Surse: ria.ru, militarynews.ru, tass.ru, remnmilitaryblog.com

 Pe 25.03.2019, subunități ale Trupelor de Desant Aerian au început executarea unui exercițiu tactic de amploare în Crimeea. La acesta participă peste 1.500 de militari și peste 300 de unități de tehnică militară, inclusiv avioane ale Aviației Militare de Transport, elicoptere ale Aviației Forțelor Terestre și nave mari de desant ale Flotei ruse din Marea Neagră.

 

“Astăzi, pe teritoriul Republicii Crimeea a început executarea unui exercițiu tactic de amploare, cu participarea unui regiment de desant-asalt și un regiment de artilerie aparținând Diviziei 7 Desant-Asalt (Vânători de Munte), cu desantarea personalului și cu trageri de luptă, sub conducerea comandantului marii unități, colonel Andrei Suhovetsky”, se arată în comunicatul de presă al Ministerului rus al Apărării.

 

Reprezentanții ministerului au precizat că, în cadrul exercițiului, “vor fi desfășurate activități de dislocare a trupelor la distanță mare, în mod combinat și în timp scurt”.  

 

Unul dintre cele mai spectaculoase episoade ale exercițiului va consta în debarcarea subunităților de desant aerian din navele de desant pentru cucerirea și distrugerea punctelor de conducere ale adversarului convențional și a taberelor de pregătire ale formațiunilor înarmate ilegale.

 

Comentariu remnmilitaryblog.com: Cu toate că efectivele participante nu sunt foarte mari, exercițiul tactic este unul complex.

La acesta participă subunități ale Diviziei 7 Desant-Asalt – Novorossiysk, provenind din Regimentul 108 Desant-Asalt – Novorossiysk, Regimentul 1141 Artilerie – Anapa, Batalionul de Tancuri – Novorossiysk și Compania de UAV-uri – Novorossiysk.

Probabil, din cadrul Aviației Militare de Transport participă avioane de tip Il-76MD aparținând Regimentului 708 Aviație de Transport – Taganrog din cadrul Diviziei 18 Aviație de Transport – Orenburg.

Navele de desant provin de la Brigada 197 Nave de Desant – Sevastopol a Bazei Navale Crimeea – Sevastopol a Flotei ruse din Marea Neagră.

De asemenea, la exercițiu participă avioane și elicoptere aparținând structurilor Armatei 4 Forțe Aeriene și Apărare Antiaeriană – Rostov pe Don.

25 martie 2019
 În Crimeea a început executarea unui exercițiu tactic al Diviziei 7 Desant-Asalt din Novorossiysk

Black Sea 

Military Activities Picture

  1. ro

ACTIVITĂȚI CURENTE