În Crimeea, a fost debarcat desantul maritim al Flotei ruse din Marea Neagră

Sursa: militarynews.ru. tass.ru, remnmilitaryblog.com

  Departamentul asigurare informațională al Flotei ruse din Marea Neagră (FRMN) a anunțat că, pe 21.09.2019, 12 nave de luptă și auxiliare, între care fregata Amiral Essen, două nave mici purtătoare de rachete și nava mare de desant Azov, precum și aproximativ 3.000 de militari aparținând corpului de armată al Trupelor de Apărare de Coastă au participat la un exercițiu tactic la nivel brigadă, care s-a desfășurat în poligonul intercategorii Opuk din Crimeea.

 

La exercițiu au participat, de asemenea, aproximativ 300 de unități de tehnică militară și specială, precum și 30 de avioane și elicoptere.

 

“Pe timpul exercițiului, subunități de infanterie marină ale FRMN, cu sprijinul Aviației Forțelor Terestre ale Regiunii Militare Sud, au efectuat debarcarea desantului maritim pe o porțiune de teren neamenajat din nava mare de desant Orsk, au cucerit o zonă de litoral și au avansat în adâncimea dispozitivului adversarului”, se arată în comunicatul de presă.

 

“În rolul adversarului au evoluat subunități ale marii unități de apărare de coastă a corpului de armată al FRMN, împreună cu subunități de artilerie și de desant aerian”, au precizat reprezentanții flotei.

 

În timpul debarcării desantului, infanteriștii marini au acționat din diferite direcții, atât de pe mare, cât și din aer, fapt ce le-a permis să cucerească mai rapid un cap de pod și să amenajeze fortificații.

 

La exercițiu au participat 12 nave de luptă și auxiliare ale FRMN, între care fregata Amiral Essen, navele mici purtătoare de rachete Vyshny Volochek și Mirazh, nava mare de desant Orsk, dragoare maritime, aproximativ 300 de unități de tehnică militară și specială, între care complexe antinavă Bastion, Bal și Bereg, tunuri autopropulsate Gvozdika, trensportoare blindate BTR-82A, precum și 30 de avioane și elicoptere din compunerea Aviației navale a FRMN.

 

În afară de aceasta, la manevre au participat și subunități de război electronic, de protecție de radiații, chimică și biologică, precum și echipaje ale unor complexe ce întrebuințează aparate de zbor fără pilot.

 

Comentariu remnmilitaryblog.com: Exercițiul a avut un caracter întrunit, implicând toate cele trei componente ale FRMN: navală, aeriană și terestră.

Probabil, datorită amplorii sale, exercițiul a fost cea mai importantă activitate de pregătire pentru luptă a FRMN din perioada de instrucție de vară.

Nucleul manevrelor a fost reprezentat de exercițiul tactic cu dublă partidă la nivel brigadă, cu participarea Brigăzii 810 Infanterie Marină – Sevastopol și Brigăzii 126 Apărare de Coastă – Perevalnoe din cadrul Corpului 22 Armată – Simferopol al Trupelor de Apărare de Coastă ale FRMN.

Mulțumim pentru încredere
22 septembrie 2019

   Exercițiul de comandament și stat major la nivel strategic

 "Centru-2019"

Black Sea 

Military Activities Picture

https://psihologiepitesti.wordpress.com/

  1. ro