11 septembrie 2019

Sursa: militarynews.ru, remnmilitaryblog.com

  Serviciul de presă al Șantierului Naval A.M Gorki din Zelenodolsk (Republica Tatarstan) a anunțat că, pe 11.09.2019, va fi organizată o ceremonie pentru începerea construcției unei nave mici purtătoare de rachete Proiect 22800.

 

Într-un comunicat de presă dat publicității de către reprezentanții șantierului se arată că “miercuri va avea loc ceremonia de începere a construcției celei de-a cincea nave Proiect 22800 din producția de serie, care, prin ordin al comandantului-șef al Forțelor Navale, a primit denumirea de Taifun”.

 

Potrivit unor informații furnizate de Ministerul rus al Apărării, la ceremonie va participa și comandantul-șef al Forțelor Navale, amiral Nikolai Evmenov. În cadrul vizitei, acesta va inspecta mersul construcției de nave de suprafață la Șantierul Naval din Zelenodolsk.

 

Este planificat ca Evmenov să inspecteze instalațiile de producție ale șantierului, să audieze rapoarte ale conducerii întreprinderii și a corporației de construcții navale Ak Bars cu privire la evoluția comenzilor de stat pentru apărare, în special, în ceea ce privește construcția de nave mici purtătoare de rachete Proiect 22800 și de nave de patrulare Proiect 22160.

 

Navele mici purtătoare de rachete Proiect 22800, clasa Karakurt, sunt dotate cu complexe moderne de conducere, radiotehnice, de comunicații, de navigație, de razboi electronic, precum și cu echipamente antidiversiune, inclusiv cu complexe portabile de rachete antiaeriene. Armamentul principal al proiectului este reprezentat de complexul universal de tragere 3S14 cu opt rachete de croazieră Kalibr sau Oniks.

 

Șantierul Naval A.M Gorki din Zelenodolsk reprezintă una dintre cele mai mari și importante companii de construcții navale din Federația Rusă, care, în anul 2019, va sărbători 124 de ani de activitate industrială. Șantierul a construit peste 1.500 de nave și vedete din diferite clase și cu diverse destinații.

 

Comentariu remnmilitaryblog.com: Nava mică purtătoare de rachete Taifun va fi cea de-a 12-a navă Proiect 22800 construită pentru Forțele Navale ale Federației Ruse. Pe 26.02.2019, tot la Șantierul Naval din Zelenodolsk a început construcția celei de-a 11-a nave, care a fost denumită Tucha.

În total, Forțele Navale vor dispune de 18 nave de acest tip, care vor fi repartizate astfel: patru pentru Flota din Marea Baltică, șase pentru Flota din Marea Neagră, două pentru Flotila din Marea Caspică și șase pentru Flota din Oceanul Pacific.

Pentru Flota din Marea Baltică, navele Proiect 22800 sunt construite la Șantierul Naval Pella din Otradnoe. Pe lângă nava Mytishchi, introdusă în înzestrare pe 17.12.2018, Flota din Marea Baltică va mai primi două nave în 2019, Sovetsk și Odintsovo, precum și o altă navă, Burya, în 2020. Acestea fie au fost lansate la apă, fie se pregătesc pentru testele de marș.

Pentru Flota din Marea Neagră (FRMN) se află în construcție șase nave Proiect 22800. Patru dintre acestea, Mercury, Ohotsk, Vihr, Ciclon (Muson), se află în constucție la Șantierul Naval More din Feodosia (filială a Șantierul Naval Pella din Otradnoe), iar alte două, Passat și Briz, la Șantierul Naval Zaliv din Kerci (filială a Șantierului Naval A.M. Gorki din Zelenodolsk). Primele patru nave sunt planificate să fie livrate FRMN astfel: Mercury în 2019, Ohotsk și Ciclon în 2020, iar Vihr în 2021.

Pentru Flotila din Marea Caspică se vor construi navele Tucha și Smerci, la Șantierul Naval A.M. Gorki din Zelenodolsk.

Pentru Flota din Oceanul Pacific vor fi construite șase nave Proiect 22800, pentru care au fost încheiate contractele. Primele patru vor fi construite la Șantierul Naval din Komsomolsk pe Amur, iar următoarele două la Șantierul Naval Estic din Vladivostok. Livrarea acestora se va face până în anul 2026

 

În Federația Rusă, va începe construcția unei noi nave purtătoare de rachete de croazieră de tip Kalibr

Black Sea 

Military Activities Picture

https://psihologiepitesti.wordpress.com/

  1. ro

EVENIMENTE