Surse: mil.ru, militarynews.ru, remnmilitaryblog.com

  Serviciul de presă al Regiunii Militare Sud din cadrul Forțelor Armate ale Federației Ruse a anunțat că, pe 16.09.2019, în poligonul Opuk din Crimeea, aproximativ 3.000 de militari și aproape 300 de unități de tehnică militară și specială din compunerea corpului de armată și infanteriei marine a Flotei ruse din Marea Neagră (FRMN) au trecut la executarea unui exercițiu tactic cu dublă partidă la nivel brigadă.

 

Potrivit planului exercițiului, subunități de infanterie marină și de apărare de coastă ale FRMN trebuie să exerseze între ele ducerea acțiunilor de luptă pentru cucerirea și apărarea litoralului, cu executarea de trageri de artilerie și debarcarea desantului maritim și aerian.

 

Până în prezent, efectivele marilor unități de infanterie marină și de apărare de coastă au fost alertate, au ridicat echipamentele, armamentul și muniția și au efectuat marșuri în poligonul Opuk.

 

După sosirea în raioanele indicate, subunitățile de apărare de coastă au început să amenajeze pozițiile pentru desfășurarea acțiunilor de apărare a litoralului maritim, iar subunitățile de infanterie marină au desfășurat pregătirea tehnicii și personalului pentru ambarcarea în navele mari de desant și treaversarea mării către raionul de debarcare a desantului maritim.

 

La diverse episoade ale exercițiului vor participa nave de luptă ale FRMN, avioane și elicoptere ale Aviației flotei și Aviației Forțelor Terestre a Regiunii Militare Sud.

 

Comentariu remnmilitaryblog.com: La exercițiul tactic cu dublă partidă la nivel brigadă din Crimeea participă subunități ale Brigăzii 810 Infanterie Marină – Sevastopol și Brigăzii 126 Apărare de Coastă – Perevalnoe din cadrul Corpului 22 Armată – Simferopol al Trupelor de Apărare de Coastă ale FRMN.

Pe timpul acestuia, subunitățile de infanterie marină vor desfășura acțiuni ofensive, iar cele de apărare de coastă vor executa misiuni în defensivă, jucând rolul adversarului.

Exercițiul reprezintă punctul culminant al pregătirii pentru luptă în timpul perioadei de instrucție de vară. Deși acesta coincide ca perioadă de desfășurare cu exercițiul de comandament și stat major la nivel strategic Centru-2019 al Regiunii Militare Centru, probabil că între cele două activități nu există nicio legătură.

Componenta navală a exercițiului Centru-2019 este asigurată de Flotila din Marea Caspică a Regiunii Militare Sud.

16 septembrie 2019
 În poligonul Opuk din Crimeea, a început executarea unui exercițiu tactic la nivel brigadă

Black Sea 

Military Activities Picture

  1. ro

ACTIVITĂȚI CURENTE