28 octombrie 2019

Sursa: tass.ru, ria.ru, remnmilitaryblog.com

 Departamentul pentru informare și comunicații în masă din cadrul Ministerului rus al Apărării a anunțat, în urmă cu câteva zile (23 octombrie), cu ocazia unei vizite a adjunctului ministrului apărării, general de armată Dmitri Bulgakov, în Regiunea Militară Sud, că, în Crimeea, a fost restaurat un depozit gigantic de carburanți destinat Flotei ruse din Marea Neagră (FRMN).

 

Depozitul urmează să fie dat în exploatare la începerea noului an de instrucție, pe 01.12.2019.

 

Potrivit informațiilor prezentate de minister, facilitatea subterană a fost construită în anii 1970. “În ultimul timp, aceasta a fost inutilizabilă pentru că nu îndeplinea cerințele moderne de securitate industrială, de protecție împotriva incendiilor și de mediu”, se arată în comunicatul de presă.

 

Adjunctul ministrului rus al apărării a menționat că, în timpul restaurării depozitului, au fost utilizate echipamente și materiale moderne fabricate în Federația Rusă, în cadrul programului de substituire a importurilor.

 

“În cadrul lucrărilor complexe de restaurare, au fost reparate fundațiile din beton armat, a fost instalat un sistem de protecție anticorozivă, iar pereții rezervorului au fost căptușiți cu tablă nouă. De asemenea, au fost implementate sisteme noi de stingere a incendiilor, echipamente de pompare și filtrare, a fost înlocuită conducta tehnologică și a fost instalat un sistem modern de securitate integrat”, a spus Bulgakov.

 

Potrivit surselor deschise, în luna iulie 2017, Bulgakov a dat ordin să se facă un studiu și să se comande realizarea depozitului de combustibili în Munții Mekenziev din Crimeea. Acesta a explicat că galeriile existente în munte reprezintă locul ideal de amplasare a unui depozit de carburanți, deoarece temperatura din acestea este constantă pe tot timpul anului, indiferent de anotimp.

 

Potrivit declarațiilor direcctorului general al societății TEKSstroy Engineering, care a executat lucrările de restaurare, depozitul include patru rezervoare, cu o înălțime de 32 de metri fiecare. Deasupra galeriei în care este amplasat depozitul se află aproximativ 30 de metri de stâncă.

 

Această construcție este complexă și are o serie de sisteme autonome, între care o stație de pompare tehnologică, un sistem de ventilație, o sursă de alimentare și altele.

 

Comentariu remnmilitaryblog.com: După integrarea Crimeii în anul 2014, în paralel cu construirea unor facilități militare noi, Federația Rusă a restaurat mai multe obiective rămase în peninsulă din perioada fostei URSS și pe care statul ucrainean nu le-a folosit sau le-a utilizat pentru o perioadă, după care le-a abandonat. Între acestea se află, de exemplu, complexul de rachete de coastă Utes, amplasat tot în munții din Crimeea.

În același timp, alte obiective urmează să fie modernizate ulterior, cum ar fi stația de radiolocație de la Sevastopol din cadrul Sistemului de avertizare timpurie asupra unui atac cu rachetă.

 

În Crimeea, a fost restaurat un mare depozit subteran de carburanți pentru Flota rusă din Marea Neagră

Black Sea 

Military Activities Picture

https://psihologiepitesti.wordpress.com/

  1. ro

EVENIMENTE