Surse: topwar.ru, remnmilitaryblog.com

  Departamentul pentru informare și comunicații în masă din cadrul Ministerului rus al Apărării a anunțat, pe 16.04.2019, că două divizii și o brigadă aparținând Trupelor de Desant Aerian au fost întărite cu câte un batalion de tancuri.

 

Batalioanele au fost formate în cadrul diviziilor de desant-asalt din Pskov și Novorossiysk, precum și la brigada de desant-asalt din Kamyshin. Toate cele trei batalioane sunt dotate cu tancuri modernizate T-72B3.

 

Comandantul Trupelor de Desant Aerian, Andrei Serdiukov, a vorbit încă din luna august 2018 despre înființarea, într-o primă etapă, a trei batalioane de tancuri.

 

Anterior, Trupele de Desant Aerian nu au avut subunități de tancuri, acestea existând doar în cadrul Forțelor Terestre și a Trupelor de Apărare de Coastă ale Forțelor Navale.

 

În luna noiembrie 2018, s-a anunțat că Trupele de Desant Aerian vor fi întărite nu numai cu subunități de tancuri, ci și cu structuri de apărare antiaeriană, apărare antirachetă și de elicoptere. De asemenea, vor fi crescute și efectivele Trupelor de Desant Aerian.

 

Tancurile modernizate T-72B3, aflate în dotarea batalioanelor de tancuri din cadrul Trupelor de Desant Aerian, au fost dotate, începând din 2018, cu noul sistem automatizat de conducere Andromeda, care permite tancului să obțină acces la o rețea informațională unică și să facă schimb de informații despre ținte și despre starea sa, atât cu eșalonul superior, cât și cu alte unități de luptă.

 

Ministerul rus al Apărării a lansat anterior procesul de transformare a structurii organizatorice a Trupelor de Desant Aerian, care își vor adapta specializarea și vor deveni o Forță de Reacție Rapidă.

 

Comentariu remnmilitaryblog.com: Batalioanele de tancuri au fost formate în cadrul Diviziei 7 Desant-Asalt – Novorossiysk, Diviziei 76 Desant-Asalt – Pskov și Brigăzii 56 Desant-Asalt – Kamyshin. Înițial, în cadrul acestor structuri au fost constituite companii de tancuri, care, ulterior, au fost reorganizate în batalioane. Compania de tancuri a Diviziei 7 Desant-Asalt avea în dotare 10 tancuri de tip T-72B3.

Este de remarcat faptul că două din cele trei structuri se află dislocate în sudul Federației Ruse. Acest lucru confirmă că partea rusă acordă în continuare prioritate trupelor dislocate în Regiunea Mării Negre.

17 aprilie 2019
În cadrul Trupelor de Desant Aerian din Federația Rusă au fost formate trei batalioane de tancuri

Black Sea 

Military Activities Picture

  1. ro

ACTIVITĂȚI CURENTE