18 aprilie 2019

Sursa: militarynews.ru, remnmilitaryblog.com

  Pe 18.04.2019, Aviația de Asalt a regiunii Regiunii Militare Sud a fost completată cu patru avioane noi modernizate Su-25SM3 Supergraci, care au sosit în Ținutul Stavropol.

 

“Avionul actualizat Su-25SM3, care întrebuințează un sistem modern de dirijare, poate să efectueze lansări de rachete sau bombe, chiar dacă se află la o distanță considerabilă față de țintă sau dincolo de nori. Singurul lucru de care are nevoie pilotul sunt coordonatele obiectivului”, se arată în comunicatul de presă al RM Sud.

 

Personalul tehnic al unității de aviație a verificat toate agregatele și mecanismele avioanelor Su-25SM3 în vederea exploatării acestora. Până la sfârșitul anului, unitatea din Ținutul Stavropol va mai primi încă o livrare cu astfel de avioane de asalt.

 

Su-25SM3 reprezintă o modificare modernă a avionului de asalt Graci.

 

Avionul a suferit o amplă modernizare, în urma căreia eficiența acestuia a crescut de două ori, dispunând de muniții mult mai precise, o elctronică nouă și de complexul de bord Vitebsk.

 

La versiunea Su-25SM3 va fi modernizat întregul parc al Aviației de Asalt din cadrul Forțelor Aerocosmice de aproximativ 200 de avioane.

 

Testele de zbor ale avionului Su-25SM3 au început în luna ianuarie 2017 și au fost finalizate în anul 2018.

 

Versiunea Su-25SM3 este a doua variantă de modernizare a avionului, anterior acesta fiind adaptat la versiunea Su-25SM, care a confirmat în condiții reale de luptă în Siria. Modernizarea în varianta Su-25SM3 se realizează atât pe avioanele Su-25, cât și pe cele Su-25SM.

 

În varianta Su-25SM au fost modrnizate 84 de avioane de asalt, inclusiv prototipurile pentru teste.

 

În total, în compunerea Forțelor Aerocosmice ale Federației Ruse se află 14 escadrile dotate cu avioane Su-25 în diverse versiuni, numărul total al acestora fiind de aproximativ 200.

 

Producerea în serie a avioanelor de acest tip s-a realizat în două întreprinderi: la Ulan Ude (avioanele de instrucție Su-25UB) și la Tbilisi (avioanele de luptă Su-25). În total, în perioada 1981-1991, au fost produse 1.320 de avioane Su-25.

 

Comentariu remnmilitaryblog.com: Avioanele de asalt Su-25SM3 au fost introduse în dotarea Regimentului 368 Aviație de Asalt – Budennovsk din cadrul Diviziei 1 Aviație Mixtă – Krymsk a Armatei 4 Forțe Aeriene și Apărare Antiaeriană – Rostov pe Don.

Pe lângă regimentul din Ținutul Stavropol, în cadrul Aviației Operativ-Tactice a Regiunii Militare Sud se mai află un regiment dotat cu avioane de acest tip, respective Regimentul 960 Aviație de Asalt – Primorsko-Akhtarsk din cadrul Diviziei 4 Aviație Mixtă – Marinovka.

Ambele regimente dispun de toate versiunile avinului Su-25 (Su-25, Su-25UB, Su-25SM și Su-25SM3)

 

În dotarea trupelor din sudul Federație Ruse au fost introduse patru avioane de tip Su-25SM3

Black Sea 

Military Activities Picture

  1. ro

EVENIMENTE