligoane de pregătire pentru luptă din acvatoriul Mării Negre”, a precizat Rulev.

 

Potrivit declarațiilor acestuia, rolul submarinului adversarului convențional a fost jucat de submarinul Novorossiysk al FRMN.

 

În timpul exercițiului, au fost dezvoltate tactici de urmărire permanentă a submarinului de către un detașament de nave și de distrugere a acestuia cu torpile și bombe reactive.

 

Căutarea comună a submarinului a fost efectuată cu sprijinul din aer al echipajului unui elicopter antisubmarin Ka-27PL din compunerea Aviației navale a FRMN.

 

„Indicarea țintelor pentru nave a fost asigurată de echipajul unității de luptă mine și torpile de pe fregata Amiral Essen. Ca urmare a acțiunilor comune ale navelor și elicopterului, escortarea submarinului s-a încheiat cu distrugerea acestuia”, a menționat reprezentantul FRMN.

 

Comentariu remnmilitaryblog.com: Începând din 19.11.2019, în Marea Neagră se află în curs de desfășurare un exercițiu aero-naval, cu trageri de luptă al FRMN.

La acesta participă peste 10 nave de luptă și auxiliare, între care: fregata Amiral Essen, submarinul Novorossiysk, navele mici purtătoare de rachete Vyshny Volochek și Orekhovo-Zuevo, vedeta purtătoare de rachete Ivanovets, nava mare de desant Azov, nava de apărare antimină Ivan Antonov, dragoarele maritime Turbinist și Kovrovets, precum și remorcherul de salvare SB-5.

Pe 21.11.2019, echipajele de apărare antiaeriană ale fregatei Amiral Essen au executat un exercițiu de respingere a atacurilor mijloacelor aeriene ale adversarului convențional.

Rolul adversarului aerian a fost jucat de o celulă de avioane de vânătoare multirol de tip Su-30SM din compunerea Aviației navale a FRMN.

În prima etapă a exercițiului, echipajul fregatei Amiral Essen a desfășurat algoritmi de acțiune pentru descoperirea țintelor aeriene, repartizarea lor între navele unui grup tactic și distrugerea simultană a acestora.

Pe timpul etapei a doua a exercițiului, echipajul navei, în compunerea unui grup naval tactic, a desfășurat activități de căutare și distrugere a unui submarin și a executat un atac asupra unui punct de comandă al adversarului convențional din zona de coastă, cu întrebuințare armamentului de mare precizie, respectiv complexul Kalibr.

22 noiembrie 2019
În cadrul Flotei ruse din Marea Neagră, a fost executat un exercițiu de luptă antisubmarin

Black Sea 

Military Activities Picture

https://psihologiepitesti.wordpress.com/

  1. ro

ACTIVITĂȚI CURENTE