11 noiembrie 2019

Sursa: militarynews.ru, tvzvezda.ru, topwar.ru, remnmilitaryblog.com

 Agenția de presă rusă Interfax a informat, pe 11.11.2019, citând canalul de televiziune Zvezda, că robotul de luptă Nerekhta și alți patru roboți au intrat în compunerea noului complex de luptă Kungas.

 

În cadrul unei emisiuni consacrate testării complexului Kungas, postul de televiziune a anunțat că acesta include cinci roboți. Este vorba despre un robot portabil cu greutatea de 12 kilograme, un robot ușor, cu greutatea de 200 de kilograme, un robot transportabil, cu greutatea de aproximativ două tone, robotul de luptă Nerekhta și o versiune robotizată a transportorului blindat pentru desant BTR-MDM Rakushka.

 

“Pentru prima dată, dezvoltatorii complexului au făcut ca roboți diferiți să poată fi conduși dintr-un singur punct, în cadrul unei rețele unice de informații”, au precizat realizatorii emisiunii.

 

Potrivit șefului misiunii militare responsabile de testele Kungas, colonel Leonid Maslennikov, roboții sunt testați la Institutul Central 12 de Cercetare al Ministerului Apărării.

 

Institutul a fost înființat la începutul anilor 1950. Acesta testează echipamente militare pentru rezistența la diverși factori dăunători, inclusiv cei care rezultă dintr-o explozie nucleară. Baza experimentală a institutului permite simularea unei unde de șoc și a unor câmpuri electromagnetice puternice.

 

Robotul de luptă Nerekhta a fost dezvoltat de Întreprinderea V.A. Degtyarev împreună cu Fondul pentru Cercetări de Perspectivă. După cum au declarat reprezentanții întreprinderii pentru Interfax, pentru Nerekhta au fost dezvoltate trei module: de luptă, de cercetare de artilerie și de transport. Modulul de luptă, în diferite versiuni, este echipat cu o mitralieră Kord, cu calibrul de 12,7 milimetri, sau cu un pistol mitralieră Kalashnikov, calibru 7,62 milimetri. Modulul poate fi dotat, în mod suplimentar, cu un aruncător de grenade automat AG-30M. Este elaborată, de asemenea, o opțiune de a echipa robotul cu arme grele, inclusiv rachete antitanc.

 

Anterior, șeful Direcției Cercetări Inovatoare din cadrul Institutului Central 12 de Cercetare al Ministerului Apărării al Federației Ruse, colonelul Oleg Pomazuev, a declarat pentru Interfax că armata rusă va primi robotul Nerekhta în dotare.

 

În luna decembrie 2017, robotul Nerekhta a fost testat, în condiții de iarnă, la Centru de Instrucție 467 Intercategorii al Regiunii Militare Vest. Potrivit datelor furnizate de Ministerul Apărării, testele au avut ca scop „stabilirea locului robotului de luptă în structura unităților Forțelor Terestre, în timpul ducerii luptei de arme întrunite”.

 

În prezent, sunt cunoscuți mai mulți roboți de luptă dezvoltați pentru armata rusă. Între aceștia se află robotul de geniu Uran-6 și roboții de luptă Uran-9, Nerekhta, Soratnik, Platforma-M și Argo. Potrivit precizărilor Ministerului rus al Apărării, roboții Uran-6 și Uran-9 au fost întrebuințați în timpul operației militare ruse din Siria. Aceștia au participat, de asemenea, la Parada Victoriei din Piața Roșie din Moscova, în anul 2018.

 

 

 

În Federația Rusă, a fost dezvoltat complexul de luptă Kungas, care include cinci roboți

Black Sea 

Military Activities Picture

https://psihologiepitesti.wordpress.com/

  1. ro

EVENIMENTE