13 septembrie 2019

Sursa: topwar.ru, redstar.ru, remnmilitaryblog.com

 Cotidianul armatei ruse Krasnaya Zvezda a publicat, pe 11.09.2019, un reportaj din poligonul Ashuluk din Regiunea Astrakhan, unde are loc exercițiul comun ruso-sârb de apărare antiaeriană Scutul slav-2019.

 

Între altele, în acesta apare o fotografie cu o instalație de lansare autopropulsată de tip 5P85S a sistemului de rachete antiaeriene S-300PM, în care se pot observa rachete diferite, respectiv o rachetă de tip 48N6 și un pachet de patru rachete 9M96.

 

O astfel de instalație de lansare combinată cu diferite rachete antiaeriene dirijate a fost prezentată și la Salonul internațional aviacosmic MAKS-2019.

 

Racheta de tip 48N6 este exploatată din containere ermetice speciale. Datorită acestora, racheta nu necesită verificări și reglaje pe toată durata de exploatare.

 

Racheta 48N6 asigură distrugerea țintelor cu viteză mare, la distanțe cuprinse între cinci și 150 de kilometri și la altitudini de la 100 de metri la 27 de kilometri. De asemenea, antiracheta este capabilă să distrugă rachete balistice tactice, la distanțe de până la 40 de kilometri. Distanța de distrugere a țintelor care zboară la joasă înălțime este de 28 la 38 de kilometri.

 

La rândul său, racheta dirijată 9M96E poate distruge ținte la distanțe de la unu la 40 de kilometri și la altitudini de la cinci metri la 20 de kilometri. Acestea se află în dotarea ultimelor modificări ale complexelor de rachete antiaeriene S-300PM-2, S-400, a complexelor de perspectivă ale apărării antiaeriene de la Forțele Aeriene și de la Forțele Navale, dezvoltate pe baza instalațiilor de lansare menționate anterior.

 

Particularitatea rachetei 9M96E este reprezentată de startul vertical “rece”. Lansarea rachetei se realizează prin ejectare prealabilă din container, până la o înălțime de aproximativ 30 de metri, după care pornește motorul principal de marș.

 

În poligonul Ashuluk din Rusia, a fost semnalalată o instalație de lansare atipică a sistemului S-300

Black Sea 

Military Activities Picture

https://psihologiepitesti.wordpress.com/

  1. ro

EVENIMENTE