14 iulie 2020

Sursa: militarynews.ru

 Serviciul de presă al Regiunii Militare Sud din cadrul Forțelor Armate ale Federației Ruse a anunțat, pe 14.07.2020, că unitățile militare din Ținutul Krasnodar și Republica Crimea aparținând Aviației Forțelor Terestre au primit noi elicoptere de tip Mi-8AMTȘ Terminator.

 

“Reprezentanții Regiunii Militare au încheiat recepția a două elicoptere noi la întreprinderea producătoare, după care acestea au fost livrate pe aerodromurile de dislocare permanentă”, se arată în comunicatul de presă.

 

Militarii din serviciul tehnic urmează să desfășoare un complex de lucrări de reglaj, care vor presupune verificarea funcționării tuturor sistemelor și mecanismelor complexelor de aviație.

 

“În perioada următoare, echipajele elicopterelor vor desfășura zboruri de control, inclusiv decolări și aterizări, zboruri la altitudini de până la 1.000 de metri, și  vor verifica funcționarea sistemelor de încărcare și descărcare a elicopterelor”, au precizat reprezentanții Regiunii Militare Sud.

 

Anterior s-a anunțat că, în luna aprilie 2020, alte două elicoptere de tip Terminator au fost introduse în dotarea regimentului de aviație din Ținutul Krasnodar.

 

Comentariu remnmilitaryblog.com: Elicopterele au fost introduse în dotarea Regimentului 55 Elicoptere – Korenovsk (Ținutul Krasnodar) și Regimentului 39 Elicoptere – Dzhankoy (Republica Crimeea).

Probabil, se intenționează ca, în cadrul Regimentului 39 Elicoptere, care face parte din compunerea Diviziei 27 Aviație Mixtă – Belbek a Armatei 4 Forțe Aeriene și Apărare Antiaeriană – Rostov pe Don, să fie formată o escadrilă separată cu elicopterele de transport și luptă Mi-8AMTȘ. În prezent, regimentul dispune de șase elicoptere de acest tip, incluse într-o escadrilă mixtă cu elicopterele de atac Mi-28N.

Cele de-al doilea regiment care a primit elicoptere Mi-8AMTȘ, respectiv Regimentul 55 Elicoptere, dispunea anterior de 17 elicoptere de acest tip.

Creșterea numărului de elicoptere de transport și luptă din dotarea Trupelor Regiunii Militare Sud este necesară pentru implementarea noilor tactici privind întrebuințarea în luptă a grupurilor tactice de nivel companie și batalion. Deplasarea rapidă a acestora în raioanele de desfășurare a acțiunilor de luptă se bazează pe elicopterele Mi-8AMTȘ.

 

 

În dotarea Aviației Forțelor Terestre din RM Sud au fost introduse noi elicoptere Mi-8AMTȘ

Black Sea 

Military Activities Picture

https://psihologiepitesti.wordpress.com/

  1. ro

EVENIMENTE