17 februarie 2020

Sursa: mil.ru, militarynews.ru

 Departamentul pentru informare și comunicații în masă din cadrul Ministerului rus al Apărării a anunțat că, pe 17.02.2020, noua navă mică purtătoare de rachete Odintsovo, Proiect 22800, dotată cu rachete de croazieră Kalibr, a început testele de marș.

 

“Nava mică purtătoare de rachete Odintsovo, construită la Șantierul Naval Pella din Sankt Petersburg, a început desfășurarea testelor de marș, în cadrul cărora va fi verificată funcționarea instalației energetice principale, precum și a unor sisteme ale navei, între care cele de radionavigație și de comunicații”, se arată în comunicatul de presă.

 

Testele de uzină ale navei sunt planificate să înceapă în luna aprilie 2020.

 

Navele mici purtătoare de rachete Proiect 22800, clasa Karakurt, sunt nave multirol, pentru zona maritimă. Acestea sunt dotate cu complexe moderne de conducere, radiotehice, de comunicații, de navigație, de război electronic, precum și cu armamente antidiversiune și complexe portabile de rachete antiaeriene.

 

Armamentul principal al navelor din cadrul acestui proiect este reprezentat de complexul de rachete Kalibr-NK, cu instalații de lansare universale 3S14, cu opt rachete de croazieră Kalibr și/sau Onyks.

 

Nava mică purtătoare de rachete Odintsovo este prima navă din cadrul Proiectului 22800, care este dotată cu complexul Pantsir-M, versiunea navală a complexului de rachete și artilerie Pantsir-S.

 

Comentariu remnmilitaryblog.com: Nava mică purtătoare de rachete Odintsovo este destinată Flotei ruse din Marea Baltică (FRMB), în dotarea căreia va fi introdusă până la sfârșitul anului 2020.

Aceasta este a treia navă din cadrul Proiectului 22800, primele două nave de acest tip, Mytishchi și Sovetsk, aflându-se deja în serviciul de luptă al FRMB, din 2018 și 2019.

Până în prezent, Ministerul rus al Apărării a contractat 18 nave Proiect 22800, care vor fi construite astfel:

– șapte la Șantierul Naval Pella din Sankt Petersburg;

– cinci la Șantierul Naval A.M. Gorki din Zelenodolsk;

– șase la Șantierul Naval Amur din Komsomolsk pe Amur.

Trei din cele șapte nave repartizate Șantierului Naval Pella sunt construite la Șantierul Naval More din Feodosia, iar trei din cele cinci ale Șantierului Naval A.M. Gorki la Șantierul Naval Zaliv din Kerci.

Cele 18 nave Proiect 22800 sunt destinate astfel: trei Flotei din Marea Baltică, trei Flotei de Nord, șase Flotei ruse din Marea Neagră și șase Flotei din Oceanul Pacific.

Flota rusă din Marea Neagră va primi navele Kozelsk, Okhotsk, Vikhr, Tsiklon, Askold și Amur, astfel: două în 2020 și patru în 2021.

 

În Federația Rusă, a început testarea unei noi platforme purtătoare de rachete de croazieră Kalibr

Black Sea 

Military Activities Picture

https://psihologiepitesti.wordpress.com/

  1. ro

EVENIMENTE