23 aprilie 2020

Sursa: tass.ru

 Agenția de presă rusă Tass a informat, pe 23.04.2020, citând o sursă din cadrul Complexului Militar Industrial, că Federația Rusă va efectua, în cadrul testelor de stat, aproximativ 10 lansări ale noii rachete hipersonice Zircon.

 

“Până la finalizarea testelor de stat ale complexului Zircon sunt planificate alte aproximativ 10 lansări ale rachetei hipersonice, de pe două platforme purtătoare”, a precizat sursa.

 

Potrivit declarațiilor acesteia, lansările vor fi efectuate în perioada 2020-2021. “Aproximativ șapte-opt lansări asupra unor ținte terestre și maritime vor fi executate de la bordul fregatei Amiral Gorshkov, iar alte două-trei lansări de pe submarinul Severodvinsk, din care cel puțin una din imersiune”, a menționat sursa.

 

Racheta hipersonică Zircon poate fi lansată cu ajutorul instalațiilor navale universale de lansare de tip 3S-14, care întrebuințează rachete de croazieră Kalibr și Onyks. În perspectivă, racheta va putea fi introdusă în dotarea tuturor platformelor navale care dețin astfel de instalații de lansare.

 

După cum a declarat anterior o altă sursă a agenției de presă Tass, finalizarea testelor rachetei hipersonice Zircon este planificată pentru anul 2021, în așa fel încât aceasta să fie introdusă în înzestrare în 2022.

 

Comentariu remnmilitaryblog.com: Federația Rusă a început testarea rachetei hipersonice Zircon cu bazare navală în anul 2015.

Până în prezent, a fost efectuată o singură lansare a rachetei de pe o platformă navală. Aceasta a avut loc în luna ianuarie 2020, în Marea Barents, de la bordul fregatei Amiral Gorshkov a Flotei de Nord.

Anterior, până la sfârșitul anului 2018, au fost executate peste 10 lansări ale rachetei hipersonice Zircon, de pe o instalație de lansare de coastă.

După cum au anunțat reprezentanții ruși, în cursul anului 2020, fregata Amiral Gorshkov, va mai efectua trei sau patru lansări-test ale rachetei, următoarea fiind planificată pentru perioada aprilie-mai. Fregata a fost deja deplasată de la Severomorsk la Severodvinsk, de unde va ieși, probabil, în Marea Albă, pentru efectuarea lansării.

Potrivit unor surse ale agenției Tass, în anul 2021, se va alătura testelor rachetei hipersonice Zircon și submarinul multirol Severodvinsk, Proiect 885, clasa Yasen. Acestea au precizat că prima lansare a rachetei va avea loc de la suprafața apei, iar a doua din imersiune.

 

În perioada 2020-2021, Rusia va efectua aproximativ 10 teste ale rachetei hipersonice Zircon

Black Sea 

Military Activities Picture

https://psihologiepitesti.wordpress.com/

  1. ro

EVENIMENTE