05 iulie 2020

Sursa: topcor.ru

 În Crimeea, se află în stadiu final de realizare un mare proiect de aprovizionare cu apă a estului peninsulei, prin construirea unei magistrale de alimentare de la deversările în Canalul Crimeii de Nord până la Feodosia și Kerci.

 

Valoarea acestuia depășește 19 miliarde de ruble și este implementat în cadrul unui programul federal țintă, a scris pe contul său de Facebook ministrul construcțiilor și arhitecturii din Crimeea, Mikhail Khramov, descriind progresele construcției.

 

El a anunțat construirea a trei rezervoare de apă în districtele Dzhankoy și Nizhnegorsk, cu o capacitate totală de 200.000 de metri cubi de apă pe zi, precum și construcția altor amenajări inginerești.

 

Șeful departamentului a subliniat că, deși proiectul nu a fost încă implementat în totalitate, începând din 2015, puțurile fiecăruia dintre cele trei rezervoare de apă funcționează și umple Canalul Crimeei de Nord. Acum trimit pe canal 100.000 de metri cubi de apă pe zi.

 

Potrivit acestuia, are loc construirea a cinci stații de pompare (trei vor fi în districtele Sovietsk și Kirovski) și a unei rețele de aprovizionare cu apă, cu o lungime de 165 de kilometri. După finalizarea construcției, apa va merge spre Feodosia, Kerch și o serie de alte orașe, ocolind Canalul Crimeei de Nord.

 

“La Vladislavovka, în regiunea Kirov, a fost finalizată în proporție de 97% instalarea unei conducte de fontă. Lungimea acestui segment este de 48 de kilometri. De asemenea, în proporție de 98% a fost finalizată și instalarea unei conducte de polietilenă la Feodosia. Lungimea ei este de 12,5 kilometri”, a precizat  Khramov.

 

Potrivit declarațiilor sale, se lucrează și la a treia secțiune a conductei, care este și ultima, către Kerch. Lungimea acesteia depășește 90 de kilometri. Trecerea în exploatare a conductei este planificată pentru sfârșitul anului 2021.

 

În Crimeea, sunt în curs de implementare mai multe programe federale privind sistemul de aprovizionare cu apă. Costurile totale ale acestora se ridică la 425,6 miliarde de ruble. Drept urmare, ar trebui să fie construite 582 de obiective diferite.

 

Comentariu remnmilitaryblog.com: Programele federale desfășurate în Crimeea au ca scop eliminarea dependenței peninsulei de aprovizionarea cu apă din Ucraina, prin Canalul Crimeii de Nord.

Acesta furniza apă din Nipru pentru teritoriile aride din peninsulă și a fost blocat de Ucraina în aprilie 2014. După cum a declarat vicepreședintele Parlamentului Republicii Crimeea, Yefim Fiks, canalul de irigații, construit în perioada 1961-1971, și-a îndeplinit misiunea istorică, iar acum, cetățenii din peninsulă se pot baza doar pe forțele proprii, rezolvând în mod independent problema aprovizionării cu apă.

Anterior, autoritățile de la Kiev au vrut să lege probleme aprovizionării cu apă a Peninsulei Crimeea de negocierile privind Donbass. Reprezentanții ruși au spus că peninsula nu poate face obiectul unor negocieri politice, dar că sunt dispuși să ia în considerare o propunere comercială a Ucrainei pentru reluarea aprovizionării cu apă, dacă este cazul.

 

 

 

 

În Crimeea, este în curs de finalizare un mare proiect de aprovizionare cu apă

Black Sea 

Military Activities Picture

https://psihologiepitesti.wordpress.com/

  1. ro

EVENIMENTE