04 mai 2020

Sursa: balabin-1712.livejournal.com

 Sursa a informat, pe 04.05.2020, că, în Golful Inkerman din Sevastopol continuă în mod susținut lucrările de construire a unei baze noi pentru Paza de Coastă a Direcției FSB pentru Republica Crimeea.

 

Lucrările aflate în curs de desfășurare prevăd construirea unei baze mari cu forțe de sprijin dislocate. În prezent se construiește Statul major al conducerii, o autobază și se modernizează infrastructura danei pentru dislocarea a 20 de nave și vedete. De asemenea, va fi construită o suprafață pentru elicoptere. Lucrările se desfășoară pe teritoriul fostei baze a Sevmorport, care include dana numărul 50, ce a fost transferată Direcției FSB pentru Republica Crimeea în anul 2017.

 

La încheierea lucrărilor, planificată pentru anul 2021, în cadrul noii baze va fi dislocate permanent detașamentul Pazei de Coastă, care, în prezent, este dislocate temporar în Golful Inzhenernaya, unde a fost mutat de la Balaklava.

 

În rândul experților, părerile sunt împărțite în ceea ce privește dislocarea detașamentului naval al Pazei de Coastă în noua locație din Golful Inkerman. Rezervele acestora sunt legate de faptul că operativitatea ieșirii navelor și vedetelor pe mare va fi redusă, ținând cont de faptul că traversarea Golfului Sevastopol va dura cel puțin 20-30 de minute, precum și de posibilitatea blocării ieșirii navelor din bază în raionul danei de mărfuri numărul 56.

 

Comentariu remnmilitaryblog.com: Probabil că la alegerea noii locații pentru detașamentul naval al Pazei de Coastă s-a făcut în urma unei analize, care a înlăturat rezervele unor experți.

Golful Inkerman a fost ales pentru siguranța pe care o oferă. Acesta este situat la capătul Golfului Sevastopol, care reprezintă locul principal de dislocare pentru navele de luptă ale Flotei ruse din Marea Neagră (FRMN). În acest fel, este greu ca cineva să poată pătrunde până la acesta pentru a bloca navele FSB.

În ceea ce privește operativitatea, navele de luptă și vedetele Pazei de Coastă patrulează, prin rotație, aflându-se în serviciul de luptă permanent pe mare. În caz de necesitate, pentru sprijinul operativ suplimentar pot fi folosite elicopterele FSB.

 

În Golful Inkerman din Sevastopol, se construiește o Bază Navală a Direcției FSB pentru Crimeea

Black Sea 

Military Activities Picture

https://psihologiepitesti.wordpress.com/

  1. ro

EVENIMENTE