01 septembrie 2019

Sursa: ria.ru, tvzvezda.ru, remnmilitaryblog.com

  Departamentul pentru informare și comunicații în masă din cadrul Ministerului rus al Apărării a anunțat, pe 31.08.2019, că, în cadrul unui exercițiu, militarii unei mari unități de rachete a Regiunii Militare Est au lansat o rachetă balistică Iskander în Regiunea Astrakhan.

 

“Pe timpul executării unui exercițiu tactic, în poligonul Kapustin Yar (Regiunea Astrakhan), militarii unei mari unități de rachete a Regiunii Militare Est au lansat o rachetă balistică a complexului opertiv-tactic Iskander asupra unei ținte care imita un obiectiv de importanță critică al adversarului”, se arată în comunicatul de presă.

 

În cadrul exercițiului, echipajele complexului Iskander și-au perfecționat deprinderile în îndeplinirea normativelor de trecere a complexului de rachete din poziție de marș în poziție de luptă, de încărcare a rachetei din mașina de transport și încărcare pe instalația de lansare și executarea unui atac cu rachetă după coordonatele indicate.

 

“Potrivit rezultatelor atacului cu rachetă, ținta de instrucție a fost distrusă”, au precizat reprezentanții Ministerului Apărării.

 

Comentariu remnmilitaryblog.com: Racheta lansată în poligonul Kapustin Yar este, probabil, o versiune a rachetei balistice 9M723 întrebuințată de complexul Iskander-M. Controlul obiectivului a fost realizat cu o dronă de tip Orlan-10.

Un material video prezentat de postul de televiziune Tv Zvezda confirm faptul că racheta lansată cu complexul Iskander-M este una balistică și nu una de croazieră.

 

În poligonul Kapustin Yar din RM Sud a fost lansată o rachetă balistică Iskander-M

Black Sea 

Military Activities Picture

https://psihologiepitesti.wordpress.com/

  1. ro

EVENIMENTE