05 octombrie 2019

Sursa: tvzvezda.ru, remnmilitaryblog.com

 

     Adjunctul ministrului rus al apărării, Dmitry Bulgakov, a declarat, pe 04.10.2019, în cadrul unei emisiuni a postului de televiziune Zvezda, că, pe anumite drumuri rutiere, vor fi amenajate porțiuni de șosea pentru aterizarea avioanelor militare.

 

     Potrivit precizărilor sale, în prezent, aviația este orientată spre aterizarea pe un aerodrom staționar și, din această cauză, niciun avion nu poate sta în aer timp de câteva zile. “După ce și-a încheiat misiunea, avionul trebuie să aterizeze pe aerodrom, ceea ce nu întotdeauna este corect”, a spus Bulgakov.

 

     “În prezent, este în curs de eleborare o hotărâre de guvern privind amenajarea unor porțiuni de drumuri rutiere pentru aterizarea aviației”, a declarat Dmitry Bulgakov la emisiunea "Între timp" a canalului Zvezda. Acesta a menționat că vor fi alese cele mai convenabile drumuri, din punct de vedere tactic și operativ, și pe ele vor fi făcute amenajările necesare. 

 

     “Vor fi porțiuni de șosea, cu o lungime de 2,5 – 3 kilometri, a căror lățime să permită aterizarea aeronavelor”, a explicat Bulgakov. Pe aceste porțiuni vor fi amenajate adăposturi pentru tehnica de aviație și vor fi constituite sisteme de asigurare a carburanților, munițiilor și celorlalte lucruri necesare, adică va fi creată o infrastructură completă.

 

     Comentariu remnmilitaryblog.com: În ultima perioadă de timp, conducerea militară rusă încearcă să reducă dependența avioanelor de transport și de luptă de rețeaua de aerodromuri, cu toate că aceasta este destul de extinsă. Probabil, se apreciază că aceasta nu va fi suficientă pe timp de război și va fi nevoie de găsirea unor alternative la aerodromurile existente. Astfel, se are în vedere atât amenajarea unor porțiuni de șosea pentru aterizarea avioanelor de luptă, cât și instalarea unor aerodromuri mobile, de campanie.

 

     Ambele variante sunt testate și întrebuințate de Forțele Aerocosmice ale Federației Ruse în cadrul unor exerciții și activități de pregătire pentru luptă. De exemplu, pe 28.08.2019, în cadrul unui exercițiu special de asigurare tehnico-materială, care s-a desfășurat în zona de responsabilitate a Regiunii Militare Centru, 12 avioane de vânătoare-bombardament Su-34 și două de transport An-26 au aterizat pe o porțiune a autostrăzii Europa – Vestul Chinei, aflată în construcție în Republica Tatarstan.

 

     De asemenea, pe 19.09.2019, în cadrul unui exercițiu tactic de specialitate, militarii unui batalion de geniu-aerodrom al Armatei de Forțe Aeriene și Apărare Antiaeriană din Regiunea Militară Vest au amenajat, într-un interval scurt de timp, un aerodrom de campanie, în Republica Karelia. Calitatea ridicată a acestuia a fost confirmată de aterizarea unui avion militar de transport de tip An-26.

 

     Declarația adjunctului ministrului rus al apărării și aterizarea avioanelor Su-34 pe șosea pot fi vizualizate la adresa: https://tvzvezda.ru/news/forces/content/2019104331-avfon.html.

 

În F.Rusă, porțiuni din drumuri rutiere vor fi amenajate pentru aterizarea avioanelor militare

Black Sea 

Military Activities Picture

https://psihologiepitesti.wordpress.com/

  1. ro

EVENIMENTE