15 octombrie 2019

Sursa: ria.ru, remnmilitaryblog.com

  Reprezentantul pentru Forțele Navale al Departamentului pentru informare și comunicații în masă din cadrul Ministerului rus al Apărării, Igor Dygalo, a anunțat, pe 15.10.2019, că, până la sfârșitul lunii noiembrie, în dotarea Flotei ruse din Marea Neagră (FRMN) vor fi introduse două vedete hidrografice mari, Proiect 23049G.

 

“Două vedete hidrografice mari, Boris Kozitsky și Boris Slobodnik, Proiect 23040G, construite la Întreprinderea de construcții navale Nizhegorodsky teplohod, vor fi aduse, la sfârșitul lunii noiembrie, în Baza Navală – Novorossiysk, pentru finalizarea testelor și introducerea în compunerea FRMN”, se arată în comunicatul de presă.

 

Este planificat ca vedeta Boris Slobodnik să fie dislocată și să îndeplinească misiuni la Sevastopol, iar Boris Kozitsky la Novorossiysk.

 

Igor Dygalo a precizat că alte două vedete de acest tip, construite anterior, Gheorghi Zima și Aleksandr Evlanov, îndeplinesc misiuni în cadrul Serviciului Hidrografic al Flotei din Marea Baltică.

 

Vedetele hidrografice mari Proiect 23040G sunt destinate pentru cercetarea cu mare precizie a topografiei fundului mării și examinarea obiectelor periculoase pentru navigație la adâncimi de până la 400 de metri, fotografierea reliefului cu ajutorul unei sonde la adâncimi de până la 2.000 de metri, plantarea, fotografierea și întreținerea tuturor tipurilor de semnale de avertizare plutitoare cu greutăți de până la 1,7 tone și o lungime de până la 6,5 metri, transportul personalului brigăzilor de reparații la mijloacele de navigație de coastă. De asemenea, acestea pot participa la misiuni de asigurare hidrografică și a navigației, precum și la operații de căutare-salvare. În același timp, pot să efectueze pilotarea și conducerea submarinelor și a navelor de mare tonaj în punctele de bazare sau pe căile de acces către acestea.

 

Comentariu remnmilitaryblog.com: Vedeta hidrografică Boris Slobodnik va fi introdusă în dotarea Raionului 47 Hidrografic – Sevastopol, iar vedeta Boris Kozitsky în cea a Divizionului 55 Nave Hidrografice – Novorossiysk din cadrul Bazei Navale – Novorossiysk.

Din punct de vedere operațional, ambele structuri se află în subordinea Serviciului Hidrografic al FRMN.

 

În dotarea Flotei ruse din Marea Neagră vor fi introduse două vedete hidrografice noi

Black Sea 

Military Activities Picture

https://psihologiepitesti.wordpress.com/

  1. ro

EVENIMENTE