09 noiembrie 2019

Sursa: novosti.dn.ua, facebook.com, 112.international

 Pe 9 noiembrie, locțiitorul comandantului Forțelor pentru Operații Întrunite, generalul maior Bohdan Bondar, a declarat că dezangajarea forțelor și mijloacelor din Donbas nu va mai continua cu alte zone, din cauza condițiilor meteorologice.

 

"Intrăm într-o astfel de perioadă în care condițiile meteorologice nu ne vor permite întotdeauna să pregătim noi poziții. De altfel, în timpul înghețului, este interzisă curățarea câmpurilor minate", a declarat generalul ucrainean.

 

În prezent, procesului de dezangajare a forțelor a început în zonele Bohdanivka și Petrivske din regiunea Donețk. Separarea forțelor și mijloacelor va fi efectuată în termen de trei zile. Ulterior, dacă lucrurile se desfășoară fără incidente generate de vreuna dintre părți, va fi efectuată căutarea și distrugerea barajelor de mine, demontarea fortificațiilor și a celorlalte instalații militare construite în zonă. Dacă și această etapă se desfășoară fără incidente, după 29 de zile de la începerea dezangajării, părțile vor informa că toate activitățile au fost desfășurate, iar din următoarea zi reprezentanții Misiunii Speciale de Monitorizare (SMM) a OSCE vor putea efectua verificările în teren.

 

Activitățile se desfășoară simultan de ambele părți ale liniei de contact.

 

Comentariul BSMAP: Dezangajarea presupune separarea forțelor și mijloacelor aflate în contact și retragerea acestora 1 km în adâncime, pe poziții dinainte pregătite.

Procesul de dezangajare, sau retragere pentru separare, se realizează conform precizărilor din acordurile încheiate în anii precedenți la Minsk, în special a Protocolului din 5 septembrie 2014, Memorandumului din 19 septembrie 2014 și a setului de măsuri pentru punerea în aplicare a acordurilor de la Minsk din 12 februarie 2015.

Foto: 112.international

 

 

 

În Donbas nu vor mai avea loc alte dezangajări în acest an, datorită intrării în sezonul de iarnă

Black Sea 

Military Activities Picture

https://psihologiepitesti.wordpress.com/

  1. ro

EVENIMENTE