28 decembrie 2019

Sursa: militarynews.ru, remnmilitaryblog.com

 Departamentul pentru informare și comunicații în masă din cadrul Ministerului rus al Apărării a anunțat că, pe 27.12.2019, primul regiment de rachete dotat cu complexe strategice de rachete cu blocuri de luptă hipersonice de tip Avangard a intrat în serviciul de luptă.

 

“Ministrul rus al apărării, general de armată Serghei Șoigu, i-a raportat președintelui Vladimir Putin că, pe 27 decembrie, la ora 10.00, a intrat în serviciul de luptă primul regiment de rachete dotat cu noile complexe de rachete cu destinație strategică cu blocuri de luptă Avangard”, se arată în comunicatul de presă.

 

În cadrul unei consfături selective desfășurate vineri 27 decembrie, Șoigu a declarat că: “Profitând de această ocazie, aș dori să ne felicităm pe toți și separat Trupele de Rachete cu Destinație Strategică. Astăzi, la ora 10.00 dimineață, a intrat în serviciul de luptă complexul de rachete cu destinație strategică Avangard”.

 

“Toți merităm felicitări pentru acest eveniment atât de important pentru țara noastră și pentru Forțele Armate”, a precizat Șoigu.

 

Anterior, Ministerul rus al Apărării a informat despre pregătirile desfășurate pentru desfășurarea lângă Orenburg a primului regiment de rachete Avangard.

 

De asemenea, Ministerul Apărării a anunțat că, în cadrul Tratatului START-3, rachele Avnagard au fost prezentate inspectorilor americani, care s-au aflat în Federația Rusă, în perioada 24-26 noiembrie.

 

Avangard este un nou complex rusesc de rachete strategice cu blocuri hipersonice. După cum se știe, inițial, blocurile de luptă Avangard vor fi instalate pe rachetele balistice intercontinentale UR-100N UTTH. Ulterior, purtătoare ale acestora vor deveni noile rachete intercontinentale Sarmat.

 

Anterior, la Academia Trupelor de Rachete cu Destinație Strategică (RVSN) s-a precizat că, în timpul deplasării către țintă, blocul Avangard efectuează manevre controlate, atât în lateral, cât și în înălțime, asigurând imprevizibilitatea zborului său pentru orice sistem actual de apărare împotriva rachetelor.

 

Comentariu remnmilitaryblog.com: Primul regiment de rachete Avangard face parte din structura Diviziei 13 Rachete – Yasny, Dombarovsky din cadrul Armatei 31 Rachete – Rostoshi, Orenburg. În compunerea acestuia se află șase complexe de rachete Avangard cu bazare staționară (în puțuri subterane).

În structura diviziei se află cinci regimente de rachete (175, 206, 368, 494 și 767), dotate cu rachete balistice intercontinentale staționare de tip R-36M2 Voevoda.

La ultimele lansări-test ale noii rachete Avangard, blocul de luptă al acesteia a atins o viteză de 27 de Mach (de 27 de ori viteza sunetului).

Specialiștii militari occidentali apreciază că noile arme hipersonice reprezintă o provocare serioasă pentru securitatea din întreaga lume. Potrivit acestora, noile arme nu vor schimba modul de ducere a războiului, dar vor scurta timpul necesar atingerii scopului și timpul de adoptare a deciziei.

Prin operaționalizarea primului regiment dotat cu complexele de rachete Avangard Federația Rusă a preluat un avantaj strategic asupra principalilor competitorii și în special asupra SUA.

 

În Federația Rusă, a intrat în serviciul de luptă primul regiment dotat cu rachete Avangard

Black Sea 

Military Activities Picture

https://psihologiepitesti.wordpress.com/

  1. ro

EVENIMENTE