30 octombrie 2019

Surse: militarynews.ru, tass.ru, ria.ru, remnmilitarblog.com

 Departamentul pentru informare și comunicații în masă din cadrul Ministerului rus al Apărării  a anunțat, pe 30.10.2019, că piloți aparținând Forțelor Aerocosmice ale Federației Ruse și Forțelor Aeriene Militare și Trupelor de Apărare Antiaeriană din Serbia vor executa exercițiul tactic de zbor comun Bars-2019, în Regiunea Astrakhan.

 

“La exercițiu vor participa echipaje ale Forțelor Aerocosmice ale Federației Ruse și Forțelor Aeriene Militare și Trupelor de Apărare Antiaeriană din Serbia pe avioane MiG-29SMT și elicoptere Mi-8AMTȘ. În total, vor fi implicate peste 10 unități de tehnică de aviație din cadrul Forțelor Aerocosmice ale Federației Ruse”, se arată în comunicatul de presă.

 

Ceremonia de deschidere a exercițiului tactic de zbor a avut loc pe aerodromul Privolzhsky din Regiunea Astrakhan.

 

Potrivit datelor furnizate de Ministerul rus al Apărării, în timpul exercițiului, piloții din cele două state vor executa zboruri în compunerea unor echipaje mixte și vor desfășura activități potrivit destinației, inclusiv de interceptare a țintelor aeriene, de căutare-salvare, de desantare a unor subunități ale Trupelor de Desat Aerian sau de întrebuințare a mijloacelor de distrugere de aviație împotriva țintelor terestre.

 

La exercițiu participă și un grup tactic de nivel companie din cadrul marii unități din Ulianovsk a Trupelor de Desant Aerian. Militarii grupului vor fi desantați din elicopterele Mi-8AMTȘ, în diverse moduri.

 

Comentariu remnmilitaryblog.com: Exercițiul tactic de zbor Bars-2019 se desfășoară în perioada 30.10 – 01.11.2019.

Acesta a devenit un exercițiu tradițional, care va fi executat, probabil, anual, alternativ în cele două țări. În anul 2018, exercițiul Bars a fost desfășurat pe teritoriul Serbiei, în perioada 01-05 octombrie. În cadrul acestuia au fost întrebuințate avioane MiG-29 și elicoptere Mi-8 din dotarea Forțelor Aeriene Militare și Trupelor de Apărare Antiaeriană ale Serbiei.

La exercițiile Bars, sunt folosite avioane și elicoptere aflate în dotarea ambelor armate, respective MiG-29 și Mi-8, fapt ce permite formarea de echipaje comune.

Este de remarcat faptul că exercițiul Bars-2019 începe imediat după încheierea unui alt exercițiu comun ruso-sârb, Scutul slav-2019. Faza a doua a acestuia a fost executată în perioada 23-29.10.2019, în Serbia.

În ultima perioadă, se remarcă o apropiere între cele două state, inclusiv în domeniul militar. Părțile cooperează atât în ceea ce privește instruirea personalului și desfășurarea de exerciții comune, cât și în domeniul tehnico-militar, prin livrarea unor categorii de tehnică militară.

De asemenea, cooperarea militară dintre Federația Rusă și Serbia se realizează și în format trilateral, alături de Republica Belarus. În luna iunie, în Serbia, a fost executat exercițiul ruso-belaruso-sârb Frăția slavă-2019.

 

În Federația Rusă, a început exercițiul tactic de zbor comun ruso-sârb “Bars-2019”

Black Sea 

Military Activities Picture

https://psihologiepitesti.wordpress.com/

  1. ro

EVENIMENTE